برگزیدگان دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم تجلیل شدند
به گزارش «شهر بیست»، آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم با حضور حجتالاسلاموالمسلمین سیدعلی اکبر اجاقنژاد تولیت مسجد مقدس جمکران، سردار کبیریپور جانشین فرمانده سپاه علیبنابیطالب(ع)، محمدرضا سوقندی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، حسین محمودی معاون فرهنگی اجتماعی استانداری قم، برخی مدیرانکل دستگاههای اجرایی، مدیران رسانههای استان و اصحاب رسانه در سالن سردار شهید سلیمانی دانشگاه معارف اسلامی قم برگزار شد.
برگزاری ۷ رویداد تخصصی رسانه ای ذیل جشنواره دهم ابوذر
در آغاز این مراسم، داوود شمس مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم با گرامیداشت یاد و خاطرهی ۶۰۹۰ شهید والامقام استان و در آستانه سالگرد شهادت آیتالله رئیسی، «شهید خدمت»، از مقام شامخ ایشان تجلیل کرد.
وی گفت: از جمله ویژگیهای بارز شهید رئیسی، خستگیناپذیری او بود؛ چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز فرمودند شهید رئیسی خستگی نمیشناخت. امیدواریم مسئولان کشور نیز در خدمت به نظام و انقلاب، چنین روحیهای را الگوی خود قرار دهند.
شمس با قدردانی از تمامی کسانی که در طول این سالها در برگزاری مستمر جشنواره رسانهای ابوذر استان قم نقشآفرینی کردهاند، افزود: استان قم توانسته جشنواره رسانهای ابوذر را به صورت پیوسته و منظم، در ده سال متوالی برگزار کند؛ ویژگی که آن را از دیگر استانها متمایز کرده است.
مسئول بسیج رسانه استان قم با اشاره به شرایط حساس جنگ روایتها و اهمیت مقابله با شبههافکنی دشمن، تصریح کرد: امروز در برابر صفآرایی گسترده استکبار جهانی در میدان شبههافکنی هستیم. از این رو، محورهای جشنواره رسانهای ابوذر در راستای مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی و در قالب جهاد تبیین طراحی و اجرا شدهاند.
شمس، به نقش رویدادهای تخصصی در ارتقای کیفیت جشنواره رسانهای ابوذر اشاره کرد و گفت: هفت رویداد تخصصی که ذیل جشنواره امسال برگزار شد، نماد همت بلند رسانهای استان قم است. اینکه توانستیم در یک استان، هفت رویداد مستقل اما مرتبط را ساماندهی کنیم، نشانه ظرفیت بالای رسانهای و جهادی فعالان این عرصه در قم است.
وی در پایان با اشاره به تعویق آیین اختتامیه عنوان کرد: برنامهریزی ما این بود که اختتامیه در بهمنماه برگزار شود، اما به دلیل حجم سنگین برنامهها و رویدادهای هفتگانه جشنواره، زمان برگزاری آیین اختتامیه به سال ۱۴۰۴ موکول شد.
جشنواره رسانهای ابوذر در قم توقف نداشته است
در ادامه، محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، با نگاهی تحلیلی به نقش زمان و رسانه در عصر حاضر، بر ضرورت تقویت رسالت رسانهای مبتنی بر صداقت، آگاهی و آیندهنگری تأکید کرد و از رسانهگران خواست در جبهه جنگ شناختی، ایستادگی و جهاد شبانهروزی را سرلوحه کار خود قرار دهند.
وی با اشاره به تداوم بیوقفه برگزاری جشنواره رسانه ای ابوذر در قم اظهار داشت: استان قم بدون حتی یک دوره وقفه به صورت مستمر میزبان برگزاری جشنواره رسانهای ابوذر بوده و این استمرار، بیانگر اهتمام رسانهای استان در تحقق رسالت تبیینی و انقلابی است.
سوقندی با اشاره به تقسیمبندی ادوار تاریخی بشر بر اساس زمان، افزود: در تعاریف فلسفی و معرفتی، عصر ما را “عصر عصر” مینامند. در این تعبیر، زمان، عنصر بنیادین شناخت دوران ماست؛ عصری که آستانه غروب تاریخ و نقطه عصاره تمامی ادوار بشری است.
وی با نگاهی معنوی به موضوع زمان ادامه داد: امام ما، ولیعصر(عج) است؛ امامی که امام زمان است، نه مکان. این یعنی آن حضرت متعلق به همه اعصار است، بویژه عصر آخرالزمان، که در آن عنصر زمان، اصلیترین مولفه هویتی بشر است.
