هنوز در دانشگاه‌ها نگاه کاربردی وجود ندارد/ بهترین دانشگاه‌های دنیا غیرانتفاعی هستند

شهردار قم، بهترین دانشگاه‌های دنیا را مراکز غیرانتفاعی دانست و گفت: تمام دانشگاه‌های بزرگ دنیا که حرفی برای گفتن دارند به‌صورت خصوصی کار می‌کنند، اما در ایران به علت دولتی بودن دانشگاه‌ها سهم پژوهش هر روز ضعیف‌تر می‌شود، ضمن اینکه هنوز در دانشگاه نگاه کاربردی وجود ندارد و تنها به دنبال چاپ مقاله برای ارتقای جایگاه هستیم.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
هنوز در دانشگاه‌ها نگاه کاربردی وجود ندارد/ بهترین دانشگاه‌های دنیا غیرانتفاعی هستند
شناسه : 61528 | انتشار : 03 دی 1401 - 16:45   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید مرتضی سقائیان‌نژاد در دیدار اعضای هیئت مدیره دانشگاه شهاب دانش، با تأکید بر جایگاه دانشگاه‌ها در کشور، اظهار داشت: ۴۳ سال است در دانشگاه و به‌عنوان هیئت علمی حضور دارم و تلاش شده در این سال‌ها کارهای اجرایی سبب دوری از فضای علمی دانشگاه نشود.

وی، سابقه ۲۰ ساله خود را در حوزه مدیریت شهری را یادآوری و سپس به اهمیت پژوهش اشاره کرد و افزود: مسئله پژوهش هم در مدیریت شهری و هم در دانشگاه هنوز مغفول مانده و هنوز نتوانسته‌ایم ارتباط خود را با مردم جا بیندازیم و از نگاه مردم به جایگاه دانشگاه و پژوهش نگاه کنیم و نگاه از سمت دولت به دانشگاه است.

شهردار قم، دلایل عدم برقراری ارتباط بین مردم و دانشگاه را مورد بررسی قرار داد و گفت: ما هنوز نتوانسته‌ایم ارتباط بین دانشگاه و صنعت را برقرار کنیم و این دو حوزه مهم به‌صورت مستقل کار می‌کنند و نقش دانشگاه به‌صورت یک باور در مردم ایجاد نشده تا آثار و برکات این ارتباط معرفی شود.

وی، حرکت دانشگاه به سمت مسائل سیاسی را آفتی در جامعه علمی دانست و تصریح کرد: دانشگاه جایگاه خاصی دارد و باید در کنار حوزه‌های علمیه کارکرد واقعی خود را پیدا کند و جدایی این دو مرکز مهم علمی در کشور ضربه‌های زیادی را به جامعه وارد کرده است. 

سقائیان‌نژاد ادامه داد: هنوز در دانشگاه نگاه کاربردی وجود ندارد و تنها به دنبال چاپ مقاله برای ارتقا جایگاه هستیم، درحالی‌که نیاز جامعه به افزایش مهارت و نگاه کاربردی به علم است و در این راستا دانشگاه‌های غیرانتفاعی با جایگاهی که پیدا کرده است می‌تواند بسیار کمک کند.

وی، بهترین دانشگاه‌های دنیا را مراکز غیرانتفاعی دانست و تأکید کرد: تمام دانشگاه‌های بزرگ دنیا که حرفی برای گفتن دارند به‌صورت خصوصی کار می‌کنند، اما در ایران به علت دولتی بودن دانشگاه‌ها سهم پژوهش هر روز ضعیف‌تر می‌شود و دولت نمی‌تواند دانشگاه‌ها را مانند گذشته حمایت کند.

شهردار قم خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های خصوصی می‌توانند در این شرایط الگوسازی کرده و جایگاه خود را پیدا کنند و باید مدیریت درآمد را در کنار مدیریت هزینه وارد کنند، امروز دانشگاه نیاز به آرامش دارد و نمی‌توانیم آینده را پیش‌بینی کرده و برنامه جامعی را تدوین کنیم.

وی همکاری بین دانشگاه و شهرداری را لازم خواند و مطرح کرد: امروز شهرداری هشت مرکز فرهنگی بزرگ در هشت منطقه شهر ایجاد کرده که می‌تواند در اختیار دانشگاه قرار دهد و باید دانشجوها در حوزه معنوی، علمی و ورزشی رشد کند و شهرداری در کنار دانشگاه است.

سقائیان‌نژاد در پایان مسائل و مشکلات دانشگاه را نیز مطرح و یادآوری کرد: مشکل پارکینگ و تأمین اتوبوس و حمل‌ونقل عمومی را نیز برای شما رفع خواهیم کرد و به منطقه ابلاغ می‌کنیم برای بررسی مشکلات به دانشگاه مراجعه کنند و مسیر بی آر تی به‌زودی راه‌اندازی می‌شود.

نوشته های مشابه
جواد افشار عزادار پدر شد
گویش قمی ثبت ملی می‌شود
راهیابی دو فیلم از قم به جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان
۴ هزار تخت به ظرفیت گردشگری قم اضافه می‌شود
نگاهی به سوابق هنری و سینمایی علی ثقفی/ از همکاری با «نود» تا کارگردانی «پرویزخان»
مراسم بزرگداشت فرمانده اسبق لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) برگزار شد +تصاویر
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.