ضرورت تقویت تجهیزات آموزشی انجمن سینمای جوانان قم
شهر بیست/ سرویس فرهنگ و هنر _ محمد مهدی عنایتپور: در نشست «هماندیشی و بررسی جایگاه آموزش در فیلم کوتاه و ارتقای سینمای بومی؛ موانع و راهکارها» که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، مدرسان انجمن سینمای جوانان و پیشکسوتان عرصه فیلمسازی به بیان دیدگاهها و دغدغههای خود در حوزه مشکلات و ارتقای سطح آموزش انجمن پرداختند.
این نشست از دو جهت حائز اهمیت بود، هم نخستین دیدار محمدرضا سوقندی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با بخش مهمی از سینماگران تأثیرگذار و پیشکسوت استان بود، بویژه که او از سازمان سینمایی راهی قم شده و توجه به سینما را یکی از اولویتهای مهم کاری خود عنوان کرده و هم نخستین قدم سید حمیدرضا منتظری مدیر جدید انجمن سینمای جوانان قم برای همگرایی و بهرهمندی از دیدگاههای مدرسان و مربیان انجمن در شروع فصل جدید برنامههای معتبرترین و قدیمیترین مرکز آموزش فیلمسازی در قم به شمار میرود.
در این نشست که به میزبانی انجمن سینمای جوانان قم در مجتمع شهید آوینی برگزار شد و حدود ۱۴۰ دقیقه به طول انجامید، اغلب سینماگران و مدرسان انجمن سینمای جوانان قم بر روی کلید واژه ضرورت استقرار انجمن در یک مکان ثابت و مناسب، تقویت تجهیزات و ارتقای سطح کیفی نظام آموزشی انجمن تأکید کردند.
*مشکلات انجمن با شعار و آرزو حل نمیشود
سید محمد صادق جعفری، مستندساز و سینماگر قمی در این نشست با بیان اینکه مدیران پیشین انجمن با دست خالی تلاش کردند چراغ انجمن را روشن نگه دارند، گفت: ما به مدیریت جدید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خیلی امیدواریم اما ته دلمان امید زیادی هم نداریم! بسیاری از مدیران فقط حرفهای قشنگی زدند و رفتند، از سوی دیگر کار کردن در قم بسیار دشوار است.
وی با بیان اینکه مشکلات انجمن سینمای جوانان قم با شعار دادن و آرزو کردن حل نمیشود، گفت: باید آستینها را برای حل مشکلات انجمن بالا زد، انجمنی که بیشتر امکاناتش برای موزه مناسب است تا آموزش و دفترش بیشتر به یک دخمه شباهت دارد، چطور میتوان به دنبال آموزش فیلمسازی بود و تفکر ایجاد کرد؟
این مستندساز با سابقه قمی با تأکید بر اینکه مدیر جدید انجمن با دست خالی نمیتواند معجزه کند، گفت: این انجمن در دورانی شخصیت داشت و مهمترین انجمن کشور بود، فیلمسازان انجمن جوایز متعددی از جشنوارههای مطرح کشور کسب میکردند اما امروز گرفتار چنین وضعیتی است.
جعفری با بیان اینکه سازوکارهای نظام آموزشی انجمن باید متحول شود، گفت: امروز دیگر نباید سیستم آموزشی انجمن مشابه دو دهه قبل باشد و تدریس مدرسان هم باید متحول شود.
*برند انجمن سینمای جوان حفظ شود
همچنین احمدرضا داوری، مدرس سینما در دانشگاه و فیلمساز پیشکسوت قم در این نشست با تأکید بر حفظ جایگاه و برندینگ انجمن سینمای جوانان قم، گفت: انجمن سینمای جوان از دو عامل خیلی مهم برخوردار است، یکی فضیلت تقدم که به عنوان اولین و معتبرترین مرکز آموزش فیلمسازی در کشور شناخته میشود و دیگری برندینگ انجمن است، در حال حاضر آموزش فیلمسازی در مراکز متعدد آموزشی نظیر دانشگاه و مؤسسات دنبال میشود اما هیچکدام اعتبار انجمن سینمای جوان را ندارند.
وی تصریح کرد: اعتبار انجمن سینمای جوان با چند دهه تلاش مدرسان و فیلمسازان به امروز رسیده و با حمایت و فراهم کردن امکانات لازم باید تقویت شود.
