قم میزبان همایش بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» میشود
به گزارش «شهر بیست»، حجتالاسلاموالمسلمین سید احسان رفیعی علوی امروز در نشست خبری همایش بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» که در سالن کنفرانس علامه طباطبایی سالن همایشهای غدیر برگزار شد، با بیان اینکه قم جغرافیای ممتاز فرهنگی ایران است، اظهار کرد: این همایش و اجلاسیه، ممتازترین رویداد فرهنگی قم است که دانشگاه باقرالعلوم(ع) بهعنوان پیشران علوم انسانی اسلامی با همکاری بیش از ۳۰ نهاد علمی و بینالمللی برگزار میکند.
وی به دریافت بیش از ۵۰۰ مقاله توسط دبیرخانه این رویداد علمی و حقوقی اشاره کرد و گفت: در مجموع، ۷۶ مقاله به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی پذیرفته شده و در قم رونمایی خواهد شد و به مرور در فصلنامههای دانشگاه باقرالعلوم(ع) به چاپ خواهد رسید.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) از برگزاری همایش بینالمللی «حقوق بشر در رهیافت شرقی» در روزهای ۷ تا ۱۰ اردیبهشتماه سال جاری خبر داد و گفت: در این همایش شاهد حضور ۵۰ مهمان بینالمللی متشکل چند نماینده مجلس و روئسای کمیسیونهای حقوق بشری و دپارتمانهای حقوقی از ۲۶ کشور جهان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: مراسم افتتاحیه این همایش در روز هشتم اردیبهشتماه با سخنرانی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آغاز میشود.
رئیس دانشگاه باقرالعلوم(ع) ادامه داد: همچنین عصر هشتم اردیبهشتماه، این همایش در قم و به میزبانی دانشگاه باقرالعلوم ادامه مییابد و در روزهای ۹ و ۱۰ اردیبهشتماه پنلهای تخصصی برگزار میشود و مقالات ارائه خواهد شد.
رفیعی علوی اضافه کرد: صبح روز ۱۰ اردیبهشتماه نیز اختتامیه همایش در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار میشود و دبیرخانه دائمی این همایش تأسیس میشود تا دو سال یک بار شاهد برگزاری این همایش و پیگیری اهداف آن باشیم.
وی تصریح کرد: پس از اختتامیه همایش، عوامل و دستاندرکاران این همایش به اصفهان میروند و هم از جاذبههای تاریخی و حقوق بشری در این شهر بازدید کرده و هم در باغ حقوق بشر، یک اصله نهال به نمایندگی از کشورشان غرس میکنند.
همچنین سید هادی ساجدی معاون بینالملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) در سخنانی در خصوص محورهای این همایش، اظهار کرد: مبانی حقوق بشر شرقی، رهیافت تاریخی حقوق بشر شرقی، حقوق بشر شرقی و روابط بینالملل، آیندهپژوهی حقوق بشر شرقی، جامعهشناسی حقوق بشر شرقی و اقتصاد و حقوق بشر شرقی از جمله محورهای این همایش است.
وی تصریح کرد: دبیرخانه این رویداد بیش از یک سال است که فعالیت خود را آغاز کرده و به دنبال ایدهای نو و جدید در مقابل ایده حقوق بشر غربی است.
معاون بینالملل دانشگاه باقرالعلوم(ع) افزود: ما دنبال ایجاد گفتمان جدیدی هستیم تا سهم مغفول حقوق بشر را در ادیان و تمدنها نظیر ایران باستان را بازیابی و معرفی و در مقابل حقوق بشر غربی پررنگ کند.
ساجدی اضافه کرد: در یک سال گذشته، هفده پیشنشست با موضوعات همایش با ارائه ۷۰ متفکر ایرانی و خارجی برگزار شده است.
وی با بیان اینکه حقوق بشر شرقی منحصر به کشورهای شرق جغرافیایی نیست، گفت: منظور از حقوق بشر شرقی، شرق فرهنگی است نه شرق جغرافیایی و شامل کشورهای آسیایی، آفریقایی، آمریکای لاتین و اروپای شرقی میشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Tuesday, 15 April , 2025