بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

در پانصدوچهل‌ودومین نشست بنیاد قم‌پژوهی، ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری روستای «طغرود» از قبیل تپه‌های باستانی، بناهای آرامگاهی و خانه‌های تاریخی مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت مرمت یخچال طغرود به عنوان یکی از یخچال‌های منحصربه‌فرد ایران و تنها یخچال باقی‌مانده در استان قم تأکید شد.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»
شناسه : 90696 | انتشار : ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۷   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، پانصدوچهل‌ودومین نشست بنیاد قم‌پژوهی با عنوان «طغرود؛ نگاهی به گذشته، فرصتی برای آینده» با حضور جمعی از قم‌پژوهان، مسئولان و علاقه‌مندان در دانشگاه طلوع مهر برگزار شد.

این نشست با توضیحات ابوالفضل قیامی، مجری و از پیشکسوتان قم‌پژوهی در خصوص اهداف بنیاد قم‌پژوهی آغاز شد و با صحبت‌های جواد بخشی از فعالان حوزه گردشگری درباره پیشینه طغرود ادامه پیدا کرد.

در ابتدای جلسه، پیشینه نام طغرود مورد بررسی قرار گرفت. اشاره شد که این نام در منابع متعددی از جمله «تاریخ قم» آمده و در طول تاریخ به شکل‌های متفاوتی چون طخرود، تغارود و تَه‌خُرِّه ثبت شده است. تحلیل ریشه‌شناسی نام طغرود نشان داد که این منطقه از گذشته‌های دور در متون تاریخی مورد توجه بوده و تغییرات نام آن، به دلایل زبانی و گویشی رخ داده است.

بخش بعدی نشست به بررسی طغرود در دوره ساسانی اختصاص یافت. در این بخش با استناد به منابع تاریخی چون «تاریخ قم» و روایات مرتبط با «بهرام گور»، «فرماندار یمن» و «نبرد نهاوند»، از طغرود به عنوان یکی از مراکز مذهبی، اقتصادی، سیاسی و نظامی ایران در دوره ساسانی نام برده شد.

در ادامه جلسه، میراث فرهنگی طغرود از قبیل تپه‌های باستانی، بناهای آرامگاهی و خانه‌های تاریخی مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان، قنات، چاپارخانه و یخچال به عنوان ابداعات ایرانیان معرفی و نحوه عملکرد هر یک تشریح شد. همچنین بر ضرورت مرمت یخچال طغرود به عنوان یکی از یخچال‌های منحصربه‌فرد ایران و تنها یخچال باقی‌مانده در استان قم تأکید شد.

در بخش پایانی نشست، گردشگری مسئولانه ابزاری برای رسیدن به توسعه پایدار معرفی شد و ظرفیت‌های گردشگری منطقه مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه تصریح شد، طغرود با وجود آثار تاریخی ارزشمند، همجواری با جاذبه‌های طبیعی چون گنبد نمکی و تنگه قاهان و همچنین برخورداری از آداب و رسوم اصیل مانند پخت آش باران، ظرفیت بالایی برای تبدیل شدن به یک مقصد گردشگری فرهنگی و طبیعی دارد.

جلسه با استقبال گرم شرکت‌کنندگان مواجه شد و در بخش پرسش و پاسخ، گفت‌وگوهای مفیدی پیرامون آینده طغرود شکل گرفت. در پایان، اکثریت حاضرین در جلسه اذعان داشتند در صورت برنامه‌ریزی اصولی برای مرمت بناهای تاریخی، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و احیای فرهنگ بومی، طغرود به یکی از قطب‌های گردشگری استان قم تبدیل خواهد شد.

بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

بررسی ظرفیت‌های گردشگری «طغرود» در بنیاد «قم‌پژوهی»

نوشته های مشابه
برگزیدگان ششمین جشنواره فیلم بسیج هنرمندان قم معرفی شدند
هفت مطالبه کارشناسان علوم آزمایشگاهی
موسوعه ۲۰ جلدی آثار آیت‌الله حائری یزدی رونمایی می‌شود
همایش «یکصدمین سال بازتأسیس حوزه علمیه قم» با پیام رهبر معظم انقلاب برگزار می‌شود
«صفا» و «مستور» به قم می‌آیند
۱۰ فیلم پرتماشاگر پردیس سینمایی بازار شهر در سال ۱۴۰۳
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.