استفاده کنترل نشده از فضای مجازی موجب افسردگی میشود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایسنای قم، در قالب سومین مرحله از طرح «کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی»، کارگاهی توسط مرکز تخصصی آسیبهای اجتماعی جهاد دانشگاهی واحد قم با همکاری کانون همیاران پردیس فارابی در تالار دکتر الوانی با عنوان «نسخه شادی در زندگی» با ارائهی سمیه برقراری برگزار شد.
سمیه برقراری، پژوهشگر و مدرس حوزهی مهارتهای زندگی و آسیبهای اجتماعی، در این کارگاه که با محوریت «پیشگیری از افسردگی و افزایش نشاط در زندگی» برگزار شد، اظهار کرد: نشاط و افسردگی دو روی یک سکهاند یعنی افزایش نشاط در زندگی ، منجر به کاهش افسردگی میشود و مقابله با افسردگی و کاهش آن، منجر به افزایش نشاط میشود.
وی بر نقش مثبت ورزش و تندرستی بر شاد بودن تاکید کرد و افزود: بدون شک سلامتی جسمی، نشاط روانی را در پی خواهد داشت فلذا کسانی که ورزش میکنند ، کمتر دچار افسردگی میشوند.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: باید با شناسایی و کنترل عواملی که در ما ایجاد افسردگی میکنند، جلوی پیشروی و حاد شدن افسردگی را از همان ابتدا بگیریم زیرا درمان و مقابله با افسردگی در زمانی که تازه نشانههای آن پدیدار شدهاست، سادهتر است.
برقراری در پایان تصریح کرد: یکی از عواملی که این روزها منجر به بروز علائم افسردگی در جوانان شدهاست، استفاده بیش از حد و کنترل نشده از شبکههای اجتماعی و فضای مجازی است؛ بهتر است با مدیریت بهتر این امکانات مفید، آسیبهای آن را به حداقل برسانیم.
جهاد دانشگاهی استان قم، در سلسه کارگاههایی که از آذرماه سال گذشته تاکنون برگزار کردهاست قصد دارد با پرداختن به آسیبهایی که بیش از سایر آسیبهای اجتماعی، خانواده را تهدید کردهاست، از شیوع و تشدید آن جلوگیری کند و در همین راستا تاکنون بیش از ۱۰ کارگاه برگزار کردهاست.
گفتنی است شرکت در این کارگاهها برای تمامی دانشجویان آزاد و رایگان است، برگزاری کارگاه ها از طریق کانال تلگرامی @JD_QOM¬_FARABI اطلاع رسانی خواهد شد؛ به شرکت کنندگان در این کارگاهها ازطرف جهاد دانشگاهی استان قم گواهینامهی معتبر اعطا میشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
ناشناس
تاریخ : ۱۶ - اردیبهشت - ۱۳۹۸
به نام خدا
موضوع: درخواست نظارت و کنترل فضای مجازی
سلام علیکم
امام خامنهای در ۱۷ اسفند ماه ۱۳۹۰طی حکمی اعلام فرمودند که گسترش فزاینده ی فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی بویژه شبکهی جهانی اینترنت و آثار چشمگیر آن در ابعاد زندگی فردی و اجتماعی، و لزوم سرمایهگذاری وسیع و هدفمند در جهت بهرهگیری حداکثری از فرصتهای ناشی از آن در جهت پیشرفت همه جانبه کشور و ارائه خدمات گسترده و مفید به اقشار گوناگون مردم و همچنین ضرورت برنامهریزی و هماهنگی مستمر به منظور صیانت از آسیبهای ناشی از آن اقتضا می کند که نقطهی کانونی متمرکزی برای سیاستگذاری، تصمیمگیری و هماهنگی در فضای مجازی کشور بوجود آید. به این مناسبت دستور تشکیل شورای عالی فضای مجازی کشور با اختیارات کافی به ریاستِ رئیس جمهور را صادر فرموده و اعضای حقوقی آن را رئیس جمهور(رئیس شورای عالی)، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه ی قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تعیین نمودند. هم چنین از این شورا خواستند تا مرکزی به نام مرکز ملّی فضای مجازی کشور جهت اشراف کامل و به روز نسبت به فضای مجازی در سطح داخلی و جهانی و تصمیمگیری نسبت به نحوه مواجهه فعال و خردمندانه کشور با این موضوع از حیث سختافزاری، نرمافزاری و محتوایی در چارچوب مصوّبات شورای عالی و نظارت بر اجرای دقیق تصمیمات در همه سطوح ایجاد نماید و کلیه دستگاههای کشور را موظف به همکاری همه جانبه با این مرکز نمودند.
