قبور «قبرستان نو» تخریب نمیشود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، علیرضا خاکی با اشاره به آخرین وضعیت ساماندهی قبرستان نو اظهار کرد: طراحی قبرستان نو از سال ۱۴۰۲ شروع و تملکش توسط سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم و سپس شهرداری منطقه هفت صورت گرفت.
وی با اشاره به وجود ۱۳۲ مغازه در این محدوده افزود: تعیین تکلیف اغلب این واحدها صورت گرفته و حدود ۱۰۰ مغازه تخریب شده است.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: در گام نخست این محوطه ساماندهی مقدماتی خواهد شد.
خاکی با بیان اینکه قبرستان نو قرار است به باغموزه مشاهیر قم تبدیل شود اضافه کرد: این آرامستان ظرفیت بسیار خوبی برای مراجعه زائران و گردشگران دارد و اگر هرکدام از این مشاهیر و بزرگان بهتنهایی در هر شهری بودند محوریت توسعه گردشگری آن شهر محسوب میشدند.
وی اضافه کرد: ازجمله این افراد معجزه هزاره سوم کربلایی کاظم، میرزا حسن رشدیه بنیانگذار مدارس جدید، رسول ترک و بسیاری از علما و مراجع هستند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با تأکید بر اینکه فضای اطراف حرم مطهر نیازمند فضای شهری و فضاهای مطلوب زائران است، گفت: در طول ۵۰ سال گذشته بعد از باغ ملی هیچ فضای شهری در کنار حرم ایجاد نشده است، هرچند آرامسازی خیابان ارم کمی این مشکل را برطرف میکند اما لازم است که فضای پنج هکتاری قبرستان نو بهسازی شده و برای تردد عموم مناسب شود.
خاکی ادامه داد: هدف از این بازآفرینی معرفی مشاهیر و بزرگان این منطقه است که با حفظ شأن تمامی قبور و جایگاه افراد صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: مسائل و آسیبهای زیادی در این مکان ایجاد شده است؛ در بسیاری از بقعهها سقفها ریزش کرده، برخی قبور نشست داشته، برخی قبور مورد هَتک حرمت قرار گرفته و خالی شدهاند.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) با اشاره به وقوع برخی آسیبهای اجتماعی در این محدوده، ابراز کرد: فضاهای محصور به این دلیل که امکان نظارت اجتماعی در آنها وجود ندارد، همواره از سوی گروههای پرخطر در معرض آسیب هستند.
خاکی با تأکید مجدد بر اینکه بههیچعنوان بحث تخریب مطرح نیست و بحث بهسازی صورت میگیرد، افزود: نگاه این است که سنگقبرها حفظ شود و همسطح سازی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هدف از این اقدامات ساخت آبنما و اتفاقاتی ازایندست به معنای بوستان سازی نیست، ادامه داد: درواقع مناسبسازی به معنی ساخت نیمکت، آبخوری، وضوخانه و راه دسترسی به حرم مطهر است تا رفتوآمد مردم تسهیل شود.
مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم حضرت معصومه (س) افزود: قرار است با تملک چند ملک اتصال محله قم نو و آبشار اتفاق افتاده و بهسازی این محلات آغاز شود.
خاکی گفت: محله آبشار محل اقامت بسیاری از زائرین است و با تملک این پلاکها این محلات دسترسی بهتری به حرم پیدا میکنند و مستقیم به خیابان متصل میشوند.
وی اظهار داشت: با این اقدامات هم زائران و هم کسانی که ساکن منطقه هستند، شاهد افزایش کیفیت محیطی خواهند بود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Sunday, 24 November , 2024