برگزیدگان رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» معرفی شدند
به گزارش «شهر بیست»، آیین اختتامیه رویداد سراسری رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» ویژه نکوداشت یکصدمین سال باز تأسیس حوزه علمیه قم، امروز (دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) با حضور حجتالاسلام مقیمی حاجی معاون حوزههای علمیه کشور، حجتالاسلام حسین دشتی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه قم، سردار کبیریپور جانشین فرماندهی سپاه علیبنابیطالب(ع) استان قم و فضلای حوزه و اصحاب رسانه در سالن همایش دبیرخانه انجمن های علمی حوزه در قم برگزار شد.
*ارسال بیش از ۴۵۰ اثر متنوع رسانهای به رویداد
داوود شمس مسئول بسیج رسانه استان قم در ابتدای مراسم گفت: در سال گذشته افتخار داشتیم سه رویداد مهم رسانهای را برگزار کنیم که هر کدام یادآور حماسه آفرینیهای بزرگان تاریخ انقلاب اسلامی ایران بودند. نخستین رویداد، یادواره رسانه میثاق بود که به پاسداشت سرداران، فرماندهان و شهدای والامقام استان قم اختصاص داشت. در این رویداد، اصحاب رسانه با حضور پررنگ خود و تولید آثار فاخر، گلستان زیبایی از یاد و خاطره شهیدان آفریدند.
وی ادامه داد: دومین رویداد، سرباز مقاومت نام داشت که به مناسبت یادبود سردار دلها، شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد. این رویداد بازتاب گستردهای در فضای رسانهای کشور داشت و آثار تولید شده در آن، گوشهای از عظمت این شهید والامقام را به تصویر کشید.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم بیان کرد: سومین و مهمترین رویداد، بزرگداشت یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم با عنوان «یادگار ماندگار حاج شیخ» بود که به شخصیت والای مرحوم آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) اختصاص داشت. برای ما مایه مباهات بود که سازمان بسیج رسانه مأموریت یافت تا این رویداد عظیم را با مشارکت مرکز رسانه و فضای مجازی حوزه های علمیه برگزار کند.
شمس در ادامه با اشاره به آثار ارسالی به رویداد «یادگار ماندگار حاج شیخ» گفت: در طول برگزاری این رویداد، شاهد ارسال بیش از ۴۵۰ اثر در قالب های مختلف رسانهای از سراسر کشور بودیم. پس از بررسیهای اولیه توسط کارشناسان، ۳۵۰ اثر واجد شرایط تشخیص داده شد و در نهایت ۲۰۰ اثر برتر به مرحله نهایی داوری راه یافتند. هیئت داوران متشکل از اساتید برجسته رسانه و حوزوی پس از بررسی های دقیق، آثار برگزیده را انتخاب کردند.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قم ادامه داد: آثار دریافتی در قالبهای متنوعی تولید شده بودند که از جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: گزارشهای خبری تحلیلی، مستندهای تصویری کوتاه و بلند، پادکستهای صوتی با مضامین تاریخی، یادداشتهای تحلیلی و پژوهشی، مصاحبههای تخصصی با علما و پژوهشگران، عکسهای هنری با مضامین تاریخی، تیترهای خلاقانه و ایدهپردازیهای نوین رسانهای.
*رویداد «یادگار ماندگار حاج شیخ» ترسیمکننده افق صدساله حوزه علمیه است
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین رضا رستمی مدیر مرکز رسانه و فضای مجازی حوزههای علمیه، گفت: در صد سال گذشته که مملؤ از تحولات و تغییرات بوده، الحمدلله شجره طیبهای در قم بارور شد که توانست تحولات بزرگی در سطح جهانی ایجاد کند. حوزه علمیه قم همواره وجود داشته است، از قرون دوم و سوم و چهارم و به ویژه در قرون پنجم و ششم به اوج شکوفایی رسید. متأسفانه با حمله مغول و پیش از آن در دوره سلجوقیان، رکودی ایجاد شد، اما دوباره در قرون نهم و دهم با حکومت صفویه به شکوفایی رسید. با این حال، حوزهای با تأثیرگذاری جهانی نبود تا اینکه مرحوم آیتالله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) وارد قم شدند. زمانی که ایشان به قم آمدند، حوزه کمتر از ۴۰۰ طلبه داشت. البته همین تعداد هم حوزه خوبی محسوب میشد، اما ایشان در بازه زمانی کوتاهی، جمعیت طلاب را تقریباً سه برابر کردند و این سه برابر شدن نه کمّی بلکه کیفی بود، چرا که همگی از شخصیتهای برجستهای بودند که توان تأثیرگذاری ملی و بینالمللی داشتند. از برکات ویژه این حضور مقدس، وجود حضرت امام خمینی (ره) بود.
