سه شرط مهم دین‌داری

حجت‌الاسلام رفیعی با بیان اینکه دین‌داری با دین‌دانی و دین‌بازی متفاوت است، از صداقت و امانت و وفای به عهد به عنوان شروط مهم دین‌داری یاد کرد و گفت: متأسفانه در میان مردم بیش از توضیح‌المسائل، توجیه‌المسائل رواج پیدا کرده است و عده‌ای برای انجام کارهای اشتباه و ناپسند و فرار از دین، مبادرت به عذرتراشی می‌کنند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
سه شرط مهم دین‌داری
شناسه : 53733 | انتشار : ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۲   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی آستان مقدس حضرت معصومه(س)، حجت‌الاسلام‌والمسلمین ناصر رفیعی طی سخنانی در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر، به روایتی از امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و با تاکید بر اینکه شیطان همواره به دنبال ایجاد کینه و دشمنی میان انسان‌هاست، اظهار کرد: همانطور که آیات قرآن می‌فرماید؛ «أَلَّفَ بَیْنَ قُلُوبِهِمْ» و «جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّهً وَرَحْمَهً»، یکی از کارهای خداوند متعال ایجاد محبت و دوستی و مودت در میان انسان‌هاست.

وی با تأکید بر اینکه محبوبیت مؤلفه‌ای قلبی است، تصریح کرد: انسان در زیارت امین‌الله حاجاتی را از خداوند متعال مطالبه می‌کند که محبوبیت در آسمان و زمین «مَحْبُوبَهً فِی أَرْضِکَ وَ سَمَائِکَ» یکی از این عناصر است. حضرت ابراهیم(ع) نیز در درگاه ذات اقدس الهی دعا می کنند تا «وَ اجْعَلْ‌ لِی‌ لِسَانَ‌ صِدْقٍ‌ فِی‌ الْآخِرِینَ‌» (آیه ۸۴ سوره شعراء) باشد.

رفیعی، «ودود» به معنای محبوب و دوست‌داشتنی را یکی از اسامی و صفات خداوند متعال توصیف کرد و یادآور شد: احترام، عزت و محبوبیت میل طبیعی آدمی است.

وی در ادامه با بیان اینکه دوستی و محبت به عوامل متعددی برمی‌گردد، خاطرنشان کرد: در حدیثی از امام صادق علیه‌السلام نقل شده که دین‌دارى، تواضع و بخشش سه مؤلفه مهم در ایجاد محبت است.

سخنران حرم کریمه اهل‌بیت سلام‌الله‌علیها، با بیان اینکه دین‌داری با دین‌دانی و دین‌بازی متفاوت است، خاطرنشان کرد: تمام مردم، دین‌داران را که عامل به معارف الهی هستند، دوست دارند.

وی در تعریف دین، اعتقادات، احکام و اخلاق را پایه‌های مهم دین توصیف کرد و با بیان اینکه صداقت و امانت و وفای به عهد از شروط مهم دین‌داری است، اذعان داشت: برخی از بزرگان به‌رغم تمام جایگاهی که داشتند، همواره بر دین‌داری واقعی خود شک می‌کردند؛ برخی از صحابه ائمه(ع) هم برای اصلاح، دین خود را خدمت اهل‌بیت علیهم‌السلام عرضه می‌داشتند.

رفیعی، با بیان این که دین‌دار تمام کارهای خود را با دین می‌سنجد؛ توحید را ریشه دین، انجام واجبات را تنه و اخلاق را برگ‌های درخت دین توصیف کرد و یادآور شد: بهتر است انسان تمام کارهایی را که در زندگی انجام می‌دهد، با دین بسنجد.

وی با بیان این که متأسفانه در میان مردم بیش از توضیح‌المسائل، توجیه‌المسائل رواج پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: متأسفانه فضای مجازی به فضای شبهه تبدیل شده، برای انجام کارهای اشتباه و ناپسند و فرار از دین، مبادرت به عذرتراشی می‌کنند.

رفیعی، با تاکید بر اینکه دین به زندگی معنا، مسئولیت‌پذیری و هدف می‌دهد، اظهار داشت: زندگی در نگاه دینی پلی برای رشد و تعالی انسان‌هاست؛ دین تحرک و نشاط در زندگی را افزایش می‌دهد.

وی بر ویژگی‌ها و شاخص‌های دین قیم و استوار اشاره و اذعان داشت: دین مجموعه‌ی یکپارچه از رهنمودهای الهی است که باید به تمام ساحت‌های آن توجه نمود؛ نگاه فصلی، سطحی و صرفاً مناسکی به دین از برجسته‌ترین آسیب‌های تحمیلی بر دین و دین‌داری است.

این استاد حوزه، با اشاره به  اینکه مردم انسان‌های اهل بذل و بخشش را دوست می‌دارند، خاطرنشان کرد: بذل اعم از مال، جان، آبرو و اخلاق است؛ «شیعتنا المتباذلون فی ولایتنا» شیعیان کسانی هستند که در راه ولایت به یکدیگر بذل و بخشش نموده، در مشکلات دستگیر همنوعان هستند.

رفیعی در پایان به مقوله تواضع و فروتنی به‌عنوان یکی از راهکاری ارتقای محبت اشاره کرد و اذعان داشت: تکبر درافتادن با خداوند است؛ اگر جواب سلام انسان به فقیر ضعیف‌تر از سلام به ثروتمند باشد، مورد غضب الهی قرار خواهد گرفت.

نوشته های مشابه
دولت و شهرداری در مورد مونوریل اختلاف ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
تأکید رئیس جمهور بر تکمیل فاز نخست مونوریل
بازدید استاندار و شهردار قم از پروژه مونوریل +تصاویر
نجات ۲ شهروند قمی در آتش‌سوزی خیابان گلزاری
خانه تاریخی توکلی موزه «عاشورا» می‌شود
استقرار سیستم شست‌وشوی خطوط پردازش پسماند در سایت البرز
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.