«شارلی ابدو» نشریه‌ای زرد و ضد اخلاق است/ مدعیان آزادی هیچ حد و مرزی برای دین‌ستیزی ندارند

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری به پیشینه نشریه فرانسوی «شارلی ابدو» پرداخت و گفت: در حالی که فرانسه مهد کاریکاتور فاخر و طنز ترسیمی در جهان شناخته می‌شد اما هفته‌نامه «شارلی ابدو» هیچ حد و مرزی نسبت به توهین ادیان الهی و انتشار طرح‌های ضد اخلاقی نداشته و در این دوران، جایگاهی ندارد و توهین و تمسخر بر مبنای ناسزاها و فحش‌های تصویری مبنای کار این نشریه است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
«شارلی ابدو» نشریه‌ای زرد و ضد اخلاق است/ مدعیان آزادی هیچ حد و مرزی برای دین‌ستیزی ندارند
شناسه : 62344 | انتشار : 25 دی 1401 - 20:19   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی حوزه هنری قم، سید مسعود شجاعی طباطبایی عصر شنبه ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۱ در نخستین نشست از سلسله نشست‌های جریان شناسی سیاسی هنری با عنوان «شارلی ابدو از تأسیس تاکنون» که در سالن زائر مجتمع آموزشی هدایت برگزار شد، با اشاره به اهمیت شناخت پیشینۀ رسانه‌های جهان، اظهار داشت: برای شناخت اهداف هر رسانه و هنر باید پیشینه آن را بدانیم و بر اساس عملکرد آن در دوران فعالیتش، مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.

وی سپس به بررسی اتفاقات اخیر در دنیای هنر کاریکاتور پرداخت و افزود: اتفاقی که نشریه «شارلی ابدو» رقم زد و برای آن فراخوان داد و تلاش شد این فراخوان دیده شود، باید از چند منظر بررسی و مورد توجه قرار گیرد تا بفهمیم چرا جهان کفر به پشتوانه این نشریه در مقابل جمهوری اسلامی قرار گرفت.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در ادامه به معرفی «هفته‌نامه شارلی ابدو» پرداخت و گفت: این نشریه فرانسوی از دهه شصت میلادی آغاز به کار کرده و با این سابقه طولانی هنوز نتوانسته بین هنرمندان کاریکاتوریست جهان جایگاهی داشته باشد و یک بار به خاطر عدم استقبال مردم فرانسه تا مرز تعطیلی پیش رفته است.

رئیس خانه کاریکاتور تصریح کرد: در حالی که فرانسه مهد کاریکاتور فاخر و طنز ترسیمی در جهان شناخته می‌شد اما هفته‌نامه «شارلی ابدو» هیچ حد و مرزی نسبت به توهین ادیان الهی و انتشار طرح‌های ضد اخلاقی نداشته و در این دوران، جایگاهی ندارد و توهین و تمسخر بر مبنای ناسزاها و فحش‌های تصویری مبنای کار این نشریه است.

وی ادامه داد: این نشریه نخستین بار با توهین به رئیس جمهور فرانسه در ۱۹۶۸توقیف شد و در مرام‌نامه خود این موضوع را اعلام می‌کند که ضد دین و ضد اخلاق است و از این باب می‌خواهد خود را مطرح کند. اگر حمایت‌های گروه‌های خاص از این نشریه نبود تا امروز انتشار آن ادامه پیدا نمی‌کرد و تمام کاریکاتوریست‌های بزرگ دنیا این نشریه را فاقد استانداردهای هنری می‌دانند.

شجاعی طباطبایی در ادامه به جریان‌ها و حامیان هفته‌نامه «شارلی ابدو» توجه و بیان کرد: با بررسی سایت و اعضای تحریریه این نشریه می‌بینیم علاوه بر دولت فرانسه و تمام نهادهای فرهنگی و قضایی این کشور جریان‌های قوی صهیونیستی از این نشریه حمایت می‌کنند و یکی از جاسوس‌های مطرح دنیا به نام «رانان لوری» در این نشریه حضور داشت و هزینه‌های آن را می‌پرداخت.

