سال گذشته اعضای بدن ۱۲ بیمار مرگ مغزی در قم اهدا شد/ سالانه ۸ هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند

شهر بیست/ مسئول شناسایی و اهدای عضو بیماران مرگ مغزی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سال گذشته اعضای بدن 12 بیمار مرگ مغزی در این استان با رضایت خانواده هایشان به بیماران نیازمند، اهدا شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
سال گذشته اعضای بدن ۱۲ بیمار مرگ مغزی در قم اهدا شد/ سالانه ۸ هزار نفر در کشور دچار مرگ مغزی می‌شوند
شناسه : 7281 | انتشار : ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۰   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایرنای قم، محمد سورانی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۲ مورد اهدای عضو در قم صورت گرفته است، افزود: سالانه ۱۱۰ تَن در استان بر اثر حوادث رانندگی یا سکته دچار مرگ مغزی می شوند که بسیاری از آن ها بیش از ۶۰ سال سن دارند و نمی توانند اهداکننده عضو باشند.

به گفته وی، ۵۰ درصد از این تعداد قابلیت اهدا دارند ولی به دلیل مسائل مختلف از جمله فرهنگی و مشکلات ساختاری، اهدای عضو امکانپذیر نمی شود.

وی تصریح کرد: در برخی مواقع مراقبت های پزشکی کافی و مطلوب از بیماران مرگ مغزی در بیمارستان ها صورت نمی گیرد و با وجود رضایت خانواده، به دلیل بروز نارسایی در ارگان های حیاتی، امکان اهدای عضو وجود ندارد.

سورانی خاطرنشان کرد: هر اهداکننده عضو می تواند با اهدای اعضایی از جمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد و با اهدای سایر ارگان ها از جمله دریچه قلب، رگ، تاندون ها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی تعداد بیشتری را بهبود ببخشد.

وی با بیان این که پنج روز نخست مرگ مغزی بهترین زمان اهدای عضو است، خاطرنشان کرد: زمانی که مرگ مغزی رخ می دهد، ارگان های حیاتی دچار نارسایی می شوند، زیست پذیری خود را از دست می دهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگان ها ضعیف می شود.

وی به تفاوت بین کُما و مرگ مغزی اشاره و بیان کرد: کُما بیهوشی عمیق است، ولی مغز عملکرد اساسی از جمله کنترل فرآیند تنفسی خود را حفظ می کند و ممکن است بیمار پس از مدتی دوباره به زندگی برگردد، در حالی که در مرگ مغزی، مغز عملکردی ندارد، خونرسانی و فعالیت حیاتی در مغز اتفاق نمی افتد و دچار تخریب غیرقابل برگشت می شود.

به گفته وی، سالانه هشت هزار تَن در کشور دچار مرگ مغزی می شوند که از این تعداد یک هزار و ۵۰۰ تَن منجربه اهدای عضو می شود که آمار خیلی کمی است.

وی گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار تَن در کشور در صف انتظار دریافت اعضای پیوندی هستند و سالانه سه هزار تَن به این جمعیت اضافه می شود.

سورانی افزود: همچنین ۳۰ هزار تَن بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که سالانه حدود ۶ هزار تَن به این تعداد افزوده می شود و تا چند سال دیگر راهی جز پیوند عضو برای بسیاری از آن ها وجود ندارد.

نوشته های مشابه
دولت و شهرداری در مورد مونوریل اختلاف ندارند/ خط B مترو نیاز شهر قم است
تأکید رئیس جمهور بر تکمیل فاز نخست مونوریل
بازدید استاندار و شهردار قم از پروژه مونوریل +تصاویر
نجات ۲ شهروند قمی در آتش‌سوزی خیابان گلزاری
خانه تاریخی توکلی موزه «عاشورا» می‌شود
افزایش ۳۰ درصدی صدور مجوز کتاب در قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.