*امکانات اداره ارشاد در اختیار هنرمندان قرار گیرد
سید امیر طباطبایی، فیلمساز و مدرس سینما نیز در این نشست بر لزوم توجه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به انجمنهای هنری و هنرمندان تأکید کرد و گفت: اگر بناست تغییری در روند فعالیتهای فرهنگی و هنری در استان قم انجام شود، ابتدا باید به جزئیات توجه شود.
وی با انتقاد از محل برگزاری این جلسه، تصریح کرد: از مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تقاضا دارم امکانات و تجهیزات و ابنیه مجموعه این ادارهکل را در اختیار هنرمندان قرار دهد.
این فیلمساز قمی افزود: این ساختمانها و سالنها چه زمانی قرار است استفاده شود و در اختیار چه کسی جز هنرمندان قرار است گذاشته شود؛ این مسائل در مدیریت کلان و پیشرفت سیستم راهبردی سینمای استان تأثیرگذار است.
*ارتقای آموزش انجمن در گروی تقویت زیرساختهای سینمایی است
حجتالاسلام مهدی داودآبادی، فیلمنامهنویس و مدرس انجمن سینمای جوانان قم، وجود زیرساخت مناسب را لازمه تقویت مقوله آموزش عنوان کرد و گفت: زیرساخت بخشی از فرایند آموزش است، متأسفانه در انجمن از داشتن یک پرده نمایش محروم هستیم و هنرجویان برای تماشای فیلم باید به یک تلویزیون ۴۰ اینچی خیره شوند.
وی با بیان اینکه بیشترین نقص انجمن سینمای جوان قم در کمبود زیرساختهاست، گفت: توسعه زیرساختها و تقویت تجهیزات، فرایند آموزش و یادگیری را تسریع و تقویت و تضمین میکند.
این مدرس فیلمنامهنویسی افزود: انجمن باید مکان ثابتی داشته باشد و پاتوق هنرجویان برای پیگیری نکات آموزشی باشد؛ در دوره جدید مدیریت انجمن باید زیرساختها تقویت شود، در غیر اینصورت فرایند آموزش ناقص میماند.
*ضرورت شناسایی هنرجویان خلاق در فرایند آموزش
در ادامه علی بیطرفان، فیلمساز و سینماگر باسابقه قمی که مدیریت انجمن سینمای جوانان قم را نیز در یک دوره چند ساله برعهده داشته است، گفت: این دورهمی با حضور سینماگران قمی بسیار ارزشمند است و خوشحالم که نام انجمن در قلوب فیلمسازان و پیشکسوتان زنده مانده است و هنوز هم دغدغه انجمن وجود دارد.
وی تصریح کرد: از سالها تلاش رضا ابوذر تشکر میکنم و انتصاب سید حمیدرضا منتظری در انجمن سینمای جوانان قم یکی از بهترین انتخابها بود؛ به او، انجمن سینمای جوانان و ادارهکل ارشاد قم برای این انتصاب تبریک میگویم و امیدوارم این مسئولیت سنگین را به نحو مطلوبی انجام دهد.
این فیلمساز قمی با بیان اینکه بیشترین توجه در بحث آموزش معطوف به خروجیهای انجمن است، گفت: اگر انجمن سینمای جوانان در همه این سالها توانسته باشد فقط یک نفر فیلمساز متخصص را تربیت کند، رسالت خودش را انجام داده است.
بیطرفان با بیان اینکه حتی ریزشهای انجمن هم از اهمیت برخوردار است، گفت: بسیاری از افراد چند سال وقت میگذارند به دانشگاه میروند و در نهایت متوجه میشوند خلاقیت لازم را ندارند در حالی که هنرجویان انجمن سینمای جوانان خیلی زود به این نتیجه میرسند که آیا مناسب کار فیلمسازی هستند یا نه.
وی با تأکید بر اینکه نباید هنرجویان از کار فیلمسازی ناامید کرد، گفت: اساتید باید بیشتر روی هنرجویان مستعد و خلاق سرمایهگذاری کنند، کسانی که در آینده بتوانند فیلمهای درجه یک بسازند، چراکه به نظر من اغلب هنرجویان قابلیت ساخت فیلمهای درجه دو و سه را دارند.
