قم ۴۵۰ هزار مشترک خط تلفن ثابت دارد/ سهم ۵۶ درصدی همراه اول در قم

سرپرست مخابرات منطقه قم با بیان اینکه این استان دارای ۴۵۰ هزار مشترک تلفن ثابت و ۱۱۲ هزار مشترک اینترنت خانگی است، گفت: همراه اول بیشترین مشترک را در میان اپراتورها با یک میلیون و ۷۰۰ هزار سیم‌کارت در قم دارد که این میزان پوشش نشان‌دهنده سهم ۵۶.۵ درصدی همراه اول در استان است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
قم ۴۵۰ هزار مشترک خط تلفن ثابت دارد/ سهم ۵۶ درصدی همراه اول در قم
شناسه : 92226 | انتشار : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۹   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، رسول علی اصغرپور عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی در شرکت مخابرات استان قم برگزار شد، اظهار کرد: در حال حاضر استان قم دارای ۴۵۰ هزار مشترک تلفن ثابت و ۱۱۲ هزار مشترک اینترنت خانگی است.

وی افزود: حدود ۲۵۰ هزار خط تلفن ثابت در قم برای تماس و مکالمه استفاده می‌شود و حدود ۲۰۰ هزار خط تلفن نیز بیشتر برای دستگاه‌های کارتخوان یا مودم اینترنت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به وضعیت تلفن همراه در استان ادامه داد: شرکت مخابرات ایران مجری خدمات همراه اول است و در حال حاضر ۳۷۰ سایت همراه اول در استان فعال هستند که به‌موجب آن، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار مشترک سیم‌کارت از این شرکت خریداری کرده‌اند؛ این میزان پوشش نشان‌دهنده سهم ۵۶.۵ درصدی همراه اول در استان است.

علی اصغرپور با بیان اینکه در دو شاخص مهم ارتباطی، استان قم دارای جایگاه برتر کشوری است، گفت: در میزان مکالمه به‌ازای هر سایت، قم رتبه اول و در نرخ مصرف پهنای باند اینترنت بعد از تهران، رتبه دوم کشور را داراست؛ همچنین ۳۱ سایت نسل پنجم (۵G) در استان راه‌اندازی شده و به همین تعداد نیز تا پایان سال راه‌اندازی خواهد شد. در حوزه روستایی نیز ۱۸۶ روستا تحت پوشش آنتن تلفن همراه قرار دارند که ۱۸۴ روستا به اینترنت نیز متصل هستند.

سرپرست مخابرات منطقه قم، با اشاره به پایان عمر مفید کابل‌های مسی و ضرورت نوسازی شبکه، بر لزوم مهاجرت به فناوری فیبر نوری تأکید کرد و افزود: شبکه دسترسی باید ظرف دو سال آینده در تمام کشور ازجمله قم به فناوری فیبر نوری ارتقاء یابد تا بتوان تلفن ثابت و اینترنت پرسرعت را باکیفیت بالا به مشترکان ارائه کرد.

علی‌اصغرپور افزود: تاکنون بیش از دو هزار و ۶۰۰ کیلومتر فیبر نوری در استان اجرا شده که حدود ۱۴۰۰ کیلومتر فیبر شهزی و ۱۲۰۰ کیلومتر فیبر بین‌شهری و روستایی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: کابل‌های مسی نهایتاً بین ۱۵ تا ۲۰ مگابیت در ثانیه سرعت می‌دهند و با افزایش فاصله از مرکز مخابراتی، کیفیت اینترنت به‌شدت افت می‌کند؛ اما در فیبر نوری حتی بافاصله ۲۰ کیلومتر نیز می‌توان اینترنت با سرعت ۱۰۰۰ مگابیت ارائه کرد.

علی اصغرپور با اشاره به آغاز ارائه سرعت هزار مگابیت از ابتدای اردیبهشت در قم تصریح کرد: این خدمت در حال حاضر در حال گسترش است و روزانه ۲۰ تا ۳۰ مشترک جدید به آن متصل می‌شوند؛ همچنین تست‌های سرعت نیز در فضای مجازی منتشر شده است که نشان از کیفیت بالای این سرویس دارد.

وی، یکی از مزایای مهم فیبر نوری را حذف محدودیت در تعداد خطوط تلفن دانست و گفت: در گذشته برای ارائه ۱۰ یا ۲۰ خط تلفن به یک مکان نیاز به کابل‌کشی فیزیکی بود، اما اکنون تنها با یک‌رشته فیبر نوری می‌توان تعداد نامحدودی خط تلفن ثابت ارائه کرد.

