دولتها جایگاه مستقل شوراها را باور ندارند
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، عباس خسروانی در حاشیه برگزاری هفتادویکمین اجلاس مجمع مشورتی روئسای شوراهای اسلامی شهرهای مرکز استان که به میزبانی شهر قم در حال برگزاری است، اظهار کرد: مهمترین دستاورد مدیریت شهری قم، ثبات در مدیریت است که در کل کشور یک پدیده کمنظیر است.
وی اضافه کرد: شهرداری که بتواند یک دهه فعالیت داشته باشد، قطعاً با دید بلند و افق نگاه میتواند پروژههای بزرگی را در دست اجرا قرار دهد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر اراک با اشاره به اینکه بودجه شهر قم به بیش از ۱۵ همت رسیده و تحقق نیز پیدا کرده است، مطرح کرد: بحث تناسب بودجه جاری به عمرانی در شهر قم یک نسبت فوقالعاده است.
وی با بیان اینکه بازگشایی معابر در سطح شهر قم باتوجه به ترافیک و جمعیت این شهر به خوبی مدیریت شده است، عنوان کرد: باتوجه به اینکه تصور از شهر قم یک شهر کویری است، اتفاقات خوبی در عرصه سرانه فضای سبز شهر قم رقم خورده است.
خسروانی با تأکید بر اینکه شوراها یک مبانی قرآنی و یک مبانی قانون اساسی دارند، خاطرنشان کرد: در سطح کلان کشور باید به سمت توسعه شوراها حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: متأسفانه طی شش دوره گذشته مدیریت کلان کشور نتوانسته شوراها را به عنوان نهاد مستقل باور کرده و حیطه اختیارات شوراها را مدام کم کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه تجربه ثابت کرده که دولتها باید این نهاد را باور کنند، تصریح کرد: واگذاری اختیارات مدیریت شهری به شوراها و حمایتها در بعد سایستگذاری به رضایتمندی مردم و مشارکت مردم در اداره شهرها منجر خواهد شد و بار بسیاری از وظایف را از دوش دولتها بر میدارد.
وی با اشاره به اینکه در بدنه دولت متأسفانه این اعتقاد وجود نداشته و هر ازگاهی موانعی ایجاد میشود، یادآور شد: اراک در دوره ششم افزایش سرانههای رفاهی و تفریحی را مدنظر قرار داد.
خسروانی با بیان اینکه اولویت دوم مدیریت شهری اراک در عرصه حمل و نقل عمومی است، گفت: در این راستا نیز شورای شهر اراک ۱۰۰ دستگاه اتوبوس دیزلی و ۷۰ ون را وارد کرد.
وی با تأکید بر اینکه سه تقاطع بزرگ غیر همسطح نیز افتتاح شده است، اذعان کرد: ۳۵ اصلاح هندسی برای تسهیل در عبور و مرور مردم و ۱۰ پل هوایی در گلوگاههای ترافیکی شهر درحال نصب هستند.
عضو شورای اسلامی شهر اراک با بیان اینکه عوارض آلایندگی در سطح شهر اراک با جدیت پیگیری میشود ولی هنوز از دولت سهم مردم اراک را اخذ نکردهایم، اظهار کرد: طبق مصوبهها باید این مبلغ در حوزه زیست محیطی هزینه شود و تاکنون ۱۷ پروژه مهم با این رویکرد در اراک انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حرمت نهاد شورا باید توسط خود اعضای شورا با پاکدستی، وقت گذاشتن، پیگیری مطالبات مردم و توجه به خواستههای مردم حفظ شود، مطرح کرد: مردم نیز باید در انتخاب اعضای شورا دقت کرده و افراد متخصص را به پارلمان شهری برسانند.
خسروانی با بیان اینکه نهاد دولت و حاکیمت نیز باید قوانین تسهیلگر برای شورا مدنظر قرار دهند، عنوان کرد: اعتقاد ما بر این است که در افق چشمانداز کشور نهاد مدیریت محلی جایگاه ویژه داشته باشد که به مشارکت مردم منجر شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 1 November , 2024