مدیرمسئول خبرگزاری حوزه در ادامه گفت: در مورد رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» ابتدا این سؤال مطرح بود که شرکتکنندگان در چه سطحی خواهند بود؛ آیا استانی است یا ملی؟ وقتی ارسال آثار شروع شد، با حجم انبوهی از آثار مواجه شدیم که موجب شگفتی گردید، چرا که موضوع کاملاً تخصصی بود. در رویدادهای تخصصی، چنین استقبال گستردهای از سراسر کشور بسیار کمپیشآمده است و این نشاندهنده ظرفیت بالای این موضوع است.
وی افزود: نکته دوم این است که رویداد یکصدمین سال تأسیس حوزه علمیه قم صرفاً برای مرور تاریخ نیست، بلکه برای ترسیم افق صد سال آینده است. این ظرفیتی که الحمدلله شاهد آن بودیم چه در تولیدات چندرسانهای و چه در تولیدات مکتوب میتواند به ما کمک کند تا الگوی صد سال آینده حوزه را ترسیم کنیم. من از همه شما بزرگواران تقاضا دارم که نگاهمان به افق آینده حوزه باشد. ما در مرکز رسانه، چه در بخش خبرگزاری حوزه، چه در تلویزیون اینترنتی و حتی در آثار مکتوبمان در افق حوزه و سایر بخشها، کاملاً آماده همکاری با همه مجموعهها برای ترسیم افق آینده حوزه هستیم.
*رسانه مهمترین میدان نبرد است
حجتالاسلام والمسلمین حسین دشتی مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه علیبنابیطالب(ع) سخنران بعدی این مراسم بود که با اشاره به اهمیت و تأثیرگذاری رسانه، گفت: موضوع رسانه و پیام بحثی ریشهدار و علمی است. رسانه را میتوان همزاد انسان دانست؛ از زمانی که بشر متولد شد نیاز به انتقال پیام نیز به همراه آن پدید آمد.
وی بیان کرد: امروز در آستانه صدسالگی باز تأسیس حوزه علمیه قم قرار داریم. در پنجاه سال اخیر تحولی عمیق در علوم حوزوی رخ داده است. حضور علما در مجامع علمی و فرهنگی، تألیف کتابهای روشنگرانه توسط اندیشمندانی مانند شهید مطهری، آیتالله سیدعبدالله شیرازی(ره) و آیتالله جعفر سبحانی، نشاندهنده این تحول است. در گذشته کتابهای دینی گاه با زبان روز هماهنگ نبودند و برای نسل جوان جذابیت نداشتند، اما این بزرگان با تغییر زبان رسانهای، روش انتقال پیام را دگرگون کردند.
وی افزود: به عنوان مثال شهید مطهری همان فیلسوف حوزوی است، اما وقتی اصول فلسفه را با بیانی روان و جذاب ارائه میدهد، گویی فلسفه را در لباسی جدید میبینیم. این تأثیر رسانه است امروز نیز با گسترش رسانهها، حوزههای علمیه با تولید محتوای دینی بهروز، در عرصههای جدید مانند انیمیشن، فضای مجازی و … حضور یابند. محتوای دینی همان است، اما زبان و روش بیان باید متناسب با نیازهای زمان باشد.
مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه علیبنابیطالب(ع) استان قم در پایان گفت: در جنگ رسانهای امروز که از آن به جنگ ترکیبی یا جنگ شناختی یاد میشود، رسانه مهمترین میدان نبرد است. مقام معظم رهبری نیز بر لزوم حضور فعال حوزههای علمیه در فضای مجازی تأکید کردهاند و از کوتاهیها در این زمینه انتقاد نمودهاند. ما باید در این عرصه حضوری پویا و اثرگذار داشته باشیم.
*شتاب سیر تحولی حوزه علمیه قم از زمان حاج شیخ
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم مقیمیحاجی دبیرکل همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم در سخنان خود اظهار کرد: محور اصلی رویداد رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» گرامیداشت یکصدمین سالگرد احیای حوزههای علمیه بود. حوزه علمیه قم از قرن سوم هجری با حضور خاندان اشعری و اصحاب ائمه(ع) مانند امام صادق(ع)، امام کاظم(ع) و امام رضا(ع) شکل گرفت. این جریان با دانشمندانی چون ابن قولویه و شیخ صدوق ادامه یافت. در قرن ششم، مؤلف کتاب «النقض» از وجود حداقل ۹ مدرسه علمی در قم خبر داده و به مدرسه آستانه حضرت معصومه(س) اشاره میکند که بعدها به همت مرحوم فیض کاشانی به مدرسه فیضیه تبدیل شد.
