مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی:

تربیت دینی دانش آموزان باید از دوران ابتدایی آغاز شود/ بعضی مساجد هویت واقعی خود را از دست داده‌اند

شهر بیست/ مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) با اشاره به آماری در مورد وضعیت فعالیت مساجد در کشور گفت: از ۷۵ هزار مسجد در کشور، ۲۵ هزار مسجد امام جماعت ندارد، بعضی از مساجد کارایی اصلی و هویت واقعی خود را از دست داده اند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
تربیت دینی دانش آموزان باید از دوران ابتدایی آغاز شود/ بعضی مساجد هویت واقعی خود را از دست داده‌اند
شناسه : 5889 | انتشار : ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - ۲۱:۲۷   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی دارالقرآن علامه طباطبایی(ره)، نشست علمی تخصصی استادان قرآنی با موضوع نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت مساجد شامگاه روز پنجشنبه با حضور اساتید قرآنی، قرآن پژوهان و مدرسان حوزه علمیه در بیت علامه طباطبایی مفسر بزرگ قرآن کریم برگزار شد.

مرتضی نجفی قدسی در این نشست ضمن تشکر از حضور همه شخصیت های علمی و استادان بزرگوار قرآنی که دعوت دارالقرآن علامه طباطبایی و ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد را پذیرا شدند، گفت: بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی مقام معظم رهبری منتشر شده است، یک بیانیه مفصل در حدود ۲۰ صفحه است که لازم است همه وفاداران به انقلاب اسلامی آن را به خوبی مرور و در آن تعمق کنند زیرا حاصل ساعت ها بررسی و مطالعات راهبردی مقام معظم رهبری است.

وی تاکید کرد: باید نسبت به بیانات امام راحل و مقام معظم رهبری توجه خاصی داشت زیرا امام راحل یک شخصیت فوق العاده داشت و یک حجت بالغه الهی بود و فرمایشات ایشان برای بسیاری از بزرگان سرمشق و الگوست.

نجفی قدسی گفت: بیانیه گام دوم انقلاب رهبری، یک مطلب خبری نیست که دو ماه پیش خوانده و تمام شده باشد بلکه این گام دوم، بیانیه است که باید تبیین و تشریح شود و همه دلسوزان به انقلاب کشور تلاش کنند تا این بیانات محقق شود.

وی با بیان اینکه آیت الله خامنه ای نیز رهبر و ناخدای بزرگ کشتی انقلاب است و باید سخنان ایشان را نیز جدی گرفت و در آن تعمق کرد، گفت: هدف غایی در این بیانیه، آن است که تمدن نوین اسلامی ایجاد شود و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظما پدید آید.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی اظهار کرد: اگر در بیانات امام دقت کنیم کسب آمادگی برای ظهور حضرت حجت بسیار مطرح است و حتی امام در بیش از۸۰ جا در صحیفه نور بحث ظهور را مطرح می کنند و بر این نکته تاکید دارند که انقلاب عظیم ملت ایران متصل به انقلاب بزرگ مهدویت خواهد شد و اینجاست که نقش مساجد در تعمیق ایمان مردم برای تحقق این موضوع پدیدار می شود و اهمیت مساجد و حفظ سنگر مساجد در بیانات ایشان بسیار مورد توجه است.

نجفی قدسی تاکید کرد: اگر ما می خواهیم جامعه ای متعهد به مبانی دینی و مانوس با قرآن و مسجد داشته باشیم باید این آموزه ها را از دوران کودکی و نوجوانی به فرزندانمان بیاموزیم چرا که اساسی ترین اقدام برای تربیت افراد، از زمانی شکل می گیرد که شاکله آنان در حال شکل گیری است و آن زمان طلایی کودکی است.

وی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما آموزش وپرورش در کودکی رها می شود و به خوبی و شایستگی به این موضوع نمی پردازیم؛ حال آنکه در کشورهای پیشرفته از کودکی بر روی افراد کار می شود ولی در کشور ما تازه در دانشگاه می خواهیم آموزش های دینی یا اسلامی به جوانان بدهیم غافل ازاینکه از دوران طلایی شکل گیری شخصیت فردی انسان گذشته است و آنان شاکله خود را پیدا کرده اند و تغییر آن بسیار دشوار است.

این فعال قرآنی با تاکید براینکه ما باید انسان سازی کنیم، گفت: متاسفانه به آموزش وپرورش به خصوص در دوران دبستان و متوسطه توجه لازم نمی شود و کلاس های دینی و قرآن هم به عنوان درس اصلی جایگاه خود را ندارد و یا با کمبود معلم در این زمینه روبه‌روست و به هر حال نتیجه آن می شود که بیشتر فارغ التحصیلان پس از اخذ مدرک دیپلم هنوز قادر به تلاوت صحیح قرآن نیستند.

نجفی قدسی ادامه داد: این موضوع به بی علاقگی دانش آموزان به درس قرآن و دینی مربوط نمی شود چراکه به عنوان مثال در استان قم که بیش از ۲۵۵ هزار دانش آموز دارد بیش از ۷۵ هزار دانش آموز در مسابقات قرآنی شرکت می کنند اما به واسطه آنکه هیچ بودجه ای برای تشویق آنان اختصاص نمی یابد همه این استعدادها خفه و کور می شود و یا تشویق های بسیار ناچیزی انجام می شود که در حد پول یک ساندویچ است و ذوق و شوق را از دانش آموزان می گیرد.

وی تصریح کرد: نظام آموزش و پرورش اگر قدرت تشویق دانش آموزان را ندارد از خیران کسب امداد کند و یا با اولیاء طرح موضوع کند تا لااقل کسانی که دلسوز تربیت نونهالان هستند به فکر تشویق دانش آموزان بیفتند.

وی با بیان اینکه اگر فردی از کودکی در مسجد حضور داشته باشد تا آخر مسجدی باقی می ماند، گفت: بسیار نادر است که اگر شخصی تا ۳۰ سالگی نماز نخوانده باشد پس از آن به نماز گرایش پیدا کند اما متاسفانه از تربیت دینی نونهالان غافل شدیم و آنان را در سنین دانشگاهی می خواهیم به دیانت دعوت کنیم.

مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی بیان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیت های اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریز فرهنگی نباشد همه چیز از دست می رود.

وی با اشاره به آماری در مورد وضعیت فعالیت مساجد در کشور گفت: از ۷۵ هزار مسجد در کشور، ۲۵ هزار امام جماعت ندارد و بسیاری از مساجد نماز صبح ندارد و بسیاری از مساجد کارایی اصلی و هویت واقعی خود را از دست داده اند و مساجد باید ان شاءالله احیا شوند.

نوشته های مشابه
مهلت یک ماهه برای تعیین تکلیف تجاری‌های پردیسان
شرایط جذب سرباز امریه در اداره‌کل میراث‌ فرهنگی قم
اجرای ۱۱۵۰۰ متر آبیاری تحت‌فشار در بوستان‌های منطقه ۵ قم
مونوریل نمی‌تواند بار سفر منطقه پردیسان را پوشش دهد/ ضرورت اجرای خط B مترو قم
برگزاری کارگاه هنری «وعده صادق» در قم
بازدید رئیس حوزه هنری قم از مجتمع نور
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.