برگزیدگان بخش معارفی مسابقات سراسری قرآن کریم معرفی شدند
به گزارش «شهر بیست»، آیین اختتامیه چهلوهفتمین دوره مسابقات سراسری معارف قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه با حضور نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف، مسئولان کشوری و لشکری و نمایندگان مردم قم در مجلس شورای اسلامی و جمع کثیری از نخبگان قرآنی و معارفی در سالن همایشهای مجتمع امامزاده سید علی(ع) برگزار شد.
*انتخاب شایسته قم به عنوان میزبان مسابقات معارفی قرآن
حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم ضمن خیرمقدم به حضار، در سخنانی اظهار کرد: با نگاه مثبت سازمان اوقاف شاهد برگزاری مستقل مسابقات معارفی به میزبانی استان قم بودیم، رویدادی عظیم و بینالمللی که تجربه قبلی هم نداشته و برای اولین بار است که چنین مسابقاتی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه انتخاب قم برای میزبانی مسابقات معارفی بسیار بجا و شایسته بوده است، گفت: با اینکه در مسابقات آوایی شامل صوت و لحن شاهد تأثیر فراوان بودیم ولی واقعیت این است که در حوزه معارفی، غفلتهایی صورت گرفته که باید درصدد جبران آنها باشیم و قم به خاطر حضور مراجع تقلید، حوزه علمیه، مراکز تفسیری و پژوهشگاههای دینی، بهترین شهر برای استقرار دبیرخانه دائمی مسابقات معارفی است.
وی با بیان اینکه نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه نیز با مهجوریت همراه بودهاند، گفت: از تولیدات بنیاد بینالمللی نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، در این مسابقات استفاده شده و این کتابها جزو منابع آزمونها بودهاند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: در ارتباط با پیامهای رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا هم کوتاهی کردهایم بنابراین لازم است در دل کشورهای غیر مسلمان هم حضور داشته باشیم و معارفی را که دنیا تشنه آنهاست با هنرمندی و خلاقیت، عرضه کنیم.
*مسئولان و نمایندگان مردم باید خود را خادم قرآن بدانند
همچنین محمد منان رئیسی نماینده مردم قم در مجلس در سخنانی اظهار کرد: مکرراً در مسابقات قرآنی شرکت میکردم که بخشی از آنها، مسابقات سراسری قرآن کریم سازمان اوقاف بود.
وی با بیان اینکه همه مسئولان و نمایندگان مردم باید خود را قادم قرآن و اسلام بدانند، گفت: در این صورت است که میتوانیم جامعهای قرآنی بنا کنیم، جامعهای که بر اساس دستورات الهی اداره میشود.
نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: حل مشکلات و چالشهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، جز در سایه قرآن و دستورات اهل بیت عصمت و طهارت(ع) ممکن نخواهد بود.
*نهجالبلاغه کتابی فرا زمانی و فرا مکانی است
همچنین آیتالله سید جمالالدین دینپرور رئیس بنیاد بینالمللی نهجالبلاغه در سخنانی اظهار کرد: نهجالبلاغه کتابی ویژه بوده و تفاوتی کلی با مجموعهی دیگر احادیث دارد چرا که ۹۸ درصد از خطبهها و جملات آن، در دوران خلافت حضرت علی(ع) صادر شده است.
رئیس بنیاد بینالمللی نهج البلاغه با بیان اینکه حکومت علوی در طول تاریخ ماندگار شده است گفت: امام علی(ع) توانست برای نخستین بار و بعد از آن تا زمان حال، حکومتی تاسیس کند که بی نظیر است و امروز نام نهج البلاغه در مجامع جهانی با تحسین برده میشود.
وی ادامه داد: بر این اساس باید بیش از اینها از کتاب نهج البلاغه و معارف بلند آن استفاده کنیم چه اینکه رهبر معظم انقلاب نیز چنین تأکیدی داشته و دارند و در کنگرههای مختلف نهج البلاغه، به ضرورت این کار اشاره فرمودهاند.
دینپرور با اشاره به اقدامات بنیاد بینالمللی نهج البلاغه و تدوین ۲۰۰ کتاب در این زمینه عنوان کرد: در حال حاضر طرح نگارش دایرهالمعارف نهج البلاغه در این بنیاد اجرایی شده و علاوه بر این، تمام احادیث امام علی(ع) در ۳۰ جلد جمعآوری شده هر چند هنوز این اقدامات را کافی نمیدانیم و امیدواریم با همکاری سازمان اوقاف، بتوانیم شاهد باشیم این کتابها در اختیار نسل امروز در دانشگاهها و مراکز علمی قرار بگیرد.
وی افزود: باید به جایی برسیم که همه جوانان ایرانی و غیر ایرانی بتوانند به راحتی به مفاهیم و معارف نهج البلاغه دسترسی داشته باشند.
*لزوم فهم و توسعه مفاهیم وحیانی در جامعه
همچنین حجتالاسلاموالمسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقات معارفی را عامل سنجش فهم قرآن در سطح جامعه دانست و گفت: هدف اصلی، فهم مباحث وحیانی و تغییر سبک زندگی به سمت زندگی قرآنی است.
