فرهنگسراها نمی‌توانند رقیب مساجد باشند

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور با بیان اینکه بهره‌گیری شهرداری‌های کشور از ظرفیت فرهنگی مساجد نتایج بسیار خوبی خواهد داشت، گفت: جایگاه مسجد در همه محلات کشور می‌تواند به یک ابر تشکیلاتی که نظیر ندارد تبدیل شود؛ فرهنگسراها هم نمی‌توانند رقیب مسجد باشند، چراکه هویت و جایگاه معنوی مسجد به‌قدری بالاست که هیچ‌کدام رقیب مسجد نیستند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
فرهنگسراها نمی‌توانند رقیب مساجد باشند
شناسه : 76373 | انتشار : 27 مهر 1402 - 12:25   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین کمال‌الدین خداداده در دومین همایش ملی مدیران عامل سازمان‌های فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری‌های کشور که در محل سالن رضوان شهرداری قم برگزار شد، با بیان اینکه غصه پرغصه مسجد هر چقدر بیان شود به همین سادگی حل نخواهد شد، اظهار داشت: امروز مسجدالاقصی قبله اول مسلمین، در بند افرادی است که به هیچ قیدوبندی پایبند نیستند.

وی با بیان اینکه صهیونیست‌ها، پست‌تر از برخی حیوانات جنایاتی می‌کند که قلب همه ما را به درد آورده است، گفت: البته فتح الفتوح عملیات طوفان الاقصی و شکستن هیمنه رژیم صهیونیستی اقدام بزرگی بود اما در کنار آن، مظلومان عالم و در رأس آن کودکان و زنان، زیر چکمه‌های ظلم و بمباران‌های شدید صهیونیست‌ها قرار گرفتند.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور در ادامه سخنان خود، با تأکید بر اینکه ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سال ۱۳۷۲ تأسیس شد و امسال سی‌امین سال تأسیس خود را می‌گذراند، گفت: در سال ۱۳۷۲ نسبت‌به به تربیت مؤمن مجاهد انقلابی در عرصه فرهنگ و هنر احساس شد، کتابخانه‌های مساجد تأسیس و کار ویژه‌ای برای جوانان و نوجوانان مسجدی تعریف شد و بر همین اساس اردوهای فرهنگی و مذهبی انجام گرفت و امروز بعد از گذشت ۳۰ سال فعالیت، ۲۶ هزار کانون مساجد ثبت‌شده در کشور داریم که بر این اساس می‌توان گفت که یک سوم مساجد کشور دارای کانون‌های فرهنگی و هنری هستند.

خداداده افزود: بهترین نهاد شهری که می‌تواند بیشترین بهره فرهنگی را از مساجد ببرد، شهرداری‌ها هستند. شهرداری دیگر یک نهاد صرفاً خدماتی نیست، بلکه تبدیل به نهاد خدماتی، اجتماعی و فرهنگی شده و به نظر بنده به بحث اجتماعی بودن آن باید توجه ویژه داشت.

وی خاطرنشان کرد: همه انتظار دارند که زیست شهری که یک بخشی که بخشی از آن نظافت شهر است به بهترین شکل توسط شهرداری صورت گیرد، اما برای تحقق بهتر زیست شهری متمدنانه، باید روی فرهنگ شهری کار کرد که یک بخش اعظم آن فعالیت‌های سازمان فرهنگی شهرداری‌هاست. برای این مهم می‌توان از بیلبوردهای تبلیغاتی و فضاهای شهری و دیگر اقدامات در حوزه شهری برای فرهنگ‌سازی استفاده کرد.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور، با بیان اینکه استفاده شهرداری‌های کشور از ظرفیت فرهنگی مساجد نتایج بسیار خوبی خواهد داشت، افزود: جایگاه مسجد در محلات و همه مکان‌های کشور می‌تواند به یک ابر تشکیلاتی که نظیر ندارد تبدیل شود؛ فرهنگسراها هم نمی‌توانند رقیب مسجد باشند، چراکه هویت و جایگاه معنوی مسجد به‌قدری بالاست که هیچ‌کدام رقیب مسجد نیستند.

وی با بیان اینکه شهرداری‌ها در بحث عمرانی مساجد فعال هستند، گفت: البته ما مساجدی داریم که با متراژ زیاد ساخته شدند و مسجد دایر نیست؛ برخی فقط چند ساعت باز هستند و محل حضور جوان و نوجوان نیستند.

خداداده با تأکید بر اینکه برای حل این مشکل و کشاندن بیشتر جوانان و نوجوانان به مساجد، باید عملیات ویژه فرهنگی تعریف کنیم و برای تحقق این مهم به همراهی سازمان فرهنگی شهرداری‌ها نیاز است افزود: می‌توان گروه تئاتر مذهبی و آیینی و یا گروه سرود برای مساجد تعریف کرد. مسجد تأثیرگذار، مسجدی است که عملیات فرهنگی هدفمند برای آن تعریف شود و برای این مهم همراهی سازمان‌های فرهنگی شهرداری‌ها لازم است.

وی اضافه کرد: امروز پنج هزار گروه سرود در کشور داریم که با کمترین هزینه‌ها محتواهای مذهبی خوب تولید می‌کنند. در رابطه با همین جنایات اخیر رژیم صهیونیستی می‌توانند سرودهایی در مورد بیت‌المقدس را در میادین شهر اجرا کنند. حتی مسائل امنیتی را هم می‌توان با ایجاد نشاط اجتماعی حل کرد.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی، هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: شهرداری‌های سراسر کشور و سازمان‌های فرهنگی آن، برای موفقیت بیشتر در عرصه فرهنگی، می‌تواند از ظرفیت بچه مسجدی‌ها و واگذاری پروژه‌های فرهنگی به آنان بهره بیشتری ببرد.

وی یادآور شد: کانون فرهنگی هنری مساجد کشور مدل تعاملی خوبی با شهرداری اصفهان پیاده کرده که می‌تواند الگو باشد. سامانه‌ای ایجاد شده که از فعالان فرهنگی برای اجرای برنامه‌های فرهنگی اجتماعی در مساجد ثبت‌نام می‌کند که این اقدام موجب جذابیت بیشتر مساجد برای جوانان و نوجوانان شده است. البته هر مسجد و هر شهر باید نسخه مخصوص به خود را دنبال کند.

نوشته های مشابه
شهرداری قم سهم نیم‌درصد نهاد کتابخانه‌های عمومی را پرداخت کند
پوستر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم رونمایی شد
پوستر مسابقات معارفی قرآن کریم رونمایی شد
کتابخانه «شهدای خدمت» روستای لنگرود قم افتتاح شد
استاد حسین نوروزیان درگذشت
«رویداد ملی قهرمان» در قم برگزار شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.