ضرورت مخاطب‌شناسی در تولید آثار نمایشی

رامتین خداپناهی عضو هیئت داوران جشنواره استانی تئاتر قم بر لزوم مخاطب‌شناسی در تئاتر تأکید کرد و گفت: باید بدانیم برای چه مخاطبی می‌خواهیم نمایش تولید کنیم و تا این طبقه بندی را نداشته باشیم، نمی‌توان انتظار موفقیت داشت.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
ضرورت مخاطب‌شناسی در تولید آثار نمایشی
شناسه : 45209 | انتشار : ۱۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۷   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از ستاد خبری بیست‌ودومین جشنواره استانی تئاتر قم، رامتین خداپناهی با اشاره به برگزاری جشنواره استانی تئاتر قم، گفت: به نظر من برای بالندگی تئاتر باید بیشتر به توانمندی‌های خود تئاتر تکیه کرد.

وی تصریح کرد: بعضی معتقدند نقطه اتحاد تئاتر در چند دهه اخیر تکیه بر تئاتر جشنواره‌ای بوده اما من نظر موافقی ندارم و معتقدم تئاتر باید از درون بجوشد و در انتظار توجه نهادها نماند.

عضو هیئت داوران بیست‌ودومین جشنواره استانی تئاتر قم افزود: به باور من، تئاتر نه سفارش‌پذیر است نه موضوع‌پذیر، بر این اساس تئاتر باید از دل جریان‌های فرهنگی روز جامعه رشد و بالندگی پیدا کند.

خداپناهی تصریح کرد: جشنواره‌ها می‌توانند مرکز ثقل اتحاد فرهنگی تئاتر باشند نه اینکه باعث رشد و بالندگی شوند.

این هنرمند سینما، تئاتر و تلویزیون افزود: تا زمانی که جریان تئاتر چشم به حمایت نهادها دارد و منتظر توجه دولت‌ها باشد، مسیر بالندگی را طی نخواهد کرد چرا که تئاتر باید از خودش ارتزاق کند، چه در نحله فکری چه در بحث اقتصاد و سیاست‌گذاری.

عضو هیئت داوران بیست‌ودومین جشنواره استانی تئاتر قم همچنین از بازیگری به عنوان یکی از عناصر مهم تئاتر یاد کرد و گفت: بازیگری مهم است اما برای موفقیت یک مجموعه نمایشی باید تمام اجزای آن به درستی شکل بگیرد.

خداپناهی با بیان اینکه تئاتر و بازیگری امروز یک علم است، افزود: امروز برای شکل‌گیری تئاتر علمی تجربی نیازمند تلفیق خردورزی و عنصر علم با تجربه هستیم.

وی بر لزوم پیوند تئاتر دانشگاهی و تجربی تأکید کرد و گفت: امروز می‌توانیم با استفاده از فضای جهانی وب، در جریان روز فرهنگ و هنر جهان قرار بگیریم و جهانی فکر کنیم و خانگی عمل کنیم.

این مدرس دانشگاه همچنین بر لزوم مخاطب‌شناسی در تئاتر تأکید کرد و گفت: باید بدانیم برای چه مخاطبی می‌خواهیم نمایش تولید کنیم و تا این طبقه بندی را نداشته باشیم، نمی‌توان انتظار موفقیت داشت.

وی در پایان با تأکید بر اینکه تئاتر به برنامه ریزی، علم و تجربه زنده است، گفت: باید آسیب‌شناسی کاملی از فضای تئاتر داشت تا بتوان آینده بهتری را پیش‌بینی کرد.

نوشته های مشابه
قم را باید دید؛ مقابر گنبد سبز
سرپرست اداره‌کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم منصوب شد
نقد فیلم «پیرپسر»/ «شتاب کردم که آفتاب بیاید، نیامد»
نقش باد غالب در ریزگرد‌های استان قم
همایش علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در قم برگزار می‌شود
برنامه هیئات مذهبی قم در دهه اول محرم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.