سرپرست مخابرات منطقه قم، در ادامه از اجرای پروژه بزرگ توسعه ۵۰۰ کیلومتری شبکه فیبر نوری در استان خبر داد و افزود: فاز اول این پروژه به طول ۱۰۰ کیلومتر در حال اجراست و تلاش داریم تمامی مناطق استان از این خدمت بهره‌مند شوند، به‌ویژه مناطقی که از نظر اینترنت وضعیت ضعیفی دارند در اولویت هستند.

وی در ادامه از دو پروژه مهم مخابراتی در سطح استان خبر داد و گفت: پروژه اول، اتصال تمامی شعب اخذ رأی به فیبر نوری است که باید تا پایان سال اجرایی شود و زمینه اتصال مساجد و مدارس و محلات مختلف به شبکه فیبر نوری را تسهیل می‌کند؛ پروژه دوم نیز سرویس‌دهی منصفانه و عادلانه اینترنت فیبر نوری در طرح نهضت ملی مسکن است که در حال پیگیری و تحقق است.

سرپرست مخابرات منطقه قم، درباره مشکلات آنتن‌دهی در روستاها، گفت: اپراتورها بر اساس مجوز خود مکلف به پوشش کامل در شهرها هستند، اما در روستاها هیچ تعهدی ندارند؛ این وظیفه طبق قانون بر عهده وزارت ارتباطات و اداره‌کل فناوری اطلاعات استان‌هاست.

وی در خصوص مشکلات پوشش تلفن همراه در شهر قم نیز توضیح داد: در مناطقی از استان برای نصب سایت همراه اول با مخالفت شدید مردمی مواجه شدیم؛ باوجود دریافت مجوز از دادستانی، شبانه پایه‌های دکل را تخریب کردند و بیش از ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان خسارت وارد شد.

سرپرست مخابرات منطقه قم افزود: در حال حاضر ۷ سایت در سطح شهر قم داریم که به‌دلیل اعتراض‌های مردمی امکان نصب ندارند؛ اپراتورها وظیفه ذاتی‌شان توسعه پوشش شبکه است اما در این مسیر با موانع اجتماعی روبه‌رو هستند.

وی به شایعات درباره مضرات تشعشعات دکل‌های مخابراتی پرداخت و گفت: این‌ها بیشتر ناشی از اطلاعات غلط در فضای مجازی است؛ هیچ مقاله علمی معتبر تاکنون مضرات دکل‌های مخابراتی را تأیید نکرده است و حتی در اروپا نیز هزاران دکل نصب شده و مشکلی گزارش نشده است.علی‌اصغرپور ادامه داد: در ایران نیز سازمان انرژی اتمی و سازمان تنظیم مقررات دائماً تشعشعات را رصد می‌کنند؛ همچنین دستگاه‌های سنجش الکترومغناطیس در مراکز مخابراتی فعال هستند و تاکنون هیچ خطری برای سلامت کارکنان مشاهده نشده است.

وی با ذکر تجربه‌ای از استان‌های دیگر تأکید کرد: در اکثر موارد مخالفین نصب دکل‌ها، انگیزه‌های مالی دارند؛ وقتی با آنان صحبت می‌کنیم، مسئله به اختلافات بر سر اجاره محل نصب دکل برمی‌گردد و درحالی‌که مردم زیادی به دنبال دسترسی بهتر به اینترنت هستند.علی‌اصغرپور در پایان گفت: همه باید بدانند توسعه شبکه ارتباطی لازمه توسعه شهر است؛ ما از انتقادات استقبال می‌کنیم اما توقع داریم همکاری عمومی برای تحقق زیرساخت‌های ارتباطی وجود داشته باشد.

نوشته های مشابه
مخابرات را برق گرفت!
نباید به پیام رهبر انقلاب نگاه شعاری داشت/ از ایده‌های نو طلاب حمایت شود
بازدید خبرنگاران قم از نمایشگاه کتاب تهران
برگزاری نمایشگاه «نقشینه» در قم
جزئیات وام طرح «ارکیده» بانک قرض‌الحسنه مهر ایران
اکران مردمی فیلم سینمایی «اسفند» در قم برگزار شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.