مراجع تقلید میزان فطریه و کفاره سال۹۸ را اعلام کردند
به گزارش «شهر بیست» به نقل از ایسنای قم، طبق نظر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای، میزان فطریه بر اساس قیمت گندم، برای هر نفر حداقل هشت هزار تومان است، همچنین کفاره روزه قضای غیرعمد دو هزار و پانصد تومان و کفاره روزه قضای عمد ۱۵۰هزارتومان است.
آیت الله مکارم شیرازی
طبق اعلام آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ نه هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ بیست و چهار هزار تومان و برنج ایرانی، مبلغ شصت هزار تومان اعلام شده است و مردم در انتخاب هر یک از آنها مخیرند.
کفاره روزه غیرعمد مبلغ سه هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ صد و هشتاد هزار تومان است.
همچنین، براساس مسئله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیتالله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانى که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنى باشند واجب است، یعنى باید براى خودش و کسانى که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (تقریباً سه کیلو) از آنچه غذاى نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکى از اینها را بدهد کافى است.
آیتالله وحید خراسانی
دفتر آیتالله حسین وحید خراسانی اعلام کرده است که فطریه هر نفر یک صاع (تقریباً ۳ کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج و مانند اینهاست، که باید به مستحق داده شود و بنابر احتیاط واجب، این مقدار از غذای معمول محل فرد باشد، و اگر پول یکی از اینها را هم به همان میزان بدهد، کافی است، بنابراین به حساب گندم به مبلغ ۷۵۰۰ تومان در ایران برای هر نفر تعیین شده است.
آیتالله حسین نوری همدانی
فطریه هر نفر سه کیلوگرم گندم یا برنج و یا موارد دیگری که در رسالههای عملیه ذکر شده است میتواند باشد، البته بهتر آن است که قوت غالب پرداخت شود؛ بر اساس قاعده فوق، قوت غالب گندم برای هر نفر ۹۰۰۰ تومان در نظر گرفته شده است و برای کسانی که میخواهند قیمت برنج را پرداخت نمایند، برنج داخلی حدود ۶۰۰۰۰ تومان و خارجی حدود ۲۴۰۰۰ تومان برای هر نفر است، اما با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف به همان قیمت منطقهای محاسبه گردد.
کفاره روزه غیر عمد روزانه ۲۵۰۰ تومان و کفاره روزه عمدی روزانه ۱۵۰هزار تومان است.
آیتالله شبیری زنجانی
طبق اعلام دفتر آیت الله شبیری زنجانی، شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریباً ۳ کیلو و ۶۰۰ گرم) از خوراکیهای رایج در منطقه خود (مانند گندم و برنج) یا مبلغ آن را به مسکین بدهد.
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، مبلغ ۱۰هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به حساب گندم تعیین کرده است.
کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود۹۰۰گرم بهحساب گندم) است که در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا به وکالت از مکلف، برای خودش این مقدار طعام بخرد.
دفتر آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی، مبلغ ۲۵۰۰ تومان را برای کفاره افطار غیرعمدی و مبلغ ۱۵۰،۰۰۰ تومان را برای افطار عمدی هر روز تعیین کرده است.
همچنین با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنان میتوانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت کنند.
آیتالله صافی گلپایگانی
طبق اعلام دفتر آیتالله صافی گلپایگانی مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند، کفاره روزه غیر عمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است، کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام ۶۰ مسکین؛ هر کدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام، مثل گندم پرداخت شود، با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، متفاوت است. لذا روزهداران عزیز میتوانند معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه کرده و پرداخت کنند.
آیتالله علوی گرگانی
میزان زکات فطره و کفاره براساس اعلام دفتر آیتالله علوی گرگانی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلو) گندم مبلغ ۹ هزار تومان، برنج خارجی قیمت متوسط، مبلغ ۲۴ هزار تومان برنج ایرانی، مبلغ ۶۰ هزار تومان اعلام شده است؛ مردم در انتخاب هر یک از آنها مخیر هستند.
کفاره روزه غیرعمد هر روز مبلغ ۲۵۰۰ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود. همچنین کفاره روزه عمد هر روز مبلغ ۳۰۰هزار تومان است.
آیت الله جوادی آملی
بنابر اعلام دفتر آیت الله جوادی آملی، مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم یا برنج و یا معادل قیمت اینها به قیمت آزاد پرداخت گردد.
همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیر عمد روزی ۳۰۰۰ تومان و کفاره عمد روزی ۱۸۰ هزار تومان تعیین شده است.
لازم به ذکر است بر اساس فتوای آیت الله العظمی جوادی آملی، کسی که هنگام مغرب شب عید فطر، بالغ، عاقل و هوشیار است و فقیر و بنده دیگری نیست، باید برای خود و کسانی که نانخور او هستند، زکات فطره بپردازد.
اما اگر کسی مخارج سال خود و کسانی را که در خرج او هستند، ندارد و کسب و حرفه ای نیز ندارد تا بتواند هزینه سال خود و عائله اش را از آن راه بگذراند، فقیر است و پرداختن زکات فطره بر او واجب نیست.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 25 November , 2024