احداث نیروگاههای بزرگ برق خورشیدی توجیه اقتصادی ندارد/ بازپس گیری زمینهای واگذار شده از سرمایهگذاران
به گزارش «شهر بیست» به نقل از فارس قم، علیرضا هاشمی با اشاره به عدم توجیه اقتصادی نیروگاههای بزرگ برق خورشیدی اظهار کرد: این نیروگاهها در کشورمان توجیه اقتصادی ندارد، به صورت کلی همه سرمایهگذاریهایی که مدت زمان اجرای آنها بیش از چهار ماه به طول بکشد، از توجیه اقتصادی خارج میشود، چون قوانین متعددی در کشورمان با طول عمر کوتاه وجود دارد.
وی ادامه داد: ایجاد یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی سرمایه گذاری زیادی نیاز دارد و ایجاد چنین نیروگاهی حداقل دو سال طول میکشد، اگر در طول این مدت قوانین تغییر پیدا کند، سرمایه گذار همه سرمایه اش را از دست میدهد و به مشکل برمیخورد.
مدیر انجمن برق و الکترونیک استان قم افزود: اگر بتوانیم پروژهای را با طول زمان اجرای کمتری اجرا کنیم، منابع و منافع و سود بهتری به دست میآوریم، چون سرمایه گذار به دنبال کسب سود است.
هاشمی وزارت نیرو را نسبت به احداث نیروگاههای بزرگ خورشیدی بی تمایل دانست و تصریح کرد: چون این نیروگاهها باید در خارج از محدوده شهری و در نزدیکی پستهای برق احداث شوند و برق خود را به شبکه تزریق کنند، فاصله بین این نیروگاهها و شبکه برق تلفات زیادی دارد، پدافند غیرعامل نیروگاههای بزرگ برق خورشیدی پایین است، در حالی که پدافند غیرعامل نیروگاههای برق خورشیدی خانگی بالا است.
وی خاطرنشان کرد: درخواست هزار و ۸۰۰ مگاوات احداث نیروگاههای بزرگ خورشیدی در استان قم وجود داشت که با وجود اعطای زمین به سرمایه گذاران، این نیروگاهها در استان احداث نشدند و تنها شاهد احداث یک نیروگاه ۱۰ مگاواتی برق خورشیدی در قم بودیم، مجوزهای مابقی سرمایه گذاران باطل شده و کم کم زمینهای واگذار شده به این سرمایه گذاران در حال پس گرفته شدن است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 29 December , 2024