تولید سه مستند عاشورایی از آیین‌های اصیل عزاداری

شهر بیست/ رئیس اداره هنرهای تصویری معاونت فضای مجازی، هنر رسانه دفتر تبلیغات اسلامی از تولید سه مستند عاشورایی خبر داد و گفت: مستندهای «سقانفار» به کارگردانی مراد نظری، «عجین با حسین» به کارگردانی مسعود زارعیان و «سقاخوانی» به کارگردانی محمدتقی رحمتی به زودی آماده پخش می‌شوند. 
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
تولید سه مستند عاشورایی از آیین‌های اصیل عزاداری
شناسه : 27086 | انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۸   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، مهدی بنکدار با اشاره به طرح جامع «رستخیز عظیم»، اظهار کرد: با به وجود آمدن ریتم های جدید در عزاداری ها و فرهنگ حاکم بر فضای مجازی، آیین‌های اصیل رو به فراموشی هستند.

وی گفت: اقوام مختلف در جای جای این مرز و بوم، آیین های زیبا و اصیل عاشورایی با ویژگی های خاص خود را دارند؛ ما در این طرح سعی در نگاهی عمیق تر به آیین ها داریم و با موشکافی فرهنگی و آسیب شناسی، به احیای فرهنگ های اصیل عاشورایی پرداخته ایم.

رئیس اداره هنرهای تصویری معاونت فضای مجازی، هنر رسانه دفتر تبلیغات اسلامی از تولید سه مستند عاشورایی خبر داد و گفت: مستندهای «سقانفار» به کارگردانی مراد نظری، «عجین با حسین» به کارگردانی مسعود زارعیان و مستند «سقاخوانی» به کارگردانی محمدتقی رحمتی در مرحله تدوین نهایی هستند و به زودی آماده پخش می‌شوند. 

بنکدار با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم گوشه‌ای از فرهنگ عاشورایی را که در متن و قلب این ملت نهفته است به تصویر بکشیم، گفت: مستند «سقانفار» به کارگردانی مراد نظری در استان مازندران تهیه می شود و بزودی آماده پخش در رسانه ها خواهد شد.

وی افزود: مستند «عجین با حسین» در روستای فدیشه استان خراسان رضوی تهیه شده و مستند «سقاخوانی» نیز در نوش آباد شهرستان کاشان، ضبط و تصویربرداری شده است.

خاطرنشان می‌شود سقانفارها که اختصاص به حضرت عباس(ع) دارند، آلونک ها یا اتاقک‌هایی هستند که بیشتر در کنار حسینیه‌ها و مساجد در استان مازندران ساخته می‌شوند؛ قسمت بالای این مکان محل قرارگیری نوحه‌خوان ‌است و در قسمت پایین به مردم چای داده می‌شود و به این وسیله متولیان مراسم عزاداری سعی می‌کردند که شرایط حضور مردم در بیرون مسجد و حضور آنها برای برگزاری مراسم را به نوعی فراهم سازند.

«سقاخوانی» آیین سنتی و مذهبی در استقبال از قافله حسینی است که با قدمتی بیش از صد سال در شهر تاریخی نوش آباد برگزار می شود و به شماره ۱۳۳۴ در مهرماه ۱۳۹۵ در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است. «سقاخوانی» ذکر مصائب وارده بر امام حسین(ع) و یارانش به صورت نوحه سرایی دسته جمعی و هماهنگ بدون سینه زنی و زنجیرزنی و سنج و طبل زنی است. به طوری که ذکرها به صورت شعر و در قالب نوحه های حزین و سنگین بر گرفته از مقام های موسیقی سنتی ایرانی و غالبا در مایه های شور، دشتی، ابوعطا، همایون، شوشتری و افشاری خوانده می‌شود که از جمله مقامات موسیقی سنتی و عامیانه ایرانی است.

نوشته های مشابه
قم را باید دید؛ مقابر گنبد سبز
سرپرست اداره‌کل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری قم منصوب شد
نقد فیلم «پیرپسر»/ «شتاب کردم که آفتاب بیاید، نیامد»
نقش باد غالب در ریزگرد‌های استان قم
همایش علوم اسلامی و انسانی دیجیتال در قم برگزار می‌شود
برنامه هیئات مذهبی قم در دهه اول محرم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.