*لزوم تعامل مراکز دانشگاهی و انجمن سینمای جوانان قم
همچنین مهدی حمیدی پارسا، رئیس مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی در سخنانی بر لزوم تعامل نزدیک انجمن سینمای جوانان قم و این مرکز دانشگاهی تأکید کرد و گفت: ما آمادگی داریم از ظرفیت فیلمسازان و اساتید صاحب تجربه و فعالیت در حوزه فیلمسازی قم بهرهمند شویم.
وی تصریح کرد: وقتی از آموزش در حوزه هنر و فیلمسازی حرف میزنیم شاید این اتفاق به شکل مدون و وسیعتری در دانشگاه اتفاق میافتد، امروز در قم در رشته سینما در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد پذیرش دانشجو داریم و این ظرفیت مهمی است.
رئیس مؤسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی افزود: آمادگی خود را برای اجرای پروژههای مشترک با انجمن سینمای جوانان و سایر نهادهای هنری اعلام میکنیم و امیدواریم از ظرفیت مراکز دانشگاهی نیز در راستای اهداف مشترک بهرهگیری شود.
*هنرجویان رها نشوند
همچنین مصطفی خلیلیراد از مدرسان رشته تخصصی فیلمبرداری در انجمن سینمای جوانان قم با تأکید بر اینکه هنرجویان نباید به لحاظ آموزشی رها شوند، گفت: در گذشته، هنرجویان در کارگروههای تخصصی به کار گرفته میشدند و همکاری میکردند که امیدوارم این اتفاق احیا شود.
*انجمن سینمای جوانان پاتوق فیلمسازان باشد
در ادامه، روحالله مولوی مستندساز و سینماگر قمی در سخنانی با بیان اینکه داشتن یک فضای ثابت برای انجمن مقدم بر آموزش است، گفت: انجمن سالهاست خانه به دوش است و یک جای ثابتی ندارد، جایی که یک سالن استاندارد برای نمایش فیلم داشته باشد.
وی با بیان اینکه انجمن فقط وظیفه آموزش ندارد، گفت: انجمن باید پاتوق هنرجویان و فیلمسازان برای تبادل نظر پیرامون ایدههای فیلمسازی و معرفی افراد به پروژههای سینمایی باشد.
این مستندساز قمی افزود: اگر به مقوله آموزش توجه شود اما برای هنرجویان هزینه و سرمایهگذاری نشود، کاری از پیش نمیرود.
*انجمن را از خانهبهدوشی نجات دهید
همجنین داوود جلیلی، فیلمساز قمی با بیان اینکه امیدوارم در دوره جدید مدیریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم طلسم تصمیمات بزرگ شکسته شود و شاهد جهش فیلمسازی باشیم، گفت: اعتبار و جایگاه انجمن نزول کرده و بخش مهم آن به دلیل نداشتن یک مکان ثابت بوده است.
وی تصریح کرد: اولین کلمهای که از انجمن به ذهن من میرسد خانهبهدوشی با یک وانت پر از اسباب است، ما دائماً شاید افتتاح بودیم و هرسال یک رمان به رخ دیوار بستند اما تنها وعده صادقی که مدیران ارشاد قم به ما دادند، قطعه هنرمندان قم بود.
این فیلمساز قمی با انتقاد از ضعف تجهیزات انجمن سینمای جوانان قم، گفت: ما وقتی دوربین نداریم، چگونه کارگردانی تدریس کنیم.
جلیلی با بیان اینکه دعوای بعضی از مدیران به مقوله آموزش لطمه زده است، گفت: هنرجویان انجمن نباید بابت درگیریهای بعضی مدیران تنبیه شوند، اگر بخاطر بعضی کشمکشها به انجمن دوربین داده نمیشود، دود آن در چشم هنرجو میرود.
وی تصریح کرد: در شهری هستیم که بسیاری از مسئولان ما شیفته دیده شدن هستند، ما بخاطر اینکه از یک مسئول تشکر نکردیم، تنبیه شدیم.
این فیلمساز قمی افزود: مطالبات ما باید مسائل بسیار مهمتری باشد اما متأسفانه به دلیل کمبودها و مشکلات، دغدغه ما چهارتا دوربین و یک اتاق شده است.
*ضرورت استفاده از فیلمسازان پیشکسوت و جوان در فرایند آموزش
سپس، جواد یقموری از مستندسازان قمی با بیان اینکه امروز انجمن سینمای جوانان قم رقیب زیاد دارد، گفت: وجود رقبای جدید و ضعف امکانات و تجهیزات باعث ضعف انجمن شد.
