برگزاری ۸۷ عنوان برنامه توسط حوزه هنری قم در آذر ماه
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی حوزه هنری قم، روحالله داوری معاون فرهنگی حوزه هنری در گفتوگویی از برگزاری ۸۷ برنامه فرهنگی و هنری در آذر ماه ۱۴۰۲ توسط واحدهای تخصصی حوزه هنری قم خبر داد و گفت: این رویدادها در قالب برنامههای مستمر حوزه هنری، ویژهبرنامه و برنامههای مناسبتی برگزار شده است.
حرکت رو به رشد تئاتر بچههای مسجد
وی در ادامه به برنامههای واحد نمایش اشاره کرد و گفت: دفتر مردمی تئاتر بچههای مسجد دوره «کارگردانی تئاتر بچههای مسجد» را آغاز و سه جلسه از آن را برگزار کرد. این دفتر همچنین کارگاههای «نمایشنامهخوانی» و «نمایشنامهنویسی» را برای مربیان تئاتر مساجد استان قم برپا کرد.
داوری تصریح کرد: دفتر تازه تأسیس تعزیه نیز به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) نمایش_تعزیهای با حضور بانوان هنرمند تدارک دید که طی چهار مجلس در حضور دختران و بانوان اجرا شد. همچنین در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) مجلس «شبیهخوانی حضرت زهرا سلام الله علیها» توسط این دفتر برگزار شد.
معاون فرهنگی حوزه هنری قم افزود: از طرفی واحد هنرجویان باشگاه تئاتر تجربه نمایشنامهای از هنریک ایبسن نمایشنامهنویس شناخته شده را در چند نوبت نمایشنامهخوانی کردند و با حضور در سوگوارههای «کوچه بنی هاشم» و «یاس کبود» به ایفای نقش پرداختند. واحد نمایش حوزه در این ایام همچنین تعداد ۲۵۰ بسته کتاب با محتوای نمایشنامه و آثار تالیفی نمایشی را در میان هنرجویان این رشته توزیع کرد.
دورههای آموزشی و مهارت افزایی در واحد تصویری
داوری در ادامه به برنامههای واحد تصویری حوزه هنری قم اشاره کرد و گفت: این واحد با حضور فیلمسازان جوان و با انگیزه، کارگاههای «ایدهپردازی فیلم» را برگزار کرد که از دل آن ۱۴ طرح برای ساخت فیلم متولد شد. همچنین مدرسه آوینا که مدرسه تربیت نسل فیلمساز این واحد است در طول آذر ماه ۱۴۰۲، سلسله جلسات دوره «فن بیان»، «۲۵ ساعت»، «کارگاه تئاتر»، «آشنایی با آثار سینمایی»، نمایش فیلم با عنوان «کلاکت» و «کارگاه ایده پردازی فیلم» را ویژه هنرجویان این مدرسه برگزار کرده است.
تغییر رویکرد در واحد تجسمی
معاون فرهنگی هنری حوزه هنری قم تشریح کرد: همچنین واحد تجسمی با تغییر رویکرد به سمت برگزاری دورههای آموزشی، جلساتی را با فعالان این عرصه برگزار کرد. واحد تجسمی حوزه هنری در آذر ماه ۱۴۰۲، سلسله نشست هم اندیشی با تصویرگران، هنرمندان کاریکاتور و کارتونیست و نشست عمومی نیز با هنرمندان تجسمی داشتهاست تا تغییر رویکرد در این واحد تخصصی بر اساس نظر کارشناسان اتفاق بیفتد.
معاون فرهنگی حوزه هنری قم در ادامه گفت: همچنین با رویکرد تربیت نسل از سلسله کارگاههای انتقال تجربه، سلسله کارگاههای «طراحی»، «تصویرگری» و «کارتون و کاریکاتور» را برگزار شده است و به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، کارگاه «کتیبهنگاری فاطمیه» با حضور هنرجویان و هنرمندان این رشته در مسجد مقدس جمکران در قالب هیئت حضرت علی اکبر(ع) برگزار شد.
برگزاری برنامههای مستمر و ویژه ادبی
داوری در ادامه خاطر نشان کرد: در واحد ادبیات حوزه هنری قم نیز طی آذر ماه ۱۴۰۲ محافل ادبی شعر «مهر و ماه»، شعر «بهار نارنج»، نشست تخصصی «سرناد» و «عصرانه داستان» که به صورت ماهانه و مستمر برگزار میشود، برگزار شد. در این ماه همچین کارگاههای «یکشنبههای داستانی» تشکیل شد و از طرفی با هدف تبادل تجربه اردوی شاعران دوره آموزشی «سرآغاز» به شهر کاشان و برگزاری محفلی با حضور شاعران این شهر اتفاق افتاد. این واحد همچنین در این ماه ویژه برنامههای نشست «داستان حماسی» و نقد شعر «چکامه» را برگزار کرد.
وی تصریح کرد: همچنین نشست «گفتمان فرهنگ» و «حلقه ادبی ماه» توسط اهالی فرهنگ و هنر افغانستان ساکن قم با حمایت حوزه هنری در قم برگزار شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 26 November , 2024