سوقندی در ادامه سخنان خود، انسانها را در نسبت با زمان به سه دسته تقسیم کرد: گروهی که در گذشته، خاطرات، ذهنیات و اسطورههای تاریخی زندگی میکنند؛ گروهی که همگام با زمان هستند و خود را با اقتضائات زمانه هماهنگ میکنند؛ و دسته سوم که نه در گذشته میمانند، نه صرفاً با زمان پیش میروند، بلکه «پیشگامان زمان» اند؛ یعنی کسانی که آینده را میبینند، اهل آیندهپژوهیاند و با افقنگری حرکت میکنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تأکید کرد: رسانهگر انقلابی، باید از دسته سوم باشد؛ آیندهنگر، افقگرا و پیشرو.
سوقندی با اشاره به نقش رسانه در عصر کنونی گفت: عصر ما، عصر رسانه است. امروز اگر کسی سواد رسانهای و اطلاعاتی نداشته باشد، کور است. گستره دانش بشری تغییر کرده؛ اگر زمانی هر صد سال علوم بروزرسانی میشد، اکنون چرخه بهروزرسانی به کمتر از یک سال کاهش یافته است.
او افزود: در چنین شرایطی، دانایی، آگاهی، و تسلط بر رسانه، شرط بقا و تأثیرگذاری است.
سوقندی در ادامه، با تجلیل از نامگذاری جشنواره به نام ابوذر، گفت: شخصیت ابوذر تجلیگاه صداقت و حقگویی است. پیامبر(ص) درباره او فرمود: «صادقتر از ابوذر، آفتاب بر کسی نتابیده است». او اهل تفکر و در عین حال انقلابی و مدافع بی چون و چرای ارزشها بود.
وی افزود: نامگذاری جشنواره رسانهای به نام ابوذر، بسیار بجاست؛ چرا که این جشنواره و اهدافش، زیر سایه رسانههای مسموم و ناتوی رسانهای قرار نگرفته و بر مدار حقیقت و صداقت حرکت میکند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با اشاره به شرایط امروز رسانهها گفت: امروز در یک جنگ تمامعیار رسانهای قرار داریم؛ جنگی که در آن دشمن حقیقت را وارونه جلوه میدهد و دروغ را به جای واقعیت مینشاند. در این میدان، اصحاب رسانه وظیفهای خطیر دارند و باید با ابزار رسانه به جهاد روشنگرانه بپردازند.
او با تأکید بر اینکه جشنوارهها پایان یک مسیر نیستند، بلکه آغاز و نماد جنبشی رسانهایاند، افزود: این رویدادها کادرشناسیاند؛ یعنی بستری برای شناسایی و پرورش نیروهای مؤمن، بااخلاص، اهل قلم و تبیینگر.
سوقندی با اشاره به جایگاه قم در منظومه رسانهای کشور گفت: قم از نظر ظرفیت رسانهای، چه در بُعد کمی و چه کیفی، ممتاز و الگوست. ما باید تولیدات رسانهای قم را به عنوان الگویی برای کشور، جهان تشیع، جهان اسلام و حتی آزادیخواهان معرفی کنیم.
وی در پایان، با اشاره به ضرورت تربیت نسل رسانهای بر مدار گفتمان ابوذر، تصریح کرد: ما باید شخصیتهای رسانهای «ابوذروار» یعنی طراز انقلاب اسلامی تربیت کنیم. در دنیایی که دروغگویی امثال ترامپ عادیسازی میشود و رهبر معظم انقلاب به زیبایی آن را افشا کردهاند، نسل جوان ما، تشنه صداقت و الگوهای حقیقی است. اینجاست که مسئولیت ما در میدان رسانه، صدچندان میشود.
۱۰ ویژگی برجسته جشنواره دهم ابوذر از زبان دبیر جشنواره
علی علیزاده، دبیر دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم نیز در سخنانی با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره، از ابعاد محتوایی و اجرایی آن سخن گفت و تأکید کرد که «ابوذر» دیگر صرفاً یک جشنواره سالانه نیست، بلکه به یک جریان زنده و پویا در فضای رسانهای استان قم تبدیل شده است.