وی با بیان اینکه انجمن از معلمان و مدرسان کاربلدی برخوردار است، گفت: ما در قم شاهد وجود مدرسانی هستیم که هم به لحاظ هنری و هم به جهت اخلاقی و فضایل نفسانی درجه یک و الگو هستند.
این مستندساز قمی اضافه کرد: پیشنهاد میکنم در فرایند آموزش انجمن سینمای جوانان قم هم از تجربه استادان قدیمی و پیشکسوت که پیر فیلمسازی هستند، استفاده شود و هم از ظرفیت مربیان جدید.
*انجمن سینمای جوانان قم در اولویت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باشد
همچنین عباس صالح مدرسهای، سینماگر پیشکسوت قم در سخنانی با ابراز خرسندی از حضور سلایق مختلف فیلمسازی در این نشست، گفت: به مدیریت جدید انجمن سینمای جوان قم تبریک میگویم که با فراست و هوشمندی، محفلی را با حضور سینماگرانی تشکیل داده که شاید سالهاست در کنار یکدیگر دیده نشده بودند و به نوعی، جمع اضداد کنار یکدیگر قرار گرفتند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه دوره جدید مدیریت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم زمینهساز تحول در سینمای قم باشد، گفت: یکی از دلایل مهمی که باعث افول انجمن سینمای جوانان قم شد، مشکلاتی است که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قم وجود داشته است؛ متأسفانه این ادارهکل محلی برای برنامههای غیر فرهنگی و غیر هنری بوده و اصلاً انجمن در اولویت این ادارهکل نبوده و اگر هم بعضا قدمهایی برداشته شده بیشتر از سر رفع تکلیف یا رودربایستی بوده است.
وی با بیان اینکه اغلب اداراتکل ارشاد استانها تعامل بسیار درست و شایستهای با انجمن سینمای جوانان دارند، گفت: مشکلات امروز انجمن را نباید به دلیل کمکاری مدیران این انجمن دانست، چراکه آنان با حداقل امکانات، زحمت خود را کشیدند و چراغ انجمن را روشن نگه داشتند.
این فیلمساز پیشکسوت افزود: مدیر جدید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم کار سختی برای اصلاح این ادارهکل و رفع خرابیها و مشکلات گذشته دارد و اگر این اداره اصلاح شود، انجمن هم متحول خواهد شد.
*ضرورت ارتقای نرمافزاری انجمن سینمای جوانان قم
همچنین علیرضا رحیمی از فعالان حوزه رسانه و سینما در سخنان خود بر لزوم ارتقای نرمافزاری انجمن سینمای جوانان قم تأکید کرد و گفت: ضعفهای انجمن فقط در حوزه زیرساخت و تجهیزات نبوده و حتی با تجهیزاتی قدیمی هم کار فیلمسازی معطل نمانده است، اما این نواقص نرمافزاری بوده که باعث شده انجمن قوت و قدرت سابق را نداشته باشد.
وی افزود: اگر مدیران قبلی کارنامه خوب و موفقی داشتند وضعیت امروز بوجود نمیآمد و شرایط فعلی محصول آزمونهای مردودی پیشینیان است.
این منتقد سینما با تأکید بر اینکه بعضی مدیران باید بازنشسته شوند، تصریح کرد: انجمن سینمای جوان به لحاظ نرم افزاری وضعیت خوبی ندارد و باید از تفکرات روزآمد برای پیشبرد امور انجمن استفاده شود.
*تحول در انجمن سینمای جوانان قم از مسیر آموزش میگذرد
همچنین مصطفی کوچکی مدرس انجمن سینمای جوانان قم با بیان اینکه پایه و اساس یک اتفاق بزرگ در انجمن نیازمند یک نظام آموزشی خوب است، گفت: آموزش نیازمند مکان، تجهیزات و اساتید مجرب است که استان قم در مورد سوم وضعیت خوبی دارد اما متأسفانه نه مکان ثابتی دارد و نه تجهیزات مناسب.
*انجمن سینمای جوان خانه دوم سینماگران قم است
فاطمه علیمرادی مدرس انجمن سینمای جوانان قم نیز در این نشست بر ضرورت رفع کمبود تجهیزات انجمن تأکید کرد و گفت: تجهیزات فعلی انجمن مناسب موزه است و متأسفانه آنچه مدیریت جدید انجمن تحویل میگیرد، تقریباً صفر است.
