شباهت داستان زندگی «مجید سوزوکی» با یک شهید قمی
به گزارش «شهر بیست» به نقل از فارس قم، سید موسی حسینیکاشانی در نشستی که با موضوع «رسانه، دفاع مقدس و مقاومت» در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: افتخاراتی که در مجموع هشت سال دوران مقدس شکل گرفته را الان فقط میشنویم و نسل حاضر تنها خبرهای آن را میگیرند تا در جریان اتفاقات آن دوران قرار بگیرند.
وی ادامه داد: در محله قدیم ما در قم