فعالیت ۱۷ هزار معلم در قم/ ۳۵ هزار دانشآموز اتباع خارجی در مدارس قم تحصیل میکنند
به گزارش «شهر بیست»، سید مصطفی حسینی فاضل ظهر امروز در نشست خبری تشریح برنامههای ستاد بزرگداشت مقام معلم در قم، در پاسخ به پرسش خبرنگار «شهر۲۰» در خصوص آمار معلمان، دانشآموزان و مدارس قم، به دایر بودن ۱۲۰۰ مدرسه دولتی و ۳۰۰ مدرسه غیر انتفاعی اشاره کرد و گفت: ۱۷ هزار معلم در استان قم داریم که حدود ۹ هزار و ۵۰۰ معلم در کلاسهای درس حضور دارند و مابقی عزیزان به عنوان کادرهای اجرایی و مدیریتی در مدارس و نواحی و … فعالیت میکنند.
وی تصریح کرد: اکثر نیروهای آموزش و پرورش قم، رسمی و پیمانی هستند و کمتر هزار نفر به صورت قراردادی و کار معین و حقالتدیسی فعالیت دارند.
وی همچنین به جوانگرایی معلمان قمی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: بیش از ۴ هزار نیروی انسانی در سالهای اخیر جذب آموزش و پرورش استان شده و همین امر باعث شده تا میانگین سنی معلمان ابتدایی به زیر ۴۵ سال کاهش پیدا کند و میانگین سابقه خدمتی این عزیزان به زیر ۱۵ سال برسد.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش قم همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار «شهر۲۰» در خصوص تعداد دانشآموزان اتباع خارجی در قم، با بیان اینکه ۱۳ درصد دانشآموزان استان را اتباع خارجی تشکیل میدهند، گفت: در حال حاضر، ۳۱۰ هزار دانشآموز در قم تحصیل میکنند که شامل ۲۷۵ هزار دانشآموز ایرانی و ۳۵ هزار دانشآموز اتباع خارجی میشود.
*معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش قم معرفی میشود
حسینی فاضل همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار «شهر۲۰» در خصوص تغییر معاونان ادارهکل آموزش و پرورش قم، گفت: بخشی از تغییرات به دلیل مقررات اداری و بازنشستگی همکاران اجتنابناپذیر است اما معاون پرورشی و فرهنگی ادارهکل در روزهای آینده منصوب خواهد شد.
وی افزود: رویکرد اصلی در انتخاب معاونان ادارهکل، استفاده از همه ظرفیتها و سلایق و گرایشات سیاسی و فکری و همراهی با سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه و اعتقاد به سند تحول بنیادین است.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش استان قم همچنین در پاسخ به خبرنگار «شهر۲۰» در خصوص تراکم بالای دانشآموزان و کمبود فضای آموزشی نیز عنوان کرد: ما جزو استانهایی هستیم که بیش از ۱۰ درصد دانشآموزان ما را اتباع خارجی تشکیل میدهند و این موضوع ناشی از سیاستهای مهاجرپذیری کشور است.
وی همچنین خواستار حمایت بیشتر نهادهای بینالمللی و تغییر سیاستهای مهاجرتی شد و گفت: با وجود کمکهای کمیساریا، نیازهای ما متناسب با جمعیت دانشآموزی اتباع نیست.
حسینی فاضل افزود: با افتتاح پروژههای جدید آموزشی در حال حاضر رتبه قم از نظر سرانه آموزشی ۲۶ کشور است، در حالیکه از نظر تراکم دانشآموزی در رتبه دوم کشور قرار داریم.
وی، سرانه فضای آموزشی استان را ۴.۲ متر مربع به ازای هر دانشآموز اعلام و اضافه کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، این رقم باید تا پایان سال ۱۴۰۷ به ۶.۱ متر مربع برسد.
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش قم افزود: تراکم بالای دانشآموزی در قم به دلیل کمبود نیروی انسانی و کمبود فضاهای آموزشی است که امیدواریم با همت خیرین مدرسهساز و اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، شرایط فیزیکی مدارس و تراکم کلاسها بهبود پیدا کند.
حسینی فاضل افزود: در حال حاضر ۳۵ پروژه آموزشی در محدوده ۵۶۰ هکتاری شهرک پردیسان در دست احداث است که با افتتاح آنها، تراکم کلاسها به طور محسوسی کاهش خواهد یافت.
*بهسازی سینما تربیت قم
سرپرست ادارهکل آموزش و پرورش قم همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار «شهر۲۰»، در خصوص بهسازی لابی سینما تربیت و راهاندازی سالن دوم این سینما نیز عنوان کرد: در فاز نخست بهسازی این سینما در بهمنماه امسال، ۲۰۰ صندلی سینما تربیت نو شد و در فاز بعدی نیز در صورت تأمین اعتبار، بهسازی این سینما با تکمیل میشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 4 May , 2025