وی با اشاره به تجربه خود در تولید مستند «یک روز با آقای امام جمعه» درباره شهید آیت الله آلهاشم، امام جمعه تبریز، گفت: در روز ضبط مستند «یک روز با آقای امام جمعه» در بازار قدیمی تبریز، با ایشان استقبال گرم مردم مواجه شدیم و مردم عبارت «باشوادولانیم» را خطاب به شهید آل هاشم بارها تکرار میکردند، معنایش این بود: «آقا دور سرت بگردم». این واکنش صمیمانه نشان میدهد که شهید آل هاشم بر دلهای مردم حکومت میکرد.
علیزاده در ادامه سخنان خود تأکید کرد: «ما باید جشنواره ابوذر را متفاوت ببینیم. همه ما فرزندان ابوذر هستیم و همه بسیجی و انقلابی.»
وی سپس ۱۰ ویژگی برجسته جشنواره دهم ابوذر را برشمرد و با اشاره به فراگیری و دربرگیری به عنوان اولین ویژگی، گفت: این جشنواره براساس نگاه امامین انقلاب، تلاش کرده است تا چتر رسانهای خود را بر سر همه اهالی رسانه قم بگستراند.
دبیر جشنواره ابوذر استان قم، طراحی سامانه مستقل ارسال آثار را ویژگی دیگر این دوره از جشنواره اعلام کرد و گفت: برای نخستینبار یک سامانه اختصاصی برای ثبت آثار طراحی شد که ضمن آرشیو حرفهای، به ایجاد یک بانک اطلاعاتی قدرتمند از تولیدات رسانهای انجامید.
علیزاده افزود: پیوستگی و استمرار جشنواره نیز ویژگی دیگر این دوره است، جشنواره دهم بدون توقف و با رویکرد ملی و رویدادمحوری برگزار شد.
وی برگزاری رویدادهای ویژه ذیل جشنواره ابوذر را ویژگی دیگر دانست و گفت: هفت رویداد مهم در قالب جشنواره برگزار شد؛ از جمله «یادگار ماندگار حاج شیخ» که با وجود ماهیت استانی، در سطح ملی برگزار شد، «میثاق» نکوداشت ۶۰۹۰ شهید استان قم، «سرباز مقاومت» ویژه ایام شهادت حاج قاسم سلیمانی، «فرزندان انقلاب» ویژه خبرنگاران نوجوان، «دمای رفاه» ویژه حوزه اصلاح الگوی مصرف انرژی در بخش گاز، «طنین» در حوزه عفاف و حجاب و «جام رسانهای امید» ویژه تولید محتوای امیدآفرین.
ارسال ۲ هزار و ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره
علیزاده با اشاره به رشد چشمگیر آثار ارسالی، گفت: در مجموع امسال قریب ۲۵۰۰ اثر به دبیرخانه رسید که شاهد رشد سهبرابری نسبت به سال گذشته بودیم.
دبیر جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم با تاکید بر تنوع رسانهها و برگزیدگان، گفت: آثاری از طیفهای مختلف رسانهای در قالبهای متنوع و از افراد گوناگون به جشنواره راه یافتند.
وی در خصوص داوری تخصصی و شفاف آثار دریافتی نیز گفت: با حضور ۲۲ داور برجسته از جمله استاد محدثی، ارزیابی آثار با بالاترین سطح دقت و شفافیت صورت گرفت.
علیزاده به رشد ۲۵ درصدی مبلغ جوایز نقدی برگزیدگان اشاره کرد و گفت: در این دوره، مبلغ جوایز افزایش محسوسی داشت و جوایز نقدی همزمان با تقدیم لوح تقدیر به برگزیدگان اهدا شد.
وی با ذکر اهمیت سرمایهگذاری بر تربیت نسل آینده رسانه ای استان گفت: جشنواره امسال با برگزاری کارگاههایی در حوزه هوش مصنوعی، به نوجوانان مشتاق خبر و رسانه فرصت آموختن و پیشرفت داد.
علیزاده گفت: مراسم افتتاحیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر در دفتر حزبالله لبنان و با حضور نماینده حزبالله و خانواده شهیده معصومه کرباسی برگزار شد که نشاندهنده پیوند این رویداد با جبهه مقاومت است.
علیزاده افزود: ما امروز بر سفره تلاش دبیران ادوار گذشته نشستهایم و قدردان زحمات همه کسانی هستیم که مسیر جشنواره ابوذر را هموار کردهاند.
