راهکارهایی برای کاهش حس تشنگی در ماه مبارک رمضان
ابوالفضل محمدکریمی در گفتوگو با خبرنگار «شهر بیست» در رابطه با راهکارهای کاهش حس تشنگی در هنگام روزه داری، گفت: مصرف نکردن یا حداقل محدودیت در مصرف ماکارونی، گوشتهای سرخ شده، انواع کوکوها، قارچ، ماهی، نخود، باقلا، فلفل تند، غذاهای پرادویه و شور، غذاهای آماده، فستفودها و غذاهای بسته بندی در وعده سحر تأثیر مهمی در کاهش تشنگی در هنگام روزه داری دارد.
وی، مصرف کمی از کاهو و سبزی خرفه را در وعده سحر توصیه کرد و افزود: بهتر است سبزی خام در وعده افطار صرف شود تا سحر؛ مصرف سبزی های پخته به جای انواع خام در وعده سحر توصیه می شود.
این کارشناس تغذیه همچنین افزود: برای کاهش تشنگی در طول روز از نوشیدن چای پررنگ و هندوانه در وعده سحر پرهیز شود.
محمدکریمی با بیان اینکه هرچه مصرف مایعات در سحر بیشتر باشد، حس تشنگی نیز بیشتر است، تصریح کرد: بر همین اساس، نوشیدن آب فراوان به ویژه بعد از مصرف سحری، تأثیر مثبتی بر جلوگیری از حس تشنگی ندارد.
وی افزود: افراد روزه دار تا حد ممکن در محیط های خنک حضور داشته باشند و از زیر نور آفتاب فاصله بگیرند، همچنین اسپری کردن گلاب در محیط سکونت و پرهیز از خشم و استرس و عصبانیت در کاهش تشنگی تأثیر مثبت دارد.
این کارشناس تغذیه به نوشیدن یک تا دو استکان عرق کاسنی در فاصله افطار تا سحر توصیه کرد و گفت: مصرف کمی کاهو و سکنجبین در حد فاصل افطار تا سحر و نوشیدن شربت های کم شیرین خانگی مانند سکنجبین، خاکشیر و آبلیمو برای کاهش تشنگی توصیه می شود.
محمدکریمی افزود: بهتر است برای حفظ آب بدن در ماه رمضان، در وعده افطار تا سحر شربت خاکشیر و تخم شربتی بدون شکر وقند مصرف شود.
وی با تأکید بر اینکه مصرف دوغ در وعده سحر موجب افزایش تشنگی می شود، تصریح کرد: مصرف چای پررنگ، قهوه، نسکافه و شکلات های کاکائویی به دلیل خاصیت دیورتیک و دفع آب بر تشنگی می افزاید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 25 November , 2024