سمبل چینی در هفت‌سین ایرانی

فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست قم بر لزوم تحریم خرید و فروش ماهی قرمز تأکید کرد و گفت: زیستگاه اصلی ماهی قرمز در آسیای جنوب شرقی به خصوص کشور چین است و در فرهنگ اصیل نوروز در ایران باستان، هیچ نشانه‌ای از نماد ماهی قرمز وجود ندارد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
سمبل چینی در هفت‌سین ایرانی
شناسه : 34013 | انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۱   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایسنای قم، در این روزها که بازار خرید و فروش ماهی قرمز در شهر داغ است، فرصت مناسبی برای پرداختن به فلسفه وجود این نماد در سفره هفت سین است و آنچه حائز اهمیت است، نبود روشنگری و آگاهی بخشی به مردم در خصوص مطالعه درباره بطن سنت های ملی است که کمتر کسی به آن توجه می کند.

جالب این است که در هیچ کدام از اسناد تاریخی در خصوص آیین نوروز باستانی ایران، ماهی قرمز جایگاهی ندارد و در میان رسوم زرتشتی در سفره عید، انار به نشانه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها می‌شود تا عشق و باروری همچنان پاینده بماند.

محمدرضا عابدی مقدم ضمن تأکید بر تحریم خرید و فروش ماهی قرمز، گفت: در سال‌های گذشته و در فرهنگ اصیل نوروز در ایران باستان هیچ نشانه‌ای از نماد ماهی قرمز و هیچ حیوان دیگری وجود نداشته است.

مدیر اداره حیات وحش اداره کل محیط زیست قم در ادامه افزود: زیستگاه اصلی ماهی قرمز در آسیای جنوب شرقی به خصوص کشور چین است و جدای از ظاهر زیبایی که دارد، به عنوان یک جانور غیر بومی شناخته می شود که برای سلامت آبزیان بومی بسیار خطرناک است چراکه به عنوان رقیب اصلی سایر آبزیان مفید محسوب می‌شوند.

فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست قم عنوان کرد: ماهی قرمزها به سایر گونه‌های آبزی اجازه رشد و تکثیر نمی‌دهند و همین امر سب افزایش مرگ و میر سایر آبزیان می‌شود.

عابدی افزود: این‌ ماهی غیر بومی به سرعت تکثیر می شود و با وارد شدن به رودخانه ها سبب انتقال بیماری سل پوستی می شوند که این بیماری قابل انتقال به انسان هاست.

وی در ادامه بیان کرد: وجود ماهی قرمز در منزل به ویژه نگهداری آنها در یخچال، برای سلامتی افراد بسیار خطرناک است چرا سبب انتقال بیماری های مختلف از جمله بیماری های گوارشی می شود.

عابدی با بیان اینکه خرید و فروش حیوانات به ویژه این حجم از معاملات آبزیان در آستانه نوروز امری غیر اخلاقی است، تصریح کرد: نگهداری از آبزیان به ویژه گونه ماهی قرمز در منازل، تجاوز به حقوق حیوانات است چرا که سبب تلف شدن آنها می‌شود.

وی، تراریوم‌های شیشه ای و آکواریوم‌های حاوی آبزیان را نیز امری غیر اخلاقی تلقی کرد و گفت: نگهداری آبزیان در محیط هایی غیر از تالاب ها و رودخانه ها برای آنها در حکم زندان است و به همین دلیل ماهی ها در این آکواریوم ها عمر زیادی ندارند اما متاسفانه این روزها این سبک از آکواریوم ها وارد صنعت مد و دکور شده اند که نوعی از تجاوز به حقوق حیوانات و امری ضد فرهنگی است.

در انتها باید متذکر شد که هر سال ایام عید ۵ میلیون قطعه ماهی می میرند و اگر تابلوی معروف هفت سین کمال الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم، مشاهده می‌کنیم که او نیز ماهی قرمز را میان سفره هفت سین طراحی و نقاشی نکرده است.

نوشته های مشابه
دولت و شهرداری در مورد مونوریل اختلاف ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
تأکید رئیس جمهور بر تکمیل فاز نخست مونوریل
بازدید استاندار و شهردار قم از پروژه مونوریل +تصاویر
نجات ۲ شهروند قمی در آتش‌سوزی خیابان گلزاری
خانه تاریخی توکلی موزه «عاشورا» می‌شود
استقرار سیستم شست‌وشوی خطوط پردازش پسماند در سایت البرز
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.