جشن یک‌سالگی انجمن ادبی «ماها» در قم برگزار شد

جشن یک‌سالگی انجمن ادبی «ماها» با حضور محمدحسن شهسواری، نویسنده و مدرس داستان‌نویسی در مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی قم برگزار شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
جشن یک‌سالگی انجمن ادبی «ماها» در قم برگزار شد
شناسه : 92412 | انتشار : ۰۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۳   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، محمدحسن شهسواری در جشن یک‌سالگی انجمن ادبی «ماها» که در مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی قم برگزار شد، گفت: دوره‌هایی که شروع می‌کنم به آمار و اطلاعات آن دوره دقت می‌کنم. بیش از هزار نفر در کلاس‌های داستان‌نویسی من ثبت‌نام می‌کنند و بین یک یا دو ترم روی فرم ۷ مرحله‌ای کار می‌کنند و بر اساس آن شرکت کنندگان کلاس انتخاب می‌شوند. از بین این‌ها که ۱۰ تا ۱۵ درصد رمانشان را شروع می‌کنند همیشه برایم سؤال بوده چرا از بین آن هزار نفر مثلاً ۴۰۰ نفر به نوشتن شروع می‌کنند و از این ۴۰۰ نفر چرا مثلاً ۱۰۸ نفر رمانشان را تمام می‌کنند. این‌ها چه ویژگی‌هایی دارند

این نویسنده تصریح کرد: استعداد در این حوزه مهم است اما آنچه نویسنده را به سرمقصد منظور می‌رساند پشتکار است. در نهایت پشتکار می‌تواند اثر اولیه شما را تمام کند اما این تمام کردن هیچ ضمانتی برای ارزشمند بودن اثر شما نیست. آنجا بود که متوجه شدم چیزی وجود دارد که مقدمه همه این‌هاست و آن احتمالاً نتیجه چیزی به نام شیوه زیست یا سبک زندگی نویسنده یا هنرمند است.

نویسنده کتاب «داستان خلاقیت» افزود: در حاشیه کلاس‌هایم به طور مشخص کلاس‌های داستان‌نویسی، درس دادن یک سبک زندگی بود که یک بخشی از گذشتگان بود و بخش دیگر به مطالعات من برمی‌گشت. در این مطالعات از علوم بسیار متفاوت علوم تجربی و علوم انسانی مثل روانشناسی، علوم شناختی و فلسفه استفاده می‌کردم و البته پایه مایه همه زیست‌شناسی تکاملی بود.

این فیلم‌نامه نویس اضافه کرد: از جایی به بعد متوجه شدم سبک زندگی که اتفاقا در در متون غربی هم هست همه آن چیزی نیست که باید باشد. از این منابع استفاده کردم و به جایی رسیدم که این تجربیات را مکتوب کنم.

نویسنده «حرکت در مه» بیان کرد: اسم اولیه این کتاب قبل از اینکه چاپ شود موانع نوشتن بود و ناظر به نویسنده‌ها بود. بعد متوجه شدم حتی در زمینه‌های هنری و غیر هنری موفق، سبک زندگی آنها با هم تفاوتی ندارد، بنابراین مسئله و پروژه را وسیع کردم و به امر خلاقیت پرداختم. اگرچه مثال‌هایی که در این کتاب آورده‌ام از زندگی خودم و نویسنده‌های بزرگ است و بیشترین افرادی که استفاده زیادی از این کتاب می‌برند حتماً نویسندگانند.

جشن یک‌سالگی انجمن ادبی «ماها» در قم برگزار شد

«داستان خلاقیت» یک کتاب جستار خاطره است

مهمان برنامه انجمن ادبی «ماها» یادآور شد: سعی کردم همه تلاش و تجربه خودم را جمع کنم که کتاب خوش‌خوان باشد. این کتاب به هیچ وجه کتاب دانشگاهی نیست و یک کتاب جستار خاطره است.

شهسواری تأکید کرد: در ابتدا یک سؤال برای من پیش آمد و این کتاب جوابی به آن سؤال است که خلاقیت از کجا برای ما نویسنده‌ها شروع می‌شود، کتاب ۷۰۰ صفحه‌ای جواب مبسوطی به آن پرسش کوتاه بود که سبک زندگی چه اهمیتی دارد و اگر اهمیت دارد چه ویژگی‌هایی می‌تواند داشته باشد.

وی گفت: زندگی نویسنده‌های بزرگ را نگاه کنید. تک اثری نیستند و آثار بهترشان آثار بعدی و چندم آنهاست چرا که در حوزه خلاقیت استمرار دارند لذا تجربه را نباید در حوزه نوشتن دست کم گرفت اما در ایران برعکس است و عموماً کار اول و دوم نویسنده‌های ایرانی بهترین کار آنهاست. ما چون آن سبک زندگی را در ایران رعایت نمی‌کنیم آن شاهکارهای ادبی خلق نمی‌شود. پس باید سبک زندگی را رعایت کرد و تا حدودی به آن نزدیک شد.

جلسات تخصصی را با عنوان «بعلاوه ادبیات» ادامه خواهیم داد

یونس عزیزی دبیر انجمن ادبی «ماها» ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور محمدحسن شهسواری در این برنامه گفت: انجمن ادبی «ماها» متشکل از داستان‌نویسان و علاقه‌مندان به ادبیات داستانی است که هر هفته چهارشنبه‌ها دور هم جمع می‌شوند و علاوه بر داستان‌خوانی پیرامون آن گفت‌وگو می‌کنند.

دبیر انجمن ادبی «ماها» ادامه داد: در طول یکسال گذشته با برگزاری ۴۳ نشست نزدیک به ۹۰ داستان ایرانی و غیرایرانی را در انجمن با هم خوانده‌ایم و سه جلسه رونمایی از رمان و مجموعه داستان برگزار کرده‌ایم.

عزیزی تصریح کرد: برای ارتقا کیفی انجمن ادبی «ماها» و برگزاری جلسات تخصصی‌تر برنامه‌ای تحت عنوان «بعلاوه ادبیات» طراحی کرده‌ایم که اولین نشست آن با موضوع ادبیات و خلاقیت با حضور آقای شهسواری برگزار شد و امیدواریم هر ماه با یک موضوع تخصصی این ایده را پیش ببریم.

وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های نقد و بررسی آثار داستانی یادآور شد: در جلسات آتی رونمایی و جلسه نقد و بررسی از سه رمان را در دستور کار قرار دادیم که نویسنده رمان‌های مورد نظر از اعضا انجمن ادبی «ماها» هستند.

نوشته های مشابه
دیدار مدیران سینماهای قم با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی
قم در مسیر احیای هویت تاریخی
صدور یک میلیون فقره بیمه‌نامه توسط بیمه ایران در قم
برگزیدگان دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قم تجلیل شدند
درخشش خبرنگاران «شهر۲۰» در دهمین جشنواره ابوذر استان قم
راه‌اندازی ۸ رشته هنری در مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.