همایش ملی دریاچه نمک و کنترل گردوغبار در قم برگزار میشود
به گزارش «شهر بیست»، مسعود ترابی امروز در نشست خبری همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردوغبار که در مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قم برگزار شد، به تشریح محورهای این همایش پرداخت و اظهار کرد: «توسعه پایدار محیط زیست»، «توسعه پایدار کشاورزی و امنیت غذایی»، «توسعه پایدار شهری و روستایی» و «توسعه پایدار اجتماعی و اقتصادی»، چهار محور اصلی این همایش ملی است.
وی تصریح کرد: در این همایش مباحثی نظیر تنوع زیستی، آلودگی¬ها، تغییر اقلیم، پدیده گردوغبار، پایداری منابع آب و خاک، مدیریت و اقتصاد کشاورزی، کشاورزی هوشمند، فرهنگ-سازی، برنامهریزی شهری و روستایی، اشتغال و مهاجرت، بهداشت و سلامت، مدیریت و سیاستگذاری، حقوق شهروندی، تولید و کارآفرینی و اقتصاد دانش¬بنیان مورد واکاوی قرار میگیرد.
دبیر علمی همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردوغبار، افزود: این همایش توسط مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانهای قم و تهران و شرکت دانش بنیان بهارآوران با مشارکت تعدادی از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و دستگاههای اجرایی سراسر کشور به منظور تبیین آخرین دستاوردهای پژوهشی و تجربیات صاحب نظران این حوزه برگزار در آذرماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.
ترابی با اشاره به آخرین مهلت ارسال مقالات علمی به این همایش ملی، گفت: پژوهشگران تا ۲۰ آبانماه برای ارسال مقالات خود به دبیرخانه فرصت دارند.
وی با بیان اینکه همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردوغبار دارای دو بخش «علمی و پژوهشی» و «جانبی» است، گفت: در بخش علمی شاهد ارائه مقالات علمی پژوهشی، برگزاری نشستهای تخصصی و یادداشتهای علمی و راهبردی خواهیم بود و در بخش جانبی همایش نیز نمایشگاه محصولات و کارگاههای آموزشی تخصصی دایر خواهد شد.
مدیر مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در ادامه بر لزوم توجه به دریاچه نمک تأکید کرد و گفت: یکی از بزرگترین حوضههای آبریز در کشور که قسمت اعظمی از فلات مرکزی ایران را در برمیگیرد، دریاچه نمک است؛ این دریاچه به لحاظ توپوگرافی و ارتفاع از سطح دریا در مسیر آبریز ۹ استان قرار داشته و قادر به تغذیه کویر مرکزی ایران بوده است.
ترابی افزود: متأسفانه این دریاچه و حوضه آبریز در سایه فعالیتهای بشری و تغییرات اقلیمی دچار مخاطرات جدی نظیر گردوغبار شده و میتواند نزدیک به یکچهارم جمعیت کشور معادل ۲۰ میلیون نفر را تحت تأثیر بحرانهای بهداشتی، اقتصادی، کشاورزی، اجتماعی و … قرار دهد.
وی تصریح کرد: همایش ملی راهبردهای تبیین پایداری اکوسیستم دریاچه نمک و کنترل گردوغبار به پیشنهاد شرکت «بهارآوران نسترن» که یکی از دوستداران محیط زیست هستند و در دو سه دهه اخیر پروژههای بزرگی را در راستای حفظ و احیای منابع طبیعی و تثبیت گردوغبار انجام دادهاند، برگزار خواهد شد.
مدیر مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران افزود: مهمترین هدف ما این است که نگاه مسئولان را به سمت اکوسیستم دریاچه نمک معطوف کنیم و نگران رشد این سرطان خاموش در قلب ایران هستیم و ممکن است ۵ سال دیگر اصلاً شرایط زیست در این منطقه وجود نداشته باشد.
ترابی با بیان اینکه بخش اعظم گردوغبارها منشأ داخلی دارد، افزود: به گفته کارشناسان، مناطق مرکزی ایران تحت تأثیر گردوغبارهای بیرون ایران نیست و بدون تردید کانونهای گردوغبار فلات مرکزی ایران است که امروز کشور را تهدید میکند.
وی بر ضرورت تأمین حقآبه دریاچه نمک تأکید کرد و گفت: معضل اصلی دریاچه نمک همین موضوع است و ممکن است در سالهای آینده بیش از ۲۰ میلیون نفر در استانهای تهران، قم، البرز، قزوین، سمنان و مرکزی در معرض طوفانهای نمکی قرار گیرند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 28 November , 2024