ایشان در دیدار با معلمان و فرهنگیان در ۱۳/۲/۱۳۹۵ وزارت ارتباطات را نیز یکی دیگر از دستگاههای مسئول در زمینهی تربیت نسل آینده برشمردند و با اشاره به گستردگی فضای مجازی و سرعت روزافزون تحولات در این عرصه و ارتباط مستمر جوانان با فضای مجازی خاطرنشان کردند: کسی مخالف استفاده از فضای مجازی نیست بلکه موضوع اصلی این است که در چنین عرصهای که لغزشگاه است باید زمینهی استفادهی صحیح فراهم شود نه آنکه فضای مجازی بهصورت رها و غیر قابل کنترل باشد. رهبر انقلاب اسلامی با گلایه از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی گفتند: کسی بهدنبال بستن فضای مجازی نیست؛ زیرا این کار عاقلانه نیست اما چرا هنگامی که کشورهای دیگر برای حفاظت از فرهنگ خود، در استفاده از فضای مجازی چارچوبهایی قرار میدهند، ما فضای مجازی را رها کردهایم؟
همچنین در دیدار با جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی در ۸/۲/۱۳۹۸ به مسأله امنیت فضای مجازی اشاره کرده و فرمودند: امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. خب، این فضای مجازی منافعی دارد، امکاناتی دارد، خطراتی هم دارد، خطرات بزرگی هم دارد. اگر چنانچه این فضا ناامن باشد برای مردم، ضررش را مردم میبَرند. شما خب -حالا پلیس فتا و مانند اینها هم که هست، کارهایی میکنید- در این زمینه میتوانید به معنای واقعی کلمه، به طور جدّی وارد بشوید و کار کنید که آن وقت، همکاری شما با قوهی قضائیّه، مهم است. ما بیشتر از خیلی از کشورها، دشمن داریم؛ دشمن هم راههای نفوذ را پیدا میکند و یکی از راههای نفوذ، همین مسئلهی فضای مجازی است. شما هم میتوانید نقش ایفا کنید، نقش مهمّی میتوانید ایفا کنید؛ در این مسئله به طور کامل، به صورت جدّی وارد بشوید.
اکنون با وجود تمام این پیش بینی ها و تذکرات مکرر امام خامنه ای متأسفانه شاهد موارد زیر در فضای مجازی هستیم که بیش از همه جوانان این کشور را در معرض آسیب های جدی قرار داده است:
۱- انواع تبلیغات سود جویانه با سوءاستفاده از جاذبه های زنان بدحجاب و بی حجاب و برخی سلبریتی های هنرمندنما با ترویج فرهنگ لاابالی گری و اشرافی گری غربی
۲- ترغیب افراد به کسب در آمدهای باد آورده و حرام با انجام کارهای مخرب و غیر مولد در جهت تأمین منافع دشمنان با حمایت های مالی از طرف ایشان
۳- نشر انواع دروغ ها و شایعه ها بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، اسلام ناب محمدی و ولایت فقیه
۴- القاء انواع شبهات اعتقادی به منظور سست کردن پایه های ایمانی
۵- ترویج مفاسد اخلاقی در سایت های مستهجن به منظور تخریب بنیان خانواده
۶- گسترش مبانی فکری اسلام آمریکایی مبتنی بر لیبرال دموکراسی غربی
لذا از رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه ی قضائیه، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس مرکز ملّی فضای مجازی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر اطلاعات، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و فرمانده ی نیروی انتظامی و همه ی مسئولین سایتها و شبکه های اجتماعی و سایر مسئولین مربوطه می خواهیم با نظارت کامل بر فضای مجازی و کنترل و فیلترینگ مناسب، این فضا را برای همه به ویژه نسل جوان امن نموده و از کلیه ی مظاهر شیطانی پاکسازی نمایند.