افزایش ۱۰۰ درصد ایستگاه‌ها و ۲۰۰ درصدی پرسنل آتش‌نشانی قم

شهر بیست/ مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم از افزایش ۱۰۰ درصد ایستگاه‌ها و ۲۰۰ درصدی پرسنل آتش‌نشانی خبر داد و گفت: با این افزایش نیرو و تجهیزات، زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشان به محل حادثه از ۶ دقیقه به ۳ دقیقه کاهش پیدا کرده است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
افزایش ۱۰۰ درصد ایستگاه‌ها و ۲۰۰ درصدی پرسنل آتش‌نشانی قم
شناسه : 27040 | انتشار : 07 مهر 1399 - 17:53   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، عباس جعفری امروز در نشست رسانه‌ای که همزمان با هفتم مهرماه، روز آتش‌نشانی و ایمنی در سالن جلسات شهرداری برگزار شد، با گرامیداشت هفته دفاع مقدس و روز ملی آتش‌نشانی، اظهار داشت: خدمات آتش‌نشانان در شهر حتی یک ثانیه هم متوقف نمی‌شود و این نیروها فداکارانه در پی نجات جان شهروندان هستند.

مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم ابراز کرد: عمده مردم، آتش‌نشانی را فقط با خاموش کردن آتش می‌شناسند درحالی‌که سازمان آتش‌نشانی بیش از ۱۰۰ خدمت ایمنی ارائه می‌دهد.

جعفری، آغاز به کار ۱۲ پایگاه ایمنی به‌صورت هم‌زمان را رکوردی به نام شهر قم دانست و تصریح کرد: از آغاز فعالیت سازمان آتش‌نشانی تا سال‌های گذشته ۱۲ پایگاه مشغول به فعالیت بودند اما ظرف دو سه سال گذشته نیز ۱۲ پایگاه آتش‌نشانی دیگر افزوده شد که این نشان از رشد ۱۰۰ درصدی در این زمینه بوده است که یک رکورد محسوب می‌شود.

وی در رابطه با نیروهای آتش‌نشان هم با اشاره به اینکه در گذشته ۱۷۹ نیرو آتش‌نشان فعال بودند که در یک شهر یک‌میلیون و ۳۰۰ هزار نفری واقعاً تعداد کمی بودند که در دو شیفت کار می‌کردند، افزود: در یک مرحله  ۳۰۰ نیروی آتش‌نشان جذب‌شده و در حال حاضر هم ۶۰ نیروی دیگر جذب‌شده‌اند که در حال آموزش هستند که به مجموعه اضافه می‌شوند، در بخش جذب نیرو با فراوانی ۲۰۰ درصدی باز شهر قم در کشور اقدام بی‌سابقه‌ای انجام داده است.

مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشان به صحنه حادثه را سه دقیقه دانست و خاطرنشان کرد: قبل از ساخت این ۱۲ پایگاه زمان رسیدن نیروهای آتش‌نشانی به صحنه حادثه شش دقیقه بوده که خوشبختانه امروز به سه دقیقه کاهش پیداکرده و این درحالی‌ بوده استاندارهای جهانی ۴ دقیقه است.

جعفری بخشی از تجهیزات خریداری‌شده در سازمان آتش‌نشانی را در دو سال گذشته نام برد و گفت: خرید ۳۳ خودرو، یک نردبان، ده دست ست هیدرولیک و لباس‌های غواصی بخشی از این تجهیزات بوده است.

وی، ارائه خدمات به شهرهای اطراف قم را یکی از توانمندی‌های نیروهای سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم عنوان و مطرح کرد: سدهایی که در اطراف استان وجود دارد و خدمت رسانی‌هایی که هرساله مجموعه شهرداری به حوادث آن‌ها دارد لزوم تهیه لباس‌های غواصی را ایجاد می‌کرد.

مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم یادآور شد: خریدهای دو سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است اما اگر همان تجهیزات در شرایط فعلی قرار به تهیه باشد بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه در پی خواهد داشت.

جعفری ادامه داد: تعداد شیرهای آتش‌نشانی در دو سال گذشته در سطح شهر دو برابر شده و خوشبختانه از عدد ۱۵۰ به ۳۰۰ شیر رسیده است که رشد ۱۰۰ درصدی داشته است که این موضوع در مواقع اضطراری و حریق‌های گسترده بسیار مفید است و اضطرار دارد که تعدادش از این هم بیشتر شود.

وی تعداد ایستگاه‌های فعال در سطح شهر را ۲۴ ایستگاه آتش‌نشانی اعلام کرد و یادآور شده: شهر قم تنها شهر در کشور است که به استاندارد جهانی رسیده و به ازای هر ۵۰ هزار نفر یک ایستگاه آتش‌نشانی دارد.

مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم از ساخت ایستگاه آتش‌نشانی مادر در بلوار پیامبر اعظم(ص) نیز خبر داد و ابراز کرد: به‌زودی زمینی برای ساخت ایستگاه آتش‌نشانی مادر به مساحت ۸ هزار مترمربع در بلوار پیامبر اعظم (ص) کلنگ زنی می‌شود و مجموعه دفتر مدیریتی سازمان و ستاد فرماندهی به این ساختمان انتقال پیدا می‌کند.

جعفری با اشاره به سوله‌های بحران، خاطرنشان کرد: سوله‌های بحران در شرایط ویژه نقش مهمی را ایفا کرده و امروز در مراسم افتتاح بوستان عترت بخشی از تجهیزات خریداری‌شده سوله‌های بحران برای اطمینان مردم به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی یک سازمان صرفاً خدماتی است، اظهار داشت: این سازمان درآمدی نداشته و تمام هزینه‌های این سازمان توسط شهرداری تأمین‌شده است.

مدیرعامل سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری قم هزینه‌های پرسنلی سازمان آتش‌نشانی قم را ماهیانه ۴ ونیم میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: تأمین امکانات سازمان آتش‌نشانی بسیار پرهزینه بوده و نیازمند اعتبارات ملی در این حوزه هستیم درحالی‌که یک دست لباس ضد حریق ۳۰ میلیون تومان و خودروی آتش‌نشانی از ۵ ونیم میلیارد تومان به ۴۰ میلیارد تومان رسیده است.

جعفری ادامه داد: تجهیزات فردی یک آتش‌نشان حدود ۸۰ الی ۹۰ میلیون تومان برای شهر هزینه دارد.

نوشته های مشابه
نمایش «هر هفت دقیقه» در قم روی صحنه رفت
برگزاری هفتمین همایش تکریم جایگاه نهاد سردفتری در قم
انتقاد «ذوالنور» از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌‌وکار/ نباید نگاه کمیته‌امدادی به امور حقوقی داشت
مراسم بزرگداشت آیت‌الله گلپایگانی در قم برگزار شد
برگزیدگان بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن کریم معرفی شدند
برگزیدگان جشنواره‌های بسیج هنرمندان قم تجلیل شدند
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.