سرانه فضای سبز قم به ۲۵ مترمربع به ازای هر شهروند می‌رسد

شهردار قم با اشاره به توسعه فضای سبز قم، گفت: فضای سبز شهری تا پایان برنامه سوم شهرداری قم، به ۲۵ مترمربع به ازای هر شهروند می‌رسد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
سرانه فضای سبز قم به ۲۵ مترمربع به ازای هر شهروند می‌رسد
شناسه : 67327 | انتشار : ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۳   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید مرتضی سقائیان‌نژاد در دیدار با حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهرستانی نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران اظهار داشت: از ابتدای حضور در قم و شروع فعالیت‌ها در ۸ سال گذشته، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری سرلوحه اقدامات قرار داشته و در برنامه‌ها در برخی از اهدافی که دنبال می‌کردیم یک نگاه کلی و برنامه‌ریزی جامع در همه مسائل مدنظر بود.

به گفته وی، این‌گونه نیست که مدیران شهری و متولیان در حوزه مدیریت شهری با سلیقه و تصمیم شخصی بخواهند اقدامی را بدون برنامه‌ریزی جامع محقق کنند، بلکه باید تمامی اهداف و اقدامات مدیریت شهری قم بر اساس چارچوب و برنامه‌ریزی جامع تحقق می‌یافت.

شهردار قم تصریح کرد: در سال نخست به دلیل فقدان برنامه، به‌صورت پروژه محور حرکت کردیم و بنا شد پروژه‌های نیمه‌تمام را به اتمام برسانیم و در طول سال برنامه جامعی برای سال‌های آینده تدوین و اجرایی شود که برنامه نخست تا سال ۱۳۹۹ اتمام و برنامه دوم در سال سوم قرار دارد.

وی در تشریح برنامه‌ها عنوان کرد: در برنامه نخست بیشتر به سمت زیرساخت‌ها حرکت کردیم و در این بخش بحث‌های سخت‌افزاری مطرح است ولی در برنامه دوم به سمت نرم‌افزاری، ارتباطات، زیباسازی، ارتباطات مردمی و ایمن‌سازی شهری در حرکت هستیم.

سقائیان‌نژاد، یکی از اقدامات را توسعه فضای سبز با توجه به اقلیم خشک قم دانست و گفت: در این راستا فضای سبز قم در سال ۹۴ به میزان ۱۳٫۸ مترمربع به ازای هر شهروند بود و در حال حاضر به میزان ۲۱ مترمربع است و پس از اصفهان و شیراز مقام سوم را از نظر فضای سبز داریم و قرار است تا پایان برنامه سوم به ۲۵ مترمربع به ازای هر شهروند برسیم.

وی ادامه داد: فضای سبز در قم زنده بوده و با استفاده از پساب، سرسبزی قم حفظ می‌شود و در داخل شهر در قسمت‌های حساس از آب چاه و منابع دیگر استفاده می‌شود.

شهردار قم در مورد مباحث زیست‌محیطی یادآور شد: در برنامه نخست روزانه ۷۰۰ تن تولید زباله داشتیم که همه دفن می‌شد ولی در حال حاضر یک گرم زباله به‌طور مستقیم دفن نمی‌شود و توسط دو خط پردازش زباله صورت می‌گیرد.

وی با تأکید بر اینکه هم‌اکنون دو خط پردازش ۳۰۰ تنی در فرآوری زباله در قم داریم که زباله‌ها را تبدیل به کود کمپوست می‌کند، یادآور شد: ۱۰۰ تن نیز زباله مربوط به تفکیک از مبدأ است که در تلاشیم این تفکیک رشد کند که به فرهنگ‌سازی نیاز است.

سقائیان‌نژاد با بیان اینکه در زمینه حمل‌ونقل ترافیک در تلاش هستیم ناوگان را توسعه دهیم گفت: عمر ناوگان حمل‌ونقل عمومی درگذشته ۱۲ سال بود و امروز عمر ناوگان حمل‌ونقل عمومی قم ۲ سال است و در این زمینه حدود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس نو در ناوگان فعالیت دارد؛ در قسمت تاکسیرانی، در مورد تاکسی‌های فرسوده حدود ۲۵۰۰ تاکسی نوسازی شده است.

وی با اشاره به پیش‌بینی امتیازاتی برای نوسازی موتورسیکلت‌ها در قم اذعان کرد: بخش قابل‌توجهی از آلودگی‌های شهرها مربوط به موتورسیکلت‌ها بوده که در این زمینه قرارداد تأمین ۱۰۰ هزار موتورسیکلت برقی با پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی در دستور کار قرار دارد.

شهردار قم در مورد برخی از پروژه‌ها در حوزه حمل‌ونقل خاطرنشان کرد: خوشبختانه ۷ مورد پارکینگ در مرکز شهر در دست اجراست و قطعاً اجرایی شدن آن‌ها نقش مهمی در مدیریت ترافیک به‌ویژه در هسته مرکزی خواهد داشت.

سقائیان‌نژاد با اشاره به اینکه ایجاد تقاطع‌های هوشمند در دستور کار است گفت: در برنامه اول و دوم ۳۵ تقاطع غیرهمسطح پیش‌بینی‌شده بود که ۱۷ مورد انجام‌شده است و چند تقاطع نیز به‌زودی به اتمام و بهره‌برداری خواهد رسید و مابقی نیز در سال‌های ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه ۹ تقاطع در محور جمهوری و ۱۱ تقاطع در محور فردوسی بوده که اگر این تقاطع‌ها راه‌اندازی شوند می‌توانیم ساماندهی خوبی در این محورها داشته باشیم، ابراز کرد: در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۱۳ هزار میلیارد تومان پروژه شهری در مناطق شهری اجرا و در سال ۱۴۰۱ حدود ۶ هزار میلیارد تومان پروژه اجرایی شد.

شهردار قم تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های عمرانی پیش‌بینی‌شده و کل بودجه ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

وی، ایمنی شهری را یکی از رویکردهای مهم شهرداری برشمرد و افزود: ایمنی بوستان‌ها و آب‌نماها در سال‌های قبل مشکلاتی داشتند که همه این موارد ایمن شد؛ همچنین آتش‌نشانی نیز با قوی‌ترین تجهیزات و پرسنل در خدمت مردم است.

سقائیان‌نژاد یکی از پروژه‌های شاخص را ساماندهی ضلع شرقی حرم مطهر دانست و افزود: پارکینگ شرقی با تأمین حدود دو هزار پارکینگ و هزینه ۲۸۰۰ میلیارد تومانی توسط بخش خصوصی اجرایی خواهد شد.

وی در مورد تأمین خودروهای اطراف حرم نیز تصریح کرد: قرار بود شهرداری خودروها را تأمین کند و از ظرفیت خادمین استفاده کنیم و در ایام نوروز ۸ خودروی سواری و ۳ خودروی باری افزوده شد.

شهردار قم خاطرنشان کرد: نگاه عدالت محور به مناطق مختلف ازجمله اهداف شهرداری است و در این راستا در سال‌های گذشته سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن آسفالت در مناطق مختلف شهری توزیع‌شده است.

نوشته های مشابه
پنجمین نمایشگاه «میثاق با ولایت» هیئت خادم الرضا(ع) برپا می‌شود
یزدی‌‌ها «قمپز» را شیرین کردند
برگزیدگان جشنواره «نامه نامور» در قم تجلیل شدند
آبیاری سنتی فضای سبز در قم نداریم
بررسی روند پروژه‌های منطقه یک قم
اجرای ۹۷ پروژه پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در شهرداری قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.