۳۵۸ هزار کارگر در قم فعال هستند
به گزارش «شهر بیست»، علی آشتاب در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته کارگر در ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: یکی از ارکان اصلی تحقق این شعار نیروی کار متشکل از کارگر و کارفرماست.
*کارگران و کارفرمایان نمونه قم تجلیل میشوند
وی تصریح کرد: در هفته کار و کارگر باید بتوانیم متناسب با شأن و منزلت نیروی کار، گوشهای از خدمات و توانمندی این عزیزان را به جامعه معرفی کرده و به همین منظور از تلاشهای این عزیزان در جشنواره «امتنان از کارگران و کارفرمایان نمونه» تقدیر خواهیم کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم ادامه داد: کارگران چه در طول پیروزی انقلاب و چه در سالهای دفاع مقدس نقش مؤثری داشتند و امروز نیز برای پیروزی در جنگ اقتصادی نقش مهمی دارند.
*کارگران سربازان جبهه اقتصادی هستند
آشتاب از کارگران به عنوان سربازان جبهه اقتصادی یاد کرد و افزود: دولت وظیفه دارد امکانات، تجهیزات و ابزارآلات جامعه کار و کارگری را فراهم کند تا محصول مشتریپسند با قیمت تمام شده مناسب به مشتریان داخلی و خارجی عرضه شود و این تولید مطلوب زمینهساز استقلال اقتصادی کشور خواهد شد.
*تعداد نیروی کار فعال در قم
وی در خصوص تعداد کارگران شاغل در استان قم، گفت: نیروی کار استان ۳۵۸ هزار و ۷۰۰ نفر است که شامل ۴۸ هزار و ۱۹۸ نفر در بخش صنعت، ۱۰۱ هزار و ۹۹۸ نفر در اصناف و ۴۰ هزار و ۷۰۰ نفر در واحدهای خدماتی میشود.
آشتاب افزایش ۴۵ درصدی حقوق کارگران را اقدامی مؤثر در حمایت از نیروی کار دانست و گفت: این افزایش گامی رو به جلو برای ارتقای انگیزه شغلی بوده و در تلاشیم خدمات رفاهی بیشتری نیز برای کارگران فراهم شود.
*تحقق ۱۰۳ درصدی ایجاد اشتغال در قم
وی در خصوص درباره برنامه ایجاد اشتغال در سطح استان، گفت: سهم استان در سال ۱۴۰۳، ۱۸ هزار و یک نفر از تعهد اشتغال بود اما با تلاش صورت گرفته به ۱۸ هزار و ۴۵۸ نفر رسید که نشان از تحقق ۱۰۳ درصدی دارد.
*ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان دانشگاهی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم گفت: در موضوع تعهد اشتغال، توجه ویژهای به فارغالتحصیلان دانشگاهی داشتیم و در سال گذشته برای سه هزار و ۸۵۹ نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهها، فرصت ایجاد اشتغال در بخش صنعت، خدمات و کشاورزی فراهم شد.
آشتاب همچنین بر لزوم توجه بر حوزه روابط کار میان کارگر و کارفرمایان اشاره کرد و گفت: ۱۴ شورای اسلامی کار، ۴۵ انجمن صنفی کارگری، ۱۳۵ نماینده کارگری و ۶۹ انجمن کارفرمایی در قم فعال هستند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۱۸ تشکل کارگری و کارفرمایی در قم ایجاد شدند ۵۶ تجدید انتخابات نیز در این تشکلها داشتیم.
*رسیدگی به ۵ هزار و ۱۹۳ پرونده در هیئتهای رسیدگی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم با اشاره به فعالیت سه هیئت حل اختلاف و ۷ هیئت تشخیص رسیدگی به دعاوی کارگری و کارفرمایی در قم، گفت: در سال گذشته، هیئتهای تشخیص به ۵ هزار و ۱۹۳ پرونده رسیدگی کردند و برای ۳ هزار و ۸۰۴ پرونده رأی صادر کردند.
آشتاب اضافه کرد: در سال جدید و در راستای حلوفصل کردن دعاوی کارگری و کارفرمایی، هیئتهای سازش را در مراکز پرتجمع بنگاههای اقتصادی مستقر خواهیم کرد تا از ورود پروندهها به سیستم رسیدگی جلوگیری کنیم.
*پرداخت بیمه بیکاری به ۷۰۰ کارگر
وی با بیان اینکه ۷۰۰ نفر در سال گذشته مشمول استفاده از بیمه بیکاری شدند که هزار نفر کمتر از پیشبینیها بود، گفت: بیش از ۵۰ درصد از افرادی که از کار بیکار شدند و درخواست بیمه بیمکاری کردند، به بنگاههای نیازمند نیروی کار معرفی شدند.
*۶ هزار بازرسی از بنگاههای نیروی کار
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم در خصوص بازرسی از بنگاههای اقتصادی نیز گفت: در سال گذشته بالغ بر ۶ هزار بازرسی از بنگاههای مشمول صورت گرفت که بیشتر جنبه مشورتی، آموزشی و ایمنی داشت و به منظور احقاق حقوق کارگران بود.
*سرمایهگذاری ۱۶ شرکت تعاونی برای احداث نیروگاههای خورشیدی
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم همچنین بر لزوم بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای تعاونی برای رفع ناترازیهای انرژی تأکید کرد و گفت: ۱۶ شرکت تعاونی برای تولید ۵۳ مگاوات برق سرمایهگذاری خواهند کرد و در حال حاضر برخی در مرحله صدور مجوز، برخی در مرحله کلنگزنی و بعضی نیز پنلهای خورشیدی را نصب کردهاند و امیدواریم زمینه فعالیت تعاونیها را در زمینه احداث نیروگاههای خورشیدی تسریع بخشیم.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 23 April , 2025