حوزه بدون مردم هویتی ندارد/ نهادهای حوزوی باید پاسخگوی وضع قم باشند
به گزارش «شهر بیست»، آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در نشست صمیمی با جمعی از مدیران رسانههای کشوری و استان قم، گفت: بنده به عنوان طلبه کوچکی که سالها با دانشگاهها و جهان بیرون در تعامل بودم عرض میکنم هیچ هفتهای از من بدون ارتباط با کف جامعه سپری نمیشود و از نیازها آگاهیم اما بهرغم همه تلاشها فاصله بسیاری زیادی با نیاز امروز و اقتضائات امروز داریم.
وی با تأکید بر اینکه نیازمند نقد و راهنمایی و حمایت هستیم، گفت: اصلاً هویتی برای حوزۀ بدون مردم و جامعه قائل نیستیم و ما اگر ریشهای در جامعه نداشته باشیم، هیچ هستیم.
مدیر حوزههای علمیه افزود: بنده بارها در خطبههای نماز جمعه هم بیان کردم وقتی از قم هزار ساله، صد ساله و مهد انقلاب سخن میگوییم، ریشه در مردم عزیز قم و ملت بزرگ ایران دارد و اگر آنها نبودند، ما که بودیم و با همه وجود به مردم اعتقاد داریم.
آیت الله اعرافی همچنین در خصوص ضرورت توجه به موضوعات قم در خطبههای نماز جمعه، گفت: حق دارید بخواهید به قم توجه شود، بنده علاقه وافری به قم دارم و ترجیعبند سخن بنده در تمام دیدارهای هفتگی با مقامات کشور دفاع از قم است.
وی افزود: به قم باید در همه ابعاد توجه شود، چرا که قم آیینه جهان و ایران است و در قم معارفی تولید و منعکس میشود که برای تمام کشور و جهان اسلام است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع حوزه، روحانیت و عملکرد مرکز مدیریت حوزه اشاره کرد و ابراز داشت: بارها عرض کردم که حوزه به همان میزان که مطالبهگر است، به همان میزان وقتی مسئله و آسیبی وجود دارد، باید پاسخگو و مسئولیت پذیر هم باشد.
مدیر حوزههای علمیه در خصوص لزوم همراهی حوزه با مردم در بعضی پروژههای شهری از جمله بازگشایی فاز دوم بلوار شهید آوینی، گفت: بنده در بحثهای قم همواره تلاش کردم راهگشایی کنم، بلوار آیت الله بروجردی بخش زیادی از شهرک مهدیه را گرفت و ما همراهی کردیم و چند سال قبل در تهاتر دیون باقیمانده مربوط به شهرداری قم نیز پیگیری و نقش داشتیم، مطمئن باشید مسائل مربوط به قم برای حوزه اهمیت دارد و این مطالبه به حقی است.
آیتالله اعرافی همچنین در خصوص وظیفه حوزه نسبت به مسائل فرهنگی در قم، گفت: با وجود اینکه نهادهای متعددی نسبت به مسائل فرهنگی قم مسئولیت قانونی دارند اما قطعاً تمام نهادهای حوزوی از جمله حوزه خواهران و برادران هم باید پاسخگوی وضع قم باشند و نقشآفرینی کنند.
وی افزود: حتماً این نهادها وظایف خود را به طور کامل عمل نکردند و در این زمینه باید تلاش کنیم و رسانهها هم نقش مؤثری دارند.
مدیر حوزههای علمیه همچنین در رابطه با تعدد مسئولیتهای خود، گفت: حدود ۵ تا ۶ روز از ایام هفته به طور میانگین روزانه ۸ تا ۱۶ ساعت بر کار حوزههای علمیه تمرکز دارم و یک روز از ایام هفته هم اختصاص به مسئولیتهای تهران دارد، با این حال با تمام وجود در خدمت حوزه هستم و مابقی امور، جانبی هستند.
آیتالله اعرافی همچنین با اشاره به نگرانیهای بیانشده نسبت به کاهش سرمایه اجتماعی روحانیت در جامعه، گفت: مباحثی در مورد سرمایه اجتماعی روحانیت مطرح شد که درست است اما روحانیت سابقه بیش از هزار ساله دارد و همه عمر و تاریخ خود را در رنج و محنت سپری کرده است.
وی افزود: روحانی کسی است که خود را فدایی مردم و خدمات به آنان بداند و باید تلاش شود چالشها و مشکلات شناسایی شود و در حد توان این مقوله دنبال میشود.
