اصلاح سیمای شهری نیازمند تغییر تدریجی ذائقه مردم است

عضو کمیته آموزش نظام‌مهندسی استان قم در خصوص راهکارهای ساماندهی نمای مطلوب در شهر، گفت: علاوه بر آموزش و قانون‌گذاری صحیح، باید منتظر تغییر تدریجی ذائقه مردم باشیم.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
اصلاح سیمای شهری نیازمند تغییر تدریجی ذائقه مردم است
شناسه : 37412 | انتشار : ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۳   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، زهرا حسینی در خصوص برگزاری جشنواره نمای مطلوب و  تلاش برای اصلاح سیمای شهری، با اشاره به مؤلفه‌های یک نمای خوب، اظهار کرد: شاخص طراحی نما از منظر انرژی، زیبایی، اجتماعی- فرهنگی، امنیتی و پدافند غیرعامل ‌با رعایت اصول و مقررات ملی ساختمان، می‌تواند در قالب‌های مختلف مناسب باشد.

وی در ادامه افزود: استفاده از مصالح مناسب اقلیم برای کاهش مصرف انرژی و کاهش جزایر گرمایی و همچنین تناسبات، هندسه، رنگ مناسب، سازگاری با بناهای پیرامون یکدیگر از منظر رعایت خط آسمان و نیز به لحاظ نوع طراحی و توجه به هویت شهر و رعایت معماری بومی از مهم‌ترین معیارها در طراحی یک نمای مطلوب است.

عضو کمیته آموزش نظام‌مهندسی استان قم در خصوص تأثیر سلیقه و خواست کارفرما بر طراحی نما، ابراز کرد: توجه به خواست کارفرما تاجایی که با معیارهای طراحی نما مخصوصاً مباحث فنی منافات نداشته باشد، قابل‌پیگیری است.

وی با اشاره به راهکارهای تعامل با کارفرمایان در راستای رسیدن به نمای مطلوب، اظهار کرد: برای تغییر نظر کارفرما، ارائه گزینه‌های پیشنهادی موردنظر طراح و بیان مزایا یا معایب هر طرح می‌تواند راهکاری جهت تعامل با کارفرما باشد.

حسینی، استقبال شهروندان از نماهای غربی و رومی را موردتوجه قرار داد و گفت: رنگ سفید نما، توجه به جزئیات، تقلید، تفاخر، ناآگاهی و کمبود نمونه‌های موفق از نمای مناسب در شهر ازجمله مهم‌ترین دلایل استفاده شهروندان از این نوع نماهاست.

طراح و معمار ساختمان در خصوص موانع در طراحی نما تصریح کرد: هزینه زیاد احداث ساختمان، طرح‌های برون‌گرای شهری و اعمال سلیقه کارفرمایان از مهم‌ترین موانع در فرآیند طراحی یک نمای مطلوب است.

عضو کمیته آموزش نظام‌مهندسی استان قم با بیان راهکارهای ساماندهی سیما و منظر استان قم، اذعان کرد: قانون‌گذاران با ایجاد یک تیم متشکل از مشاورانی که معیارهای طراحی سیما و منظر شهری را به‌درستی می‌شناسند، قوانین مناسب وضع کنند، سپس همزمان با آموزش به طراحان جهت تهیه طرح‌های مناسب و منطبق بر معیارهای درست طراحی، از طریق رسانه‌ها به مجریان و مردم نیز اطلاع‌رسانی کنند.

وی یادآور شد: قاعدتاً هر تغییری با سختی، کندی، نارضایتی و اعتراض مواجه خواهد بود، اما به‌مرور، ذائقه مردم به معیارهای درست سیمای شهری متمایل خواهد شد.

نوشته های مشابه
اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم در سال ۱۴۰۳
واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
مناطق برتر در حوزه مدیریت بحران شهرداری قم مشخص شدند
پاک‌سازی حریم شهر توسط دانش‌آموزان قمی
آئین‌نامه نظام آراستگی شهرداری قم ابلاغ شد
تملک ۲۵۰ ملک در منطقه هفت شهرداری قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.