درب طلای اهدایی حرم حضرت معصومه(س) به حرم امام رضا(ع) رونمایی شد
به گزارش «شهر بیست» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی حرم حضرت معصومه(س)، درب طلا بالاسر مبارک حرم امام رضا (ع) اهدایی آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در آیین خطبه خوانی و آغاز جشنهای دهه کرامت در شبستان امام خمینی (ره) حرم بانوی کرامت رونمایی شد.
هادی محمودنژاد معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت در گفتوگویی خبری ابراز کرد: ساخت دولنگه درب هنری و ارزشمند در کارگاه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه سلاماللهعلیها انجام شده که یک طرف آن قلمزنی روی ورق برنج و میناکاری و خطاطی توسط هنرمندان اصفهانی و طرف دیگر اجرای گره چینی، معرق چوبی و خاتمکاری چوبی توسط هنرمندان قمی انجام پذیرفته است.
وی با بیان اینکه ساخت قلمزنی این درب در کارگاه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) و امورات چوبی آن نیز در کارگاه چوب پیمانکار آستان مقدس انجام شده است افزود: حدود ۸۴۰ نفر روز نیرو جهت اجرای امورات چوبی، ۷۶۰ نفر روز نیرو جهت قلمزنی و ۹۵ نفر روز نیرو جهت دیگر امورات این درب فاخر فعالیت داشتهاند.
معاون اجرایی حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه مدتزمان اجرای این پروژه حدود ۷ ماه به طول انجامیده است، گفت: تمام تلاش آستان مقدس بر تحویل اثری نفیس و ماندگار بوده و در تمام بخشها اعم از حوزههای قلمزنی، معرق، گره چینی، خطاطی، خاتمکاری، میناکاری، طلاکاری و… از بهترین اساتید هنرمند استفاده شده تا این اثر ماندگار یادگار نفیسی در عصر جمهوری اسلامی به ثبت برسد.
وی افزود: ابعاد درب ساخته شده در ارتفاع ۳.۴۵ متر و عرض ۳.۳۸ و ابعاد هر لنگه درب برابر ۱.۵۹ در ۳.۲۲ متر است که در چارچوبی به ابعاد ۲۲ در ۲۱.۵ سانتیمتر قرار میگیرد.
محمودنژاد ادامه داد: چوبهای بکار رفته در ساخت اسکلت چوبی از مرغوبترین چوب چنار با ۱۶ سال فاصله زمان از تهیه تا اجرا است و نیز چوبهای نارنج، گردو، بلوط، راش، اکالیپتوس صورتی، زرشک، رزپادوک، پرپر، هارد، ونگه، سرخهدار و… در این اثر هنری مورداستفاده قرار گرفته و در خاتمکاریها بادقت بسیار بالا از چوب و سیم برنج و عاج و اجناس موردنیاز دیگر مانند استخوان استفاده شده است.
وی گفت: محتوای بکار رفته در این درب اسامی مبارک چهاردهمعصوم (ع) و فرازی از زیارت حضرت معصومه (س) بوده و در قسمت فوقانی فرازهایی از آیات قرآن کریم اجرا و نصب شده است.
گفتنی است که هزینههای مربوط به اثر فاخر هنری توسط دو تن از خیرین گرانقدر یکی در حوزه امورات قلمزنی، میناکاری و طلاکاری و دیگری به امورات چوبی انجام پذیرفته است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 24 November , 2024