مدیر حوزههای علمیه با تأکید بر اینکه حوزه انقلابی باید به درستی تبیین شود، گفت: حوزه انقلابی دو روی دارد، روی نخست آن ظهور و بروز شعائر و سیاست است و روی عمیقتر آن پاسخگویی حوزه به نیازهاست.
آیت الله اعرافی تأکید کرد: بعضی نگاههای ناسنجیده و افراط و تفریطی به مباحث حوزه انقلابی درست نیست و شاخص و معیار انقلابیگری، اندیشه امام و رهبری و رهنمودهای مراجع عظام است.
مدیر حوزههای علمیه با بیان اینکه در نیمه دوم امسال همایشی به مناسبت صدسالگی احیای حوزه برگزار و دانشنامهای هم تدوین میشود، افزود: حوزه قم در تاریخ بینظیر است؛ این گنج نهان و ذخیره بیپایان معارف الهی قابل بحث نیست و قدرت رسانهای ما باید این حقیقت را به ایران و جهان بازتاب دهد و قبل از آن به نسل جوان خودمان و این رسالت مشترک حوزه و رسانههاست. وقتی از حوزه باسابقه قم و حوزه انقلابی سخن می گوییم حاصل ارتباط گسترده حوزه و مردم است.
آیت الله اعرافی در بخش دیگری از این نشست بیان کرد: بر اساس این مطالعات پایه و اسناد بالادستی، اولین برنامه ۵ ساله حوزه تدوین شد و از سال قبل تا کنون این برنامه ۵ ساله به برنامه های استانی رسیده است و امروزه مدارس و مراکز حوزوی با آن مرتبط هستند.
وی گفت: در برنامه ۵ ساله، ۴۰ مضمون، ۳۶۰ هدف و ۱۰۰۰ شاخص برنامه ای پیش بینی شده است و بعضا برشهایی نیز ایجاد شده است. رویکرد این برنامه، حوزه دانش بنیان، حوزه اخلاق و تربیت مدار، حوزه اجتماعی مردمی، حوزه پاسخگو، حوزه بین المللی و حوزه انقلابی بود که به عنوان راهبردهای اصلی حوزه در نظر گرفته شده است.
مدیر حوزه های علمیه،تصریح کرد: شناخت کارویژهها و رسالتهای حوزه در ارتباط با خود، جامعه و بین الملل، آمایش(کارکردهای حوزه)، درختواره رشتهها (تدوین۵۰۰ رشته و گرایش) که با تمام توان دنبال می شود، هدفمندی مزایای حوزه، فقه معاصر، متون بدیل در حوزه، برنامه جدید سطح یک و برنامه های سطوح عالی، هدایت علمی، ۵۰ توافق با نهادها، طرح های توسعه روحیه انقلابی و بصیرت افزایی، نقش آفرینی در سندهای کلان کشور ازجمله الگوی ایرانی اسلامی کشور، شکل گیری ۲۰ ستاد راهبردی از جمله هوش مصنوعی، شهر سازی و معماری اسلامی، کلان روندهای فضای مجازی، نخبگان، هنر، شعر و ادب، گروه های جهادی، مکاتبات بین المللی از سوی مدیریت حوزه و ارسال صدها نامه به مقامات کلیسا و مقامات بینالمللی از جمله خدمات جدید حوزه است.
خاطرنشان میشود در ابتدای این نشست مدیران و نمایندگانی از رسانههای سراسری و استانی همچون صداوسیما، خبرگزاری رسا، پایگاه خبری شفقنا، خبرگزاری ایسنا، خبرگزاری مهر، نشریه گویه، خبرگزاری فارس، خبرگزاری ایرنا، نشریه قم بزرگ و پایگاه خبری شهر۲۰ به بیان دیدگاههای خود پرداختند که با استقبال آیتالله اعرافی همراه شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
حمید
تاریخ : ۶ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
سلام علیکم،انشاالله حرفها در حد شعار باقی نمونه و عمل بشه.لطفا از طلاب در اجرا و تدوین برنامه ها استفاده کنید.متاسفانه فقط گاهی مدیر حوزه ها عوض میشود و بدنه حفظ میشود و از طلاب دغدغه مند استفاده نمیشود.منظورم اون دسته از طلابی هست که خوب درس خوانده اند و توانایی دارند اما معرف و پارتی ندارند.
پشتیبانی سایت
تاریخ : ۶ - اردیبهشت - ۱۴۰۱
سلام و عرض ادب. دیدگاه شما منتشر شد.