توسعه فضای سبز شهر قم محدود میشود/ استفاده از پساب شهری به صلاح نیست
به گزارش «شهر بیست»، مهندس مهدی نظرزاده در نشست خبری که به مناسبت ۱۱ دی سالروز تصویب قانون تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار «شهر۲۰» در خصوص اینکه شنیده میشود به دلیل کمبود آب از توسعه فضای سبز شهری قم جلوگیری شده است، اظهار کرد: بنا شده توسعه فضای سبز در حد ضرورت باشد و در صورت نیاز به گسترش، باید از پساب با کیفیت بالا آبیاری شود و این موضوع بهویژه در مناطقی مانند پرنیان که با کمبود منابع آبی مواجه هستند، اهمیت ویژهای دارد.
وی همچنین در خصوص استفاه از پساب برای آبیاری فضای سبز شهری، گفت: نه ما صلاح میدانیم از پساب برای آبیاری فضای سبز داخل شهر استفاده شود نه دستگاههای بهداشتی، پساب نباید وارد شبکه فضای سبز شهر شود چون امکان اختلاط با آب شبکه وجود دارد و به ریسکها و مخاطرات بهداشتی آن نمیارزد اما برای رینگهای کمربندی و پارکهای جنگلی میتوان از این ظرفیت استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه فضای سبز شهر قم نیاز آبی سالانهای معادل ۲۹ میلیون مترمکعب دارد که طبق ادعای شهرداری، تنها ۲۱ میلیون مترمکعب آن تأمین میشود، یادآور شد: از این میزان، حدود ۵ تا ۵.۵ میلیون مترمکعب از شبکه آب شهری برداشت میشود که نیازمند جداسازی فوری است.
نظرزاده افزود: مصرف آب فضای سبز، اگرچه تنها ۴ تا ۵ درصد از کل مصرف شبکه شهری را تشکیل میدهد، اما به دلیل اهمیت حفظ منابع آب شرب، این میزان نیز باید به صفر برسد.
وی تأکید کرد: برای تحقق این هدف، برنامهریزیهایی با همکاری شرکت آب منطقهای انجام شده تا چاههای با کیفیت پایینتر برای آبیاری فضای سبز اختصاص یابد.
نظرزاده از پیشرفت در استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز خبر داد و گفت: شهرداری قم ظرفیت استفاده از پساب را از ۳۵ لیتر بر ثانیه به ۱۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش داده است که این ظرفیت برای آبیاری رینگ کمربندی و پارکهای جنگلی شهر استفاده میشود و برنامههایی برای افزایش تدریجی آن وجود دارد.
وی تأکید کرد: طبق قانون برنامه هفتم توسعه، شهرداری موظف است هرچه سریعتر تمام لکههای بزرگ فضای سبز را از شبکه آب شهری جدا کند و استفاده از پساب را برای این منظور افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به اهمیت صرفهجویی در مصرف آب فضای سبز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از راههای کاهش مصرف، استفاده از روشهای مدرن آبیاری مانند سیستمهای قطرهای و بارانی است همچنین، مدیریت زمانبندی و حجم آبیاری میتواند نقش مهمی در کاهش هدررفت آب داشته باشد.
وی با بیان اینکه تأمین آب شرب و بهداشت مردم اولویت اصلی ماست، خاطرنشان کرد: تمامی دستگاههای مرتبط باید همکاری کنند تا مصرف آب فضای سبز از شبکه شهری جدا شود زیرا با این اقدام، منابع آب شرب بیشتری در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و شاهد مدیریت بهینهتر منابع آب در استان خواهیم بود.
وی بر اهمیت استحصال آب باران در مدیریت منابع آبی تأکید کرد و گفت: سیستمهای جمعآوری آب باران، برخلاف تصور عمومی، مخصوص مناطق خشک و نیمهخشک طراحی شدهاند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه در این مناطق، بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد بارندگیها تبخیر میشود، افزود: جمعآوری این آبها میتواند به نیازهای شهری کمک کند.
وی با اشاره به اهمیت همکاری نهادهای مسئول، گفت: در مناطقی مانند پرنیان که آب با کیفیت بالایی در دسترس است، تأکید کردهایم که نظاممهندسی اجرای الزامات جمعآوری آب باران را جدی بگیرد.
نظرزاده تصریح کرد: هرچند این موضوع هنوز بهصورت الزامی در مقررات ملی ساختمان گنجانده نشده، اما تأکید ما بر اجرای این طرح در مجتمعهای بزرگ و باغ ویلاهاست.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 5 January , 2025