وی با بیان اینکه انجمن سینمای جوانان قم به عنوان خانه دوم سینماگران استان نیازمند حمایت است، افزود: بخشی از تجهیزات انجمن در اسبابکشیهای دنبالهدار از بین رفت و امکانات فعلی انجمن مناسب آموزش نیست.
*تجهیزات انجمن باید بهروز شود
همچنین نسرینالسادات حسینی ترابی که سابقه سی سال خدمت در انجمن سینمای جوانان قم را دارد، در سخنانی گفت: مشکلات انجمن را در طول سی سال با پوست و گوشت و استخوان احساس کردم، اینکه انجمن هنوز مکان ثابت ندارد و خانهبهدوش است جای تأسف دارد.
وی تصریح کرد: مراکز فرهنگی و هنری و سینمایی باید در مرکز شهر احداث شوند و انجمنهای ارشاد نیز در مرکز شهر مستقر باشند تا خدمات بهتری به هنرجویان ارائه شود.
وی افزود: در حال حاضر تجهیزات مورد نیاز آموزش از طریق روابط اساتید و دیگر مراکز تأمین میشود در حالی که در گذشته، انجمن تجهیزات خود را حتی در اختیار پروژههای سینمایی قرار میداد اما امروز کار به جایی رسیده که از دیگران برای آموزشهای خود تجهیزات دریافت میکند.
*ضرورت تقویت آموزشهای عملی در انجمن سینمای جوان
همچنین مریم بصیری از مدرسان باسابقه انجمن سینمای جوانان قم نیز در سخنان خود با اشاره به فضای دهه شصت در این انجمن، گفت: زمانی در انجمن سینمای جوانان قم دیوارکشی بود و آقایان و خانمها فقط در روزهای خاصی میتوانستند از پشت دیوار در راهپلهها در باب مسائل فیلمسازی صحبت کنند.
وی تصریح کرد: زمانی که کلنگ احداث مجتمع شهید آوینی در دهه هشتاد بر زمین شده شد ما بسیار خوشحال بودیم چون قرار بود انجمن از آوارگی خارج شود و یک انجمن سینمای جوان خوب داشته باشیم اما متأسفانه بعد از این همه سال هنوز دغدغه ما دارا بودن یک مکان ثابت برای انجمن است.
این فعال حوزه سینما همچنین با بیان اینکه مشکلات آموزشی در انجمن نیز باید رفع شود، گفت: اگر هنرجویان ما مشکلاتی دارند و با وجود حضور در دانشگاههای معتبر توان نوشتن یک فیلملنامه و کلید زدن یک دقیقه فیلم را ندارد یا نمیدانند چطور دوربین عکاسی را باید در دست بگیرند، به ضعف آموزش عملی در انجمن برمیگردد.
بصیری اضافه کرد: هنرجویان انجمن به لحاظ آموزشهای تئوری مشکلی ندارند اما نیازمند کارگاههای عملی هستند.
*انجمن سینمای جوان قم باید در کشور الگو باشد
همچنین حسین مظاهری، مدرس و سینماگر پیشکسوت قم با تأکید بر آسیبشناسیه وضعیت هنری و سینمایی در قم، گفت: همواره گفته شده قم باید در همه عرصه ها الگو باشد، حالا شاید در عرصه دین و فرهنگ و فقه و سیاست الگو بوده اما آیا در عرصه هنر و سینما نیز این گونه بوده است؟
وی افزود: ایدهها و طرحها و استعدادهای خوبی در هنر فیلمسازی، عکاسی و بازیگری در قم وجود دارد اما باید نظام آموزشی را تقویت کرد.
این سینماگر پیشکسوت با بیان اینکه چرا باید دفاتر انجمن سینمای جوانان اطراف قم قویتر از استان ما باشند، گفت: قم که باید در کشور الگو باشد، ضعیفترین انجمن سینمای جوانان را دارد.
مظاهری با بیان اینکه حضور سلایق متنوع در این نشست را باید به فال نیک گرفت، گفت: امیدواریم شعار مدیریت جدید ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با عنوان «سینما موتور پیشران فرهنگ و هنر قم میشود»، محقق شود و به واقعیت بپیوندد.
وی با تأکید بر اینکه انجمن سینمای جوانان قم باید سینمای ایران را تکان دهد و انجمن کشور را با محتوای علمی و پژوهشی تغذیه کند، گفت: امیدوارم مدیریت جدید، جایگاه انجمن را نه فقط در قم بلکه در ایران ارتقا دهد.