وی ادامه داد: یکی از حامیان مهم کاریکاتوریست‌های هتاک به پیامبر گرامی اسلام «امانوئل مکرون» است تا جایی که به واسطه همین حمایت به نام آزادی بیان، عملکرد او توسط مقام معظم رهبری به شدت مورد نکوهش قرار می‌گیرد، زیرا توهین به دین و نگه نداشتن خطوط قرمز اخلاقی در هیچ دین و نظامی، آزادی بیان تعبیر نمی‌شود.

مسئول سایت بین‌المللی ایران کارتون تأکید کرد: گردانندگان اصلی این هفته نامه یهودی‌الاصل بوده و لابی‌های صهیونیستی در این نشریه بسیار نقش داشته‌اند، نخستین بار این نشریه با انتشار کاریکاتور توهین‌آمیزی از پیامبر اسلام خشم مسلمانان جهان را برانگیخت و قلب و دل نزدیک به دو میلیارد مسلمان را جریحه‌دار کرد، این کار و مواردی از این دست جز نفرت پراکنی چیزی دیگری را به دنبال ندارد.

وی، نقش «رانان لوری» و همکاری او با کوفی عنان را در سال ۲۰۰۹ یادآور شد و گفت: این شخص با کوفی عنان و کمک سازمان ملل، مسابقه‌ای را راه اندازی کرد و جریان فتنه در سال ۱۳۸۸ در ایران را هدایت و در ایران آشوب ایجاد کرد.

شجاعی طباطبایی در ادامه به ابعاد فراخوان و برگزاری آخرین مسابقه نشریه «شارلی ابدو» اشاره و خاطرنشان کرد: در این فراخوان در مجموع و به گفته خود شارلی ابدو ۳۰۵ نفر شرکت کردند و کار ۳۰ نفر پذیرفته شده و جایزه آن انتشار کاریکاتور در نشریه بود. تیتر این جایزه جالب توجه است: شرکت‌کنندگان در این مسابقه جایگاه خود را در جهنم به دست آوردند. تیتری که برای برندگان مسابقه زده شده تمایلات شیطان‌پرستانه و ضد دین دست‌اندرکاران «شارلی ابدو» را به خوبی نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: جایزه‌ای که در سازمان ملل راه‌اندازی شده است، برای یک مسابقه برای نفر اول ۲۵۰۰۰ دلار، نفر دوم ۱۶۰۰۰ دلار و نفر سوم ۱۰۰۰۰ دلار هزینه می‌کند اما جریان‌سازی خاصی را در دنیای هنر به ویژه در میان اهالی کارتون و کاریکاتور نمی‌تواند رقم بزند و مورد توجه هنرمندان جهان قرار نمی‌گیرد و تنها به واسطه جوایز زیادی که می‌دهد عده‌ای شرکت کرده و ما شاهد حضور چهره‌های مطرح نیستیم زیرا این مسابقه به دنبال اسلام‌ستیزی، ایران هراسی و دوستی با رژیم صهیونیستی است.

این داور مسابقات بین‌المللی هنر کارتون و کاریکاتور خاطرنشان کرد: از سه سال قبل از حمله داعش به نشریه «شارلی ابدو» تمام هزینه‌های این نشریه را «رانان لوری» پرداخت می‌کرد و ایران ستیزی توسط این فرد هدایت می‌شد، بنابر این دشمنی آشکار دست اندرکاران اصلی نشریه شارلی ابدو از فتنه سال ۸۸ و از سازمان ملل شروع شد.

