منت‌گذار بر فقرا ملعون است/ ثروتمندان باید باری از دوش جامعه بردارند

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان اینکه بر اساس روایات، منت‌گذار بر فقرا ملعون است، گفت: قرآن می‌فرماید انفاق باعث رشد مالتان می‌شود و هرچه بدهید جایگزین می‌شود به شرط اینکه برای خدا باشد و همراه با منت نباشد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
منت‌گذار بر فقرا ملعون است/ ثروتمندان باید باری از دوش جامعه بردارند
شناسه : 36485 | انتشار : ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۰:۱۵   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی شب گذشته در مراسم عزاداری سالروز تخریب قبور ائمه بقیع در حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آیه ۱۹۵ سوره بقره، واژه انفاق در این آیه را مربوط به جهاد دانست و گفت: خداوند به مسلمین دستور می‌دهد که برای تأمین مخارج جنگ، انفاق کنند و از مال خود، بخشی را برای تأمین امنیت و دفاع از خود هزینه کنند.

وی با بیان اینکه انسان نباید کاری کند که جامعه دچار آسیب شود، افزود: همیشه در جامعه فقر و ثروت در کنار هم بوده و این طور نیست که انسان‌های بد فقیر و انسان‌های خوب ثروتمند باشند زیرا ما هم پیامبر ثروتمند داشتیم و هم پیامبر فقیر ولی کسی که ثروتمند است وظیفه دارد که از اموالش انفاق کند و باری را از دوش جامعه بردارد.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه خداوند در آیات ۲۶۱ تا ۲۶۸ سوره بقره در رابطه با انفاق و کیفیت آن صحبت کرده است، افزود: خدا می‌فرماید انفاق باعث رشد مالتان می‌شود و هرچه بدهید جایگزین می‌شود به شرط اینکه برای خدا باشد، با منت نباشد و از مال حلال و با قصد قربت انفاق کنید.

وی با بیان اینکه شیطان همواره با انفاق مخالف است و سعی می‌کند که به هر نحوی جلوی انفاق را بگیرد، گفت: در روایت است که اگر می‌خواهید انفاق کنید عجله کنید و مخفیانه انفاق کنید و بعد از انفاق منت نگذارید؛ امام باقر علیه السلام فرموند که منت گذاشتن حتی به فردی غیر از کسی که به او انفاق شده است هم موجب ابطال انفاق می‌شود.

رفیعی با بیان اینکه در روایت است که منت‌گذار بر فقرا ملعون است، افزود: اگر کسی بر پدر و مادر خود منت بگذارد بوی بهشت را استشمام نمی‌کند و از رحمت خدا دور است.

وی با اشاره به فراز دوم آیه ۱۹۵ سوره بقره گفت: اگرچه این آیه مربوط به جهاد است و می گوید برای جهاد در راه خدا انفاق کنید تا به هلاکت دچار نشوید اما یک برداشت عام از این آیه می‌شود که هر جا عامل هلاکت باشد باید از آن دوری کرد.

کارشناس مذهبی رسانه ملی ادامه داد: کرونا عامل هلاکت است و بر اساس این آیه حرام است که خود را در معرض این ویروس قرار دهیم.

وی بیان کرد: این آیه تمام مواردی که جان انسان در خطر باشد را شامل می‌شود ولی اگر اثر بالاتری بر القاء در معرض هلاکت وجود داشته باشد مانند دفاع از جان افراد و مقابله با دشمن در اینجا واجب است که انسان جان خود را به خطر بیاندازد و از دین و ناموس و عزت خود دفاع کند.

رفیعی با اشاره به سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) گفت: این‌طور نیست که فقط شیعیان قبر و زیارت داشته باشند  بلکه  ابوحنیفه، بخاری و بسیاری از علمای اهل سنت نیز در بغداد قبر دارند و اهل سنت به زیارت آنها می‌روند و حرفی که وهابیت می‌زند غیر منطقی است و حتی اهل سنت هم قبول ندارند.

وی با بیان اینکه فرقه اهل سنت دیوبندی در هند و پاکستان که پیروان زیادی هم دارند به توسل، شفاعت، زیارت و حتی عزاداری برای سیدالشهدا(ع) اعتقاد دارند، افزود: وهابیت یک بدعت در دنیا بود که محمدبن عبدالوهاب بنیان نهاد و بر اساس تشخیص خودش قبور ائمه بقیع(ع) را تخریب کرد.

نوشته های مشابه
گیشه ۲۱ میلیاردی سینماهای قم در سال ۱۴۰۲
چاه‌های مسدود شده شهرداری قم فک پلمب شد
اجرای ۲۱۹ میلیارد تومان پروژه عمرانی در منطقه ۶ قم
بررسی راهکارهای فرهنگ‌سازی مصرف بهینه برق در قم
ضرورت تقویت آموزش پسماند در مدارس و مساجد
تولید روزانه ۱۰۰ تن کود کمپوست از پسماندهای قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.