*امکانات انجمن سینمای جوان در شأن هنرجویان باشد
در ادامه، میلاد محمدی از فیلمسازان جوان قم با بیان اینکه زیرساختهای سینمایی در قم نسبتبه بسیاری از شهرها بهتر است، گفت: بسیاری از شهرها یک سالن سینما ندارد اما شهر قم به لحاظ زیرساختهای سینمایی و نیروی انسانی ظرفیت خوبی دارد.
وی تصریح کرد: تأمین مکان و تجهیزات برای انجمن موضوع پیچیدهای نیست و با استفاده از ابنیههای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم میتوان مشکل مکان انجمن را حل کرد.
این فیلمساز جوان با تأکید بر اینکه تصریح کرد: امکانات انجمن سینمای جوان باید در شأن هنرجویان باشد، ما از دیدن امکانات برخی مجموعههای فرهنگی قم شگفتزده میشویم، حتی بعضی مراکز غیر فرهنگی دارای سالن نمایش و سینما هستند اما باید با برقراری تعامل از این ظرفیتها استفاده کرد.
*تهیه تجهیزات انجمن لازمه تقویت آموزش است
در ادامه، مجید نجاتی از سینماگران قمی بر لزوم تقویت تجهیزات انجمن تأکید کرد و گفت: اگر تجهیزات انجمن بهروز نشود اتفاق مثبتی در انجمن نخواهد افتاد، آموزش منحصر به ارائه مطالب تئوری نیست و باید هنرجویان در کلاسها با تجهیزات آموزش ببینند و سر صحنه تجربه کنند، نه اینکه وقتی سر صحنه میروند، تازه درگیر آموزش با تجهیزات شوند.
*ضرورت ارائه واحدهای عملی در نظام آموزشی انجمن سینمای جوان
همچنین علی دارایی با تأکید بر ارائه واحدهای عملی در دورههای فیلمسازی انجمن سینمای جوانان قم، گفت: کمبود دوره کارورزی در نظام آموزشی انجمن حس میشود؛ اگر زمینه حضور هنرجویان انجمن در پروژههای سینمایی فراهم شود، هم سریعتر زمینه علاقهمندی خود را در بخشهای مختلف فیلمسازی پیدا میکنند و همان مسیر را ادامه میدهند و هم به لحاظ کارآمدی ارتقا خواهند یافت.
*لزوم برگزاری کارگاههای تخصصی در انجمن سینمای جوانان قم
در ادامه، سعید نجاتی فیلمساز قمی و مدیر کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران با ابراز خرسندی از حضور طیفهای فکری مختلف در این نشست، گفت: از حضور استادان و پیشکسوتان فیلمسازی در این نشست ذوقزده شدم.
وی با بیان اینکه مدیران قبلی وعدههای زیادی دادند که عملی نشد، گفت: معضل مکان انجمن و تجهیزات به درستی مطرح شد اما انجمن سینمای جوانان قم آنقدرها هم وضع بدی ندارد و حداقل نسبتبه شهرهای دیگر عقب نیست.
نجاتی با تأکید بر اینکه همواره به قمیبودن خودم افتخار کردم، تصریح کرد: اگر کسانی که روزی هنرجوی انجمن سینمای جوان قم بودند و امروز اسم و رسم دارند اما قمیبودن خود را اعلام نمیکنند، مشکل از انجمن نیست.
وی همچنین بر لزوم برگزاری کارگاههای تخصصی در انجمن سینمای جوانان قم تأکید کرد و گفت: امیدوارم ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، مکانی در شأن انجمن در نظر بگیرد و در حوزه دانشآموختگان نیز شاهد ساماندهی مناسبی باشیم.
*عدهای بهدنبال تضعیف انجمن سینمای جوانان قم بودند
همچنین رضا ابوذر مدیر پیشین انجمن سینمای جوانان قم در سخنانی با بیان اینکه در این سالها بارها اسبابکشی کردیم و در خانهبهدوشی انجمن پیر شدیم، گفت: من باید بابت کاستیها و مشکلاتی که در حوزه تولید و آموزش و جشنوارهها بوده عذرخواهی کنم.
