دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در قم عنوان کرد

بی‌حجابی با بگیر و ببند حل نمی‌شود/ برخورد امنیتی با مسئله فرهنگی ثمری ندارد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه اثربخش‌ترین شیوه حل مسئله بی‌حجابی، اجرای طرح‌های فرهنگی و ایجابی است، گفت: تمامی تحقیقات نشان می‌دهد که بگیر و ببند در بحث بی‌حجابی جواب نمی‌دهد، به هر اندازه که با شیوه امنیتی با این مسئله عمل کردیم، نه تنها اثربخش نبود، بلکه نتیجه عکس داد و حتی بخشی از بانوان به لجاجت پرداختند؛ ضمن اینکه حجم وسیعی از بانوان محجبه‌ هم با برخوردهای فیزیکی مخالفند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
بی‌حجابی با بگیر و ببند حل نمی‌شود/ برخورد امنیتی با مسئله فرهنگی ثمری ندارد
شناسه : 91237 | انتشار : ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۹   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه در آیین افتتاح پاتوق نیلوفرانه که در مؤسسه آموزش عالی حوزوی معصومیه خواهران وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد، از اجرای طرح نیلوفرانه با عنوان اقدامی حکیمانه، خالصانه و اثربخش یاد کرد و گفت: همه دلسوزان این کشور در دولت، مجلس، قوه قضائیه و دستگاه‌های مختلف نسبت‌به مسئله عفاف و حجاب و تحکیم خانواده دغدغه‌مند هستند اما آنچه اهمیت دارد این است که این دغدغه را به چه شکل و شیوه‌ای به ثمر برسانیم، اختلاف در دغدغه‌ها نیست، بلکه بر سر روش‌هاست.

وی با بیان اینکه امروز ۹۵ مجموعه رصدی با شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتباط سیستمی دارند و این شورا به تمام اطلاعات رصدی در حوزه فرهنگی دسترسی دارد، گفت: تمامی نتایج پژوهش‌های میدانی نهادهای امنیتی، نیروهای مسلح، مراکز خصوصی و دستگاه‌های فرهنگی نظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌رسد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: همه تحقیقات و پژوهش‌های میدانی نشان می‌دهد که اثربخش‌ترین شیوه حل مسئله بی‌حجابی، اجرای طرح‌های فرهنگی و ایجابی است.

خسروپناه اضافه کرد: به هر اندازه که با شیوه امنیتی با این مسئله عمل کردیم، نه تنها اثربخش نبود، بلکه نتیجه عکس داد و حتی بخشی از بانوان به لجاجت پرداختند چون برخورد فیزیکی شده است.

وی افزود: باید توجه کنیم حجم وسیعی از بانوان محجبه‌ای که در پژوهش‌های میدانی مشارکت داشتند، با برخوردهای فیزیکی مخالف بودند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه تحقیقات نشان می‌دهد که بگیر و ببند در بحث بی‌حجابی جواب نمی‌دهد، گفت: ما باید ببینیم که آیا دنبال امر به معروف اثربخش هستیم یا می‌خواهیم رفع تکلیف کنیم.

خسروپناه افزود: وقتی تحقیقات علمی نشان می‌دهد که با کارهای فرهنگی و ایجابی و اثربخش می‌توانیم زیست‌جهان دختران بی‌حجاب را تغییر دهیم چرا به این شیوه کم‌توجهی ‌کنیم؟

بی‌حجابی با بگیر و ببند حل نمی‌شود/ برخورد امنیتی با مسئله فرهنگی ثمری ندارد

وی با تأکید بر اینکه طرح «نیلوفرانه» یکی از طرح‌های اثربخش در مقابله با بی‌حجابی است، گفت: اینکه در این طرح، مربیان در مدارس حضور پیدا می‌کنند و با قشری از نوجوانانی که بعضاً گارد هم دارند، به شیوه پیامبرانه ارتباط صمیمی و اخلاقی و معرفتی برقرار می‌کنند، قابل تقدیر است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: تقریباً ۲۵ طرح مشابه «نیلوفرانه» به صورت میدانی در کشور اجرا می‌شود و طرح‌هایی نظیر «بیت‌الزهرا» در هشت استان در حال اجراست.

خسروپناه افزود: الگوهای موفقی نظیر طرح «نیلوفرانه» باید مدون و تجربه‌نگاری شود و در اختیار فعالان و علاقه‌مندان قرار بگیرد.

وی تأکید کرد: نتایج تحقیقات و پیمایش‌ها از یک سو، و اثربخشی طرح‌های میدانی از سوی دیگر، به ما نشان می‌دهد که باید شیوه‌های فرهنگی و ایجابی را گسترش داد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از فحش‌خوردن هراسی نداریم، گفت: قطعاً یک سری باندها به دنبال ترویج بی‌حجابی هستند که باید نهادهای امنیتی با آنها برخورد کنند اما وقتی با مسئله فرهنگی در توده مردم به شکل امنیتی و قضایی رفتار کنیم قطعاً شکست می‌خورد و پژوهش‌ها هم این موضوع را تأیید می‌کند.

خسروپناه افزود: سخنان بنده به معنای نقد کردن و خرده‌گرفتن به فراجا و نهادهای امنیتی نیست، به هر حال به آن عزیزان هم دستور می‌دهند و ورود می‌کنند؛ سخنان و نقد بنده ناظر به تصمیم‌سازان و سیاستگذاران است، اگرچه بحمدالله امروز توجه به رویکرد فرهنگی و ایجابی در وزارت کشور و مجموعه‌های مختلف وجود دارد.

وی تصریح کرد: اولین نهادی که باید ضرورت کار فرهنگی را تشخیص دهد، سازمان برنامه‌وبودجه است چرا که کارهای فرهنگی هزینه‌بر است و نیاز به بودجه دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با انتقاد از کسانی که می‌گویند این همه بودجه فرهنگی داده می‌شود که اثربخش نیست، گفت: هر دو جمله این گفتار نادرست است، اولاً این همه نیست و به صورت اندک به مجموعه‌های فرهنگی بودجه می‌دهند، ثانیاً چرا اثربخش نیست؟

خسروپناه افزود: بنده به یاد دارم در دهه شصت در مسجد جامع دزفول تنها معتکف می‌شدم اما در سال گذشته، بیش از یک میلیون و دویست هزار نفر معتکف داشتیم که عمده آنان از جوانان و نوجوانان بودند.

وی در پایان با تأکید بر اینکه نسل جوان ما در زیست‌جهان مجازی زندگی می‌کنند و بینش و منش‌ متفاوتی دارند، گفت: متأسفانه ورود ما در فضای مجازی ضعیف است و باید ورود جدی‌تری داشته باشیم.

نوشته های مشابه
سانسور دیگر موضوعیت ندارد/ شعر ایران فراتر از ترکیه است/ شیفته حسین منزوی هستم
مراسم تودیع و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار می‌شود
پاتوق نیلوفرانه در قم افتتاح شد
برگزیدگان ششمین جشنواره فیلم بسیج هنرمندان قم معرفی شدند
هفت مطالبه کارشناسان علوم آزمایشگاهی
موسوعه ۲۰ جلدی آثار آیت‌الله حائری یزدی رونمایی می‌شود
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.