سال گذشته اعضای بدن ۱۲ بیمار مرگ مغزی در قم اهدا شد/ سالانه ۸ هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند

شهر بیست/ مسئول شناسایی و اهدای عضو بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سال گذشته اعضای بدن 12 بیمار مرگ مغزی در این استان با رضایت خانواده هایشان به بیماران نیازمند، اهدا شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
سال گذشته اعضای بدن ۱۲ بیمار مرگ مغزی در قم اهدا شد/ سالانه ۸ هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند
شناسه : 7281 | انتشار : 29 اردیبهشت 1398 - 10:50   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایرنای قم، محمد سورانی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۲ مورد اهدای عضو در قم صورت گرفته است، افزود: سالانه ۱۱۰ تَن در استان بر اثر حوادث رانندگی یا سکته دچار مرگ مغزی می شوند که بسیاری از آن ها بیش از ۶۰ سال سن دارند و نمی توانند اهداکننده عضو باشند.

به گفته وی، ۵۰ درصد از این تعداد قابلیت اهدا دارند ولی به دلیل مسائل مختلف از جمله فرهنگی و مشکلات ساختاری، اهدای عضو امکانپذیر نمی شود.

وی تصریح کرد: در برخی مواقع مراقبت های پزشکی کافی و مطلوب از بیماران مرگ مغزی در بیمارستان ها صورت نمی گیرد و با وجود رضایت خانواده، به دلیل بروز نارسایی در ارگان های حیاتی، امکان اهدای عضو وجود ندارد.

سورانی خاطرنشان کرد: هر اهداکننده عضو می تواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد و با اهدای سایر ارگان ها از جمله دریچه قلب، رگ، تاندون ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی تعداد بیشتری را بهبود ببخشد.

وی با بیان این که پنج روز نخست مرگ مغزی بهترین زمان اهدای عضو است، خاطرنشان کرد: زمانی که مرگ مغزی رخ می دهد، ارگان های حیاتی دچار نارسایی می شوند، زیست پذیری خود را از دست می دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان ها ضعیف می شود.

وی به تفاوت بین کُما و مرگ مغزی اشاره و بیان کرد: کُما بیهوشی عمیق است، ولی مغز عملکرد اساسی از جمله کنترل فرآیند تنفسی خود را حفظ می کند و ممکن است بیمار پس از مدتی دوباره به زندگی برگردد، در حالی که در مرگ مغزی، مغز عملکردی ندارد، خونرسانی و فعالیت حیاتی در مغز اتفاق نمی افتد و دچار تخریب غیرقابل برگشت می شود.

به گفته وی، سالانه هشت هزار تَن در کشور دچار مرگ مغزی می شوند که از این تعداد یک هزار و ۵۰۰ تَن منجربه اهدای عضو می شود که آمار خیلی کمی است.

وی گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار تَن در کشور در صف انتظار دریافت اعضای پیوندی هستند و سالانه سه هزار تَن به این جمعیت اضافه می شود.

سورانی افزود: همچنین ۳۰ هزار تَن بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که سالانه حدود ۶ هزار تَن به این تعداد افزوده می شود و تا چند سال دیگر راهی جز پیوند عضو برای بسیاری از آن ها وجود ندارد.

نوشته های مشابه
شهرداری قم سهم نیم‌درصد نهاد کتابخانه‌های عمومی را پرداخت کند
پوستر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم رونمایی شد
پوستر مسابقات معارفی قرآن کریم رونمایی شد
کتابخانه «شهدای خدمت» روستای لنگرود قم افتتاح شد
استاد حسین نوروزیان درگذشت
«رویداد ملی قهرمان» در قم برگزار شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.