وی با تأکید بر اینکه عدهای برای تضعیف انجمن تلاش میکردند، افزود: با وجود همه صدمهها و بیپولیها تلاش کردیم چراغ انجمن را روشن نگه داریم و بیشتر تجهیزات مورد نیاز آموزش توسط اساتید تأمین میشد.
مدیر پیشین انجمن سینمای جوانان قم افزود: امیدوارم در دوره جدید، مسیر بهتری ترسیم و زمینه تحول با حمایت مدیر جدید انجمن فراهم شود.
*آینده خوبی در انتظار انجمن سینمای جوانان قم است
همچنین سعید ایلانلو، رئیس گروه سینمایی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و مدرس انجمن سینمای جوانان قم با اشاره به انتظارات و دغدغههای مطرحشده در این نشست، گفت: نکات قابل تأملی مطرح شد و انتظارات به حقی وجود دارد اما در عین حال مسائل پیچیده اداری را نباید نادیده گرفت و بسیاری از مشکلات حتی ریشه درتصمیمات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد.
وی با بیان اینکه انجمن سینمای جوانان قم آینده بهتری خواهد داشت و سینما در اولویت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم خواهد بود، گفت: تسلط و شناخت کامل مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در امور سینمایی و ارتباطات خوبی که با سازمان سینمایی دارد، زمینه تحول در این عرصه را تقویت کرده است.
وی افزود: در بحث تجهیزات نیز انشاءالله امسال شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
*تقویت جایگاه آموزش در اولویت انجمن سینمای جوانان قم
سید حمیدرضا منتظری مدیر جدید انجمن سینمای جوانان قم در سخنان کوتاهی با قدردانی از حضور فیلمسازان و مدرسان انجمن سینمای جوانان قم در این نشست، گفت: انجمن سینمای جوانان استان فصل جدید برنامههای خود را در محورهای اجرای برنامههای آموزش تخصصی فیلمسازی، توجه ویژه به پژوهشهای سینمایی، حمایت از تولید فیلمکوتاه، برگزاری جشنوارهها، تلاش برای برگزاری جشن کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان قم، حمایت از اکران «سینما سیار» در شهرها و روستاهای مختلف و تلاش برای راهاندازی موزه سینما در قم برنامهریزی کرده است.
وی با بیان اینکه از ظرفیت و تجربه مربیان انجمن در کارگروههای تخصصی استفاده خواهد شد، گفت: امیدواریم که با کمک و همراهی مربیان انجمن و حمایت مدیران انجمن سینمای جوانان ایران و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در تقویت جایگاه آموزشی انجمن موفق باشیم.
*امیدوارم شرمنده هنرمندان قم نشوم
محمدرضا سوقندی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم بعد از شنیدن مطالبات مدرسان انجمن سینمای جوانان و فیلمسازان پیشکسوت قم، در سخنان خود اظهار کرد: قطعاً این مسائل و مشکلات یکشبه پیش نیامده و تک علتی هم نیست اما باید علتهای کانونی و اصلی را شناخت.
وی بر لزوم ایجاد زبان و فهم مشترک در میان مدیران فرهنگی و هنرمندان تأکید کرد و گفت: باید باهم باشیم، باهم بیاندیشیم و نقش خود را ایفا کنیم.
وی بر لزوم تلاش برای تحقق آرزوها و رؤیاهای هنرمندان جوان در حوزه فرهنگ و هنر تأکید کرد و گفت: بدترین شخص، کسی است که رؤیاها و آرزوهای دیگران را خراب کند و ریشه بسیاری از گسستهای اجتماعی در جامعه نیز از همین مسئله ناشی میشود، به صراحت میگویم من به قم نیامدم که رؤیاها و آرزوهای شما را خراب کنم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تصریح کرد: فعلاً در مرحله تحلیل و ارزیابی وضعیت فرهنگ و هنری قم هستم و به موقع نسبت به دغدغههای مطرحشده تصمیمگیری خواهیم کرد.
سوقندی با تأکید بر اینکه امیدوارم شرمنده هنرمندان قم نباشم، گفت: امیدوارم اگر روزی از این شهر رفتم به نیکی از ما یاد کنند و اگر خدمتی نکردیم، سد راه کسی هم نشده باشیم و یار هنرمندان باشیم نه باری برای آنها و آینده بهتری برای فرهنگ و هنر قم رقم بزنیم.
خاطرنشان میشود در پایان این نشست از معلمان و مربیان انجمن سینمای جوانان قم تجلیل شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 12 May , 2025