وی در ادامه گفت: در سدههای اخیر با حضور علمایی چون میرزای قمی، میرزا محمد ارباب، میرزا محمد فیض، ملکالتجار تبریزی، آیتالله بافقی و شهید مدرس، حوزه قم حیات علمی خود را حفظ کرد، اما رونق گذشته را نداشت تا اینکه آیتالله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) با دعوت علمای وقت در سال ۱۳۰۱ شمسی حوزه علمیه قم را به صورت منسجم احیا کردند. ایشان با وجود مشکلات بسیار، با نیت خالصانه این مسئولیت بزرگ را پذیرفتند.
دبیرکل همایش یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم با اشاره به نقش امام راحل و انقلاب اسلامی در رشد دانشی و عملکردی بیان کرد: دوران آیتالله العظمی بروجردی(ره) هم موجب جهش علمی حوزه شد و در ادامه امام خمینی(ره) تحولی عظیم در ساختار سیاسی، اجتماعی و علمی حوزه ایجاد کردند. پس از انقلاب اسلامی، حوزه با ورود به عرصههای جدید مانند فلسفه، کلام، تبلیغ، علوم تربیتی، مدیریت، اقتصاد و روانشناسی، پاسخگوی نیازهای جامعه شد. همچنین مراکز پژوهشی و رسانهای متعددی در حوزه شکل گرفت.
مقیمیحاجی به دستاوردهای حوزه علمیه در یک قرن اخیر اشاره کرد که میتوان تربیت هزاران طلبه و عالم دینی، تأسیس دهها رشته علمی جدید، تولید صدها کتاب و مقاله پژوهشی، حضور فعال در عرصههای تبلیغی (مانند اعزام ۳۰ هزار مبلغ در ماه رمضان)، ورود به عرصه رسانه و فضای مجازی را از مهمترین آنها نام برد.
*معرفی برگزیدگان
در بخش پایانی مراسم، برگزیدگان رویداد سراسری رسانهای «یادگار ماندگار حاج شیخ» در بخشهای «تیتر»، «عکس»، «گزارش خبری»، «مصاحبه»، «مستند، کلیپ و گزارش ویدئویی»، «پادکست»، «موشن و اینفوگرافی» و «یادداشت و سرمقاله» معرفی شدند و راضیه رضایی، وجیهه غلامحسینزاده و محمد مهدی عنایتپور از خبرنگاران پایگاه خبری «شهر۲۰» در بخش گزارش خبری این رویداد حائز رتبههای اول تا سوم شدند.
بخش تیتر:
رتبه اول: علیرضا استادیان خانی
رتبه دوم: مهدی جعفری
رتبه سوم: حسن شیخ حائری
شایسته تقدیر: امیرعلی عفیفنیا
بخش گزارش خبری:
رتبه اول: راضیه رضایی
رتبه دوم: وجیهه غلامحسینزاده
رتبه سوم: محمدمهدی عنایتپور
شایسته تقدیر: سیدرضا حسینی وردنجانی
بخش یادداشت و سرمقاله:
رتبه اول: محمدرضا بابایی
رتبه دوم: محمد حسین کتابی
رتبه سوم: یوسف پورجم
شایسته تقدیر: مجتبی صداقت
بخش مصاحبه:
رتبه اول: زهرا صبوحی
رتبه دوم: محمد رسول صفری
رتبه سوم: حسین پاشایی
شایسته تقدیر: اعظم ربانی
بخش مستند، کلیپ و گزارش ویدئویی:
رتبه اول: مصطفی معارفوند
رتبه دوم: معصومه سعادتی
رتبه سوم: سید مرتضی جلالی
شایسته تقدیر: هاجر تازیکه
بخش موشن و اینفوگرافی:
رتبه اول: سید عباس سیدنژاد
رتبه دوم: امین لادن
رتبه سوم: مهدی هواسی
شایسته تقدیر: غلامرضا تروان
بخش عکس:
رتبه اول: محمدعلی مریزاد
رتبه دوم: سیدرضا مهری
رتبه سوم: مهدی کشتکار
بخش پادکست:
رتبه اول: علیرضا فدائی
رتبه دوم: محبوبه زارعیان
رتبه سوم: زهره علیبابایی
شایسته تقدیر: علیرضا میرزازاده
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 22 April , 2025