وی تصریح کرد: شعاری که برای این مسابقات انتخاب شده بسیار منطبق بر موضوع است؛ «نسخه کمال و سبک زندگی فاطمی» بهترین بیان برای این موضوع است چون قرآن نسخه منحصر به فرد کمال بوده و بعد از آن، هیچ کتاب آسمانی دیگری نازل نشده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، مسابقات معارفی را عامل سنجش این فهم در سطح جامعه دانست و گفت: یک بار سخن از این است که مردم یک کشور تا چه میزان قادر به قرائت صحیح آیات قرآن را دارند و یک بار هم باید به این مسئله توجه داشت که در فهم کلام الهی چه کردهایم.
وی افزود: استکبار جهانی میداند اگر کشورهای اسلامی، فهم کامل به قرآن پیدا کنند هیچ وقت با هم مشکل پیدا نمیکنند و اختلافی بین آنها نخواهد بود بنابراین همه تلاششان، دوری مسلمانان از قرآن است.
خاموشی تصریح کرد: مسابقات قرآنی در رشتههای مختلف آوایی برگزار میشوند ولی هدف اصلی، فهم مباحث وحیانی و تغییر سبک زندگی به سمت زندگی قرآنی است.
نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: پرچم قرآن هیچگاه نباید در زندگی ما پایین بیاید، چه اینکه هر چقدر قرآن در خانهها قرائت شود و درباره آن فهم و تدبر صورت بگیرد، برکت زندگی هم بیشتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: قرار است از سال آینده رشتهی جدیدی با عنوان قرائت تحقیق با حفظ به مسابقات اضافه شود.
*معرفی برگزیدگان
در بخش پایانی این مراسم، اسامی ۴۵ نفر از برگزیدگان رشتههای مختلف اعلام شد و با حضور مسئولان عالی رتبه حاضر از آنها تجلیل به عمل آمد.
بر این اساس و بخش زنان، در رشته معارف قرآن کریم، زهرا ژرفی یگانه، ناهید شفیعی دستگردی، اکرم حسینی، سمیرا مال وردی و فاطمه محمدپور از استانهای قم، اصفهان، قم، اصفهان و کرمانشاه به عنوان نفرات پنجم تا اول معرفی شدند.
در همین رشته و در بخش بینالملل نیز سعدیه بی بی از پاکستان، رضا کاظم العیداوی از عراق، ناظره بتول از پاکستان، فاطمه صابری و زهرا رضازاده از افغانستان به رتبههای اول تا پنجم دست یافتند.
برگزیدگان معارف قرآن کریم اهل سنت نیز به ترتیب لیلا حسینی از کرمانشاه، فریده سعیدی از کردستان و سیده عالیه تیمار از هرمزگان بودند.
حکیمه آهنگر از البرز، الهام احمدشاهی از فارس، سیده ربابه حاتمی از خراسان شمالی، زینب رنجبرزاده از فارس و سیده فاطمه بنی هاشمی از قم نیز حائز رتبههای اول تا پنجم رشته معارف نهج البلاغه شدند و در رشته معارف صحیفه سجادیه نیز رتبههای برتر به فاطمه آزموده از خراسان شمالی، مریم شکرانی کوشکی از اصفهان، هنا دشتی از ایلام، سارا گلی اترآباد از خراسان رضوی و زینب آذرخشی ریحانی از خراسان رضوی اختصاص یافت.
در بخش مردان نیز نفرات برگزیده معرفی و جوایز این دوره از مسابقات به آنها اهدا شد.
بر این اساس و در رشته معارف قرآن کریم، محمد جواد رستمی از قم، حسین محمودی آهنگری از تهران، علیرضا جاوید از آذربایجان شرقی، سید علی صالحزاد از مازندران و مصطفی صالحی سده از اصفهان به مقامهای برتر دست یافتند و در بخش بینالملل نیز رتبههای اول تا پنجم به سلامالدین محمد امین از تاجیکستان، جعفر تراوری از مالی، علی آقاصفری از افغانستان، مگاجی علی رمات از نیجریه و سید اسدالله اصغری از افغانستان رسید.
هاشم وحیدیان از خراسان رضوی، محمد طهماسبی از کردستان و ادریس واحدی از خراسان رضوی هم حائز رتبههای اول تا سوم در رشته معارف قرآن کریم بخش اهل سنت شدند.
رتبههای اول تا پنجم رشته معارف نهج البلاغه نیز به ترتیب به آرش خالقی مقدم از اردبیل، هادی اسماعیلزاده از خراسان شمالی، محمد فاضل محمد حسینی از مرکزی، علی رفیعیان بهابادی از یزد و مجتبی سلماسی از تهران تعلق گرفت و در نهایزت و در رشته معارف صحیفه سجادیه نیز علی سوخکی از فارس، غلامحسین فاتحی از چهارمحال و بختیاری، علیرضا بیاتانی از اصفهان و احمد امینی بیرامی از آذربایجان شرقی حائز رتبههای برتر شدند.
بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف در رشتههای قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه، طی روزهای اول تا ششم دی ماه و با حضور ۹۹ نخبه قرآنی از ایران و طلاب و دانشجویان جامعهالمصطفی در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 28 December , 2024