تکریم دبیران ادوار جشنواره ابوذر استان قم
در بخشی از این آییین از آقایان سیدجواد اشرفی دبیر دوره دوره های اول تا پنجم جشنواره رسانهای ابوذر، محمدحسین رضایی دبیر دوره ششم، علی فردوسی دبیر دوره هفتم، علی شعبانی دبیر دوره هشتم با حضور علی علیزاده دبیر دوره های نهم و دهم این جشنواره تجلیل به عمل آمد.
قرائت بیانیه داوران جشنواره رسانهای ابوذر قم
در ادامه، بیانیه هیئت داوران دهمین جشنواره رسانهای ابوذر توسط حمید اصغری، دبیر کمیته داوران قرائت شد.
در این بیانیه آمده است: جشنواره ابوذر با عنایت حضرت بانوی کرامت، وارد دهمین سال برگزاری خود شده و امسال با افتخار، از همراهی خانواده بزرگ رسانهای استان تجلیل میکند.
در این دوره، بیش از ۲۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که نسبت به دوره گذشته رشدی دوبرابری داشته است. همچنین ۲۲ داور از میان فرهیختگان استان قم و دیگر نقاط کشور، مسئولیت ارزیابی آثار را بر عهده داشتند.
تمامی آثار بدون درج نام و نشان صاحبان اثر، به صورت کاملاً محرمانه و بدون دخالت هیچیک از عوامل اجرایی، در اختیار هیئت داوران قرار گرفت و مورد ارزیابی دقیق قرار گرفتند.
وی همچنین به کیفیت آثار اشاره کرد و گفت: برخی از آثار ارسالی، شایستگی حضور در آوردگاههای رسانهای فراتر از سطح استانی را دارند و بیانگر سطح بالای توانمندی رسانهگران استان قم هستند.
در بخش پایانی بیانیه، بر ضرورت تربیت نسلی متعهد، آشنا و مسلط به فناوریهای نوین ارتباطی تأکید شده و ابراز امیدواری شده که دوره یازدهم جشنواره، با شکوفایی بیشتر همراه باشد.
معرفی داوران دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم
بخش یادداشت: استاد جواد محدثی، علی اصغر کاویانی، سیدمهدی موسوی
بخش تیتر: تقی دژاکام، حبیب ترکاشوند
بخش مصاحبه: حسن صدرایی عارف، سیدجواد اشرفی
بخش گزارش خبری: محمدتقی خرسندی، کیان عبداللهی
بخش خبر: فخرالدین یوسف پور، یوسف شعبانعلی
بخش عکس: مهدی توکلیان، امیر حسامی نژاد، محسن قائمی
بخش پادکست: امیرحسین یاوری، روح الله سلیمانی
بخش گزارش ویدیویی: مصطفی گودرزی «شهر۲۰»ض
بخش اینفو و موشن گرافی: مصطفی فخاری و نفیسه سیاوش مقدم
بخش مستند: سیدمهدی میرغیاثی و مصطفی کوچکی
دبیر کمیته داوران: حمید اصغری سردبیر خبرگزاری بین المللی ابنا
تکریم مادر شهید اسماعیل شریعتی
در بخشی از این مراسم، از مادر شهید اسماعیل شریعتی از شهدای فیلمبردار و عکاس هشت سال دفاع مقدس و شهید شاخص سازمان بسیج رسانه قم در سال ۱۴۰۴ تجلیل به عمل آمد.
کار ارزشمند تولیت مسجد مقدس جمکران
حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیاکبر اجاقنژاد تولیت مسجد مقدس جمکران نیز در پایان این مراسم فرصت صحبت خود را به مادر شهید شریعتی داد و گفت: مادر شهید سخنانی بدون تکلف و آمادگی قبلی بیان کردند که برای همگان روحنواز است.
برگزیدگان بخشهای اصلی جشنواره:
بخش مستند:
رتبه اول: محمدحسین سعادتی. رتبه دوم: مهدی آخوندی. رتبه سوم: سیدمحمدجواد رجایی. شایسته تقدیر: عباس غلامی.
اینفو و موشن گرافی:
رتبه اول: داود جلیلی. رتبه دوم: احسان احدپور. رتبه سوم: مشترکاً محمد پورخان و اسماعیل فضلیزاده. شایسته تقدیر: محمد محقق و دانیال قنبری.
بخش پادکست:
رتبه برتر: عطا یاوری. رتبه دوم: سعید آقایی. رتبه سوم: مشترکا محمدعلی خانجانی، سمیرا غفوریمنش. شایسته تقدیر: بهرام نوری.
