عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم عنوان کرد:

کاهش چشمگیر صادرات کتاب از قم/ قاچاق کتاب معضل صنعت نشر شده است

عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم گفت: در ماه های اخیر افزایش چشمگیر «کتاب سازی» و «قاچاق کتاب» بر مشکلات صنعت نشر افزوده است.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
کاهش چشمگیر صادرات کتاب از قم/ قاچاق کتاب معضل صنعت نشر شده است
شناسه : 791 | انتشار : 18 آذر 1397 - 00:54   پرینت

به گزارش پایگاه خبری شهر۲۰ به نقل از ایرنای قم، علی حاج تقی عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم، قاچاق کتاب و گسترش چاپ های زیرزمینی را تهدید جدید و جدی صنعت کتاب دانست و افزود: چاپخانه هایی که به صورت زیرزمینی فعالیت می کنند اقدام به چاپ نسخه های دیجیتالی کتاب چاپ شده ناشران با همان ترجمه اصلی ناشر می کنند و این کتاب را با قیمت بسیار پایین تر به صورت دست فروش یا در فروشگاه ها با تخفیف زیاد به فروش می رسانند.
وی «حمایت های حساب نشده» و «نبود قانون کپی رایت قوی با پشتوانه اجرایی» را از دیگر مشکلات صنعت نشر دانست و اظهار داشت: برخی اقدام ها از جمله برپایی نمایشگاه های استانی به عنوان یک راهکار موقت، خوب و مفید است ولی استمرار این راهکارها در بلند مدت به طور قطع به ضرر صنعت نشر تمام خواهد شد.
حاجی تقی با بیان اینکه برپایی نمایشگاه های متنوع موجب شکل گیری «ناشران نمایشگاهی» و «کتاب های نمایشگاهی» شده است، ادامه داد: «پخته خواری کتاب» از جمله آسیب ها و معلول های نمایشگاه های کتاب است.
وی ادامه داد: ناشران وقتی مشاهده می کنند یک کتاب در نمایشگاهی بازار خوبی پیدا کرده است، آنها نیز اقدام به چاپ آن کتاب می کنند که به این اقدام به اصلاح، «پخته خواری» می گوییم و به دلیل نداشتن قانون «کپی رایت» ممنوعیتی برای چاپ این کتاب توسط سایر ناشران وجود ندارد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم با بیان اینکه هزینه اصلی کتاب شامل حق ترجمه یا تألیف کتاب است گفت: چاپخانه زیرزمینی به دلیل اینکه هزینه حق مؤلف و همچنین هزینه های جانبی چاپ مانند مالیات و عوارض را پرداخت نمی کند، به هین دلیل کتاب ناشر اصلی را به تخفیف بسیار زیاد با همان مشخصات به فروش می رساند.

*صنعت چاپ یارانه نمی خواهد، قانون می خواهد
عضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان قم در ادامه، وضعیت کنونی بازار کتاب را ناشی از وجود یارانه در صنعت چاپ دانست و گفت: صنعت چاپ و شبکه توزیع کتاب نیازمند قانون و ایجاد زیرساخت است و دریافت یارانه در شرایط کنونی از سر ناچاری است.
حاجی نقی با با بیان اینکه هر جا که یارانه باشد فساد نیز ممکن است آنجا شکل بگیرد، افزود: برای کاهش هزینه های چاپ، اکثر ناشران مخالف پرداخت یارانه توسط دولت هستند، چراکه پرداخت یارانه فسادزاست.
وی ادامه داد: توقعی نداریم دولت مواد اولیه مورد نیاز صنعت چاپ را ارزان در اختیار ما قرا دهد ولی انتظار داریم که با وضع قوانین درست، تسهیل معافیت ها و بیمه ناشران، هزینه قاچاقچیان را بالا ببرد.
وی با بیان اینکه خطرپذیری سرمایه گذاری برای چاپ کتاب جدید به شدت افزایش یافته است، گفت: کتاب های ضروری بازار و کتاب های سفارش مؤلف، دو دسته کتاب هایی است که در شرایط کنونی بیشترین سهم را در چاپ استان دارند.
وی ادامه داد: تعداد ناشران کتاب قم که اقدام به صادرات کتاب به خارج از کشور می کنند انگشت شمار هستند و با توجه به مشکلات کشور، شاهد کاهش چشمگیر صادرات کتاب از این استان هستیم.

نوشته های مشابه
مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب مهمان نمایش «هر هفت دقیقه» شد
ارتقای سطح کیفی جشنواره تئاتر مقاومت مشهود است/ جشنواره باید سالانه برگزار شود
توسعه فضای سبز شهر قم محدود می‌شود/ استفاده از پساب شهری به صلاح نیست
علی سلطانی مدیرعامل انجمن هنرهای تجسمی قم شد
فوت ۴ شهروند قمی در آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی
نتایج انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان قم اعلام شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.