جزئیات سنجش سلامت کلاس اولیها و نوآموزان در قم
به گزارش «شهر بیست»، اصغر محمودی امروز در نشست خبری با جمعی از اصحاب رسانه که با محوریت سنجش بدو ورود به دبستان و پیشدبستان در اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: در استان قم، یک هزار و ۵۵۱ دانشآموز با نیازهای ویژه در ۲۵ مدرسه استثنایی تحصیل میکنند.
وی تصریح کرد: در مدارس استثنایی استان به دانشآموزان آسیبدیده بینایی و شنوایی و دارای اختلالهای رفتاری هیجانی، ناتوان در یادگیری، گروه کمتوان ذهنی، گروه جسمی حرکتی و دارای طیف اوتیسم خدمات تخصصی ارائه میشود.
وی تصریح کرد: همچنین ۸ مرکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی و مداخله بههنگام رشدیتربیتی در استان قم فعالیت دارند که شش مرکز در سطح شهر و دو مرکز در شهرستانهای کهک و جعفرآباد مستقر هستند.
رئیس اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم افزود: ۴۸۹ همکار آموزشی و کیفیتبخشی در رشتههای مشاوره، تربیت بدنی، کار درمانی و گفتار درمانی در این اداره در حال فعالیت هستند.
محمودی به برنامههای اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم همزمان با ایام بزرگداشت روز معلولان اشاره کرد و گفت: در همه مدارس استثنایی، ویژهبرنامههایی به مناسبت روز جهانی معلولان برگزار شده و ویژهبرنامه استانی ما در روز ۲۰ آذرماه در اردوگاه دانشآموزی ۱۵ خرداد برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: همزمان با سیزدهم آذرماه و روز جهانی معلولان، مدرسه استثنایی باغچهبان به عنوان دومین مدرسه استثنایی شهرک پردیسان برای دانشآموزان دختر با آسیب ذهنی افتتاح شد.
رئیس اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم افزود: همچنین بزرگترین سالن ورزشی سقف کوتاه دانشآموزان استثنایی کشور با متراژ ۴۰۰ متر مربع در مدرسه استثنایی ایمان به بهرهبرداری رسید و بهزودی اتاق درس تربیت بدنی مدرسه توانا را نیز افتتاح خواهیم کرد.
محمودی همچنین به فعالیت مراکز جامع سنجش اشاره کرد و گفت: حدود ۳۰ هزار نوآموز بدو دبستان در سال گذشته مورد غربالگری قرار گرفتند و پیشبینی میشود امسال ۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر نوآموز مورد سنجش سلامت قرار بگیرند.
وی تصریح کرد: در این مراکز، دانشآموزان ارزیابی میشوند و اگر استثنایی تشخیص داده شوند، به مدرسه استثنایی میروند و در صورتی که طی یکی دو سال مشکلات آنان برطرف شود، میتوانند به مدارس عادی بازگردند.
وی با اشاره به دلهره و نگرانی خانوادههای دارای فرزندان استثنایی، گفت: مهمترین رسالت آموزشوپرورش استثنایی تلاش برای ارائه خدمات مطلوب و بازگرداندن فرزندان این عزیزان به دل جامعه است.
رئیس اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم در خصوص کارشناسان مراکز جامع سنجش، اظهار کرد: از دو سال گذشته کار غربالگری شنوایی، بینایی، حرکتی و یادگیری توسط نیروهای متخصص آموزشوپرورش انجام میشود و بخشی از فعالیت همکاران ما در مراکز جامع، ارائه خدمات رایگان کار درمانی و گفتار درمانی است.
محمودی اضافه کرد: در روزهای شنبه تا دوشنبه، فرایند سنجش بدو ورود به دبستان و ارجاعات تخصصی در مراکز جامع سنجش انجام میشود و در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، بخشی از فعالیت همکاران ما به کاردرمانی و گفتار درمانی و رفع اختلالات یادگیری دانشآموزان اختصاص دارد.
وی همچنین بر الزام ثبتنام نوآموزان متولد ۱۳۹۷/۷/۱ تا ۱۳۹۸/۷/۱ در سامانه جامع «سیرت۲» به نشانی sirat۲.csdeo.ir تأکید کرد و گفت: همچنین نوآموزان جامانده از سالهای قبل و نوآموزانی که تا ۱۳۹۹/۷/۱ متولد شدهاند نیز میتوانند به این سامانه مراجعه کرده و برای سنجش سلامت در مراکز جامع نوبت بگیرند.
رئیس اداره آموزشوپرورش اداره استثنایی استان قم با بیان اینکه در حال حاضر سامانه «سیرت۲» برای اتباع فعال نیست، گفت: از ابتدای آغاز طرح سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان در این استان، تاکنون سه هزار و ۷۰۰ نوآموز معادل ۱۴ درصد جامعه هدف سنجش سلامت شدهاند.
محمودی همچنین بر لزوم تسریع خانوادهها برای سنجش نوآموزان تأکید کرد و گفت: کار غربالگری نوآموزان از اول آبانماه شروع شده و تا پایان اسفند ۱۴۰۳ فرصت باقی است اما از خانوادهها درخواست داریم هرچه سریعتر به مراکز جامع سنجش مراجعه کنند تا اگر نوآموزی دچار مشکل باشد، بتوانیم از این سن طلایی برای مداخله و رفع مشکل گفتاری و رفتاری استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ثبتنام کتب درسی دانشآموزان کلاس اول ابتدایی منوط به پیشثبتنام و نتیجه سنجش است، بنابراین دانشآموزانی که خارج از موعد مقرر به مراکز سنجش مراجعه میکنند، یک ماه از سال تحصیلی را کتاب نخواهند داشت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 11 December , 2024