بخش خبر:
رتبه اول نداشت. رتبه دوم: فاطمه تقینژاد. رتبه سوم: اعظم ربانی. شایسته تقدیر: فاطمه عسکری، سید حسین آلیاسین.
بخش تیتر:
رتبه اول: حسن شیخ حائری. رتبه دوم: وجیهه غلامحسینزاده از پایگاه خبری «شهر۲۰». رتبه سوم: سعید چراغی. شایسته تقدیر: سمیرا مرادی، محمد سعید قادری.
بخش مصاحبه:
رتبه اول نداشت. رتبه دوم: زهرا میرزابابایی. رتبه سوم: حسین پاشایی. شایسته تقدیر: راضیه رضایی از پایگاه خبری «شهر۲۰»، فائزه آقامحمدی.
بخش یادداشت:
رتبه اول نداشت. رتبه دوم: محمدرضا بابایی. رتبه سوم: مسعود حبیبی کاشانی. شایسته تقدیر: امیرعباس شاهسواری، علی اسدی.
بخش گزارش خبری:
رتبه اول: ابراهیم جنابان. رتبه دوم: مرضیه مهدیلو. رتبه سوم: فاطمه محمدی. شایسته تقدیر: ملیکه بذرکار، فهیمه شاکریمهر از پایگاه خبری «شهر۲۰».
بخش عکس:
رتبه اول نداشت. رتبه دوم: مشترکا محسن کرمعلی، محمدعلی جلالی. رتبه سوم: مشترکا احمد ظهرابی، مهدی جعفری.
بخش کلیپ و گزارش ویدئویی:
رتبه اول: حسین بابایی. رتبه دوم: سیدهادی طباطبایی. رتبه سوم: محسن صابری. شایسته تقدیر: حسن آزادگان، مصطفی معارفوند.
بخشهای ویژه جشنواره ابوذر:
بخش ویژه یکصدمین سال بازتاسیس حوزه علمیه قم؛ آثار و دستاوردها:
رتبه برتر: محمد حائری شیرازی. شایسته تقدیر: محمدحسین کتابی. شایسته تقدیر: مجید ابطحی.
بخش ویژه اصلاح الگوی مصرف در عرصه گاز:
رتبه برتر: شیما احمدزاده. شایسته تقدیر: علیرضا یعقوبی. شایسته تقدیر: زهرا حسینپور
تجلیل از برگزیدگان رویداد دمای رفاه:
پادکست:
رتبه برتر: محسن مهابادی.
گزارش خبری: مرضیه مهدیلو.
کلیپ و گزارش ویدیویی: محمدمهدی تقیپور
مصاحبه: روح الله کرمانی.
تیتر: مهدی جعفری.
تجلیل از برگزیدگان رویداد رسانهای طنین:
بخش یادداشت:
رتبه برتر: زهرا قربانی
بخش گزارش خبری:
رتبه برتر: فاطمه آقامحمدی. شایسته تقدیر: حیفا پردل.
بخش مصاحبه:
رتبه برتر: اعظم ربانی. شایسته تقدیر: مهنوش بهروز
بخش خبر:
رتبه برتر: الهام ردکا. شایسته تقدیر: سمیرا مرادیان. شایسته تقدیر: رقیه سادات موسوی
بخش تیتر:
رتبه برتر: راضیه رضایی از پایگاه خبری «شهر۲۰»
تقدیر از حامیان دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم
در بخش پایانی این مراسم حامیان دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم تقدیر شد.
۱- مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه
۲- خبرگزاری بین المللی ابنا
۳- شرکت گاز
۴- خانه مطبوعات
۵- سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری قم
۶- صدا و سیما استان قم
قرعه کشی سفر زیارتی مشهد
همچنین به هشت نفر از شرکتکنندگان در آیین اختتامیه به قید قرعه کمک هزینه ۵۰ میلیون ریالی سفر به مشهد مقدس اعطا گردید.
اجرای گروه سرود
همچنین اجرای گرود سرود رهروان ولایت در تجلیل از مقام «شهید جمهور» و پخش کلیپ های شهید جمهور و شهید سیدحسن نصرالله از دیگر بخش های مراسم اختتامیه دهمین دوره جشنواره رسانه ای ابوذر استان قم بود.
*گزارش تصویری آیین اختتامیه دهمین جشنواره رسانهای ابوذر استان قم را «اینجا» ببینید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 19 May , 2025