وی در ادامه جایگاه بین‌المللی هنر کاریکاتور در ایران را مورد توجه قرار داد و افزود: با اتفاقات خوبی که در نظام جمهوری اسلامی رقم خورده ما جایگاه برجسته‌ای در جهان داریم و دنیا ایران را به عنوان کشوری که مدعی جدی در حوزه کارتون و کاریکاتور است می‌شناسد، زیرا زبان ما زبان منطق است و رسواکننده ظالمین و قرار گرفتن در کنار مظلومین جهان بوده و هست و تلاش داشته‌ایم جریان سالمی در نشان دادن چهره اسلام و جمهوری اسلامی در دنیا داشته باشیم که خوشبختانه استقبال بالای هنرمندان بزرگ جهان نشان دهنده این حضور موثر است.

شجاعی طباطبایی ابراز کرد: در مسابقه‌ای که با هدف ایران‌ستیزی برگزار شد تنها ۳۰ اثر انتخاب شد که نام‌های امضا شده بیشتر مستعار است و تنها چند نام حقیقی ‌پای کارها دیده می‌شود و این افراد نیز در جهان، کاریکاتوریست‌های مطرحی به شمار نمی‌روند.

وی یادآور شد: نشریه «شارلی ابدو» یک نشریه زرد و جنجالی بوده و باید بدانیم از بین همین طرح‌ها ۱۵ نقاشی کودکانه با نام‌های ناشناخته منتشر شده و ۱۵ طرح دیگر دیگر عملاً کار ۷ نفر است، این طرح‌ها هم توسط تعدادی از پناهندگان ایرانی در این مسابقه کار شده که با دروغ‌های عجیب و غریب توانسته‌اند به کشورهای غربی از جمله فرانسه بروند و جریانی که دنبال می‌کنند تنها یک دسیسه بوده و چندین سال است که در حال دنبال کردن این دشمنی هستند.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری ادامه داد: سردبیر نشریه «شارلی ابدو» با اسم مستعار «ریس» معتقد است که باید این مبارزه را از پیروزی انقلاب شروع می‌کردند و حالا با توجه به جریان اغتشاشات، هویت خود را برملا کرده و به دنبال زدن ریشه‌های اصلی اسلام رحمانی و رهبر فرزانه انقلاب هستند و برای جلب حمایت‌های جهانی به راحتی دروغ‌ می‌گویند و همچون دیگر رسانه‌های معاند در اغتشاشات اخیر مبنای کارشان بیشتر بر بزرگنمایی و دروغ استوار است.

شجاعی طباطبایی تأکید کرد: این فراخوان نشان داد تمام توان دشمنان تنها در ۳۰ کار خلاصه می‌شود در حالی که وقتی ما مسابقه‌ای با نام «فلسطین تنها نیست» را برگزار کردیم ۶۶ کشور در این مسابقه مشارکت داشت و در بین ۵ داور برجستۀ این مسابقه، نام دو هنرمند بزرگ زن از لهستان و ایتالیا خودنمایی می‌کند.

رئیس مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری در پایان اظهار داشت: رسانه‌های معاند خصوصاً سه سایت فرانسوی سالیان سال است علیه زنان ایران به صورت خاص در حال کار هستند و از سال ۸۸ کارهای سازمان یافته‌ای  انجام داده‌اند و جوایز متعددی برای آن پرداخت می‌کنند که باید در نشست‌های دیگر درباره آن به تفصیل صحبت شود.

نشست «شارلی ابدو از آغاز تا کنون» توسط حوزه هنری قم و با مشارکت، کانون هنر شیعی، مدرسه هدایت، مؤسسه مفید، خانه مطبوعات استان قم و معاونت فرهنگی و هنری وقت دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد.

نوشته های مشابه
«یخچال طغرود» گنجینه‌ای در خطر نابودی
‎۷۰۰ هزار نفر برای حضور در اعتکاف ثبت‌نام کردند
شناسایی چهار کانون اصلی گردوغبار در قم
گردهمایی مردمی «شکوه اقتدار» در قم برگزار می‌شود
رویداد رسانه‌ای «دمای رفاه» در قم برگزار می‌شود
رشد صنعت کفش قم در نمایشگاه بین‌المللی کفش ایران/ افزایش ۲۰ درصدی مشارکت تولیدکنندگان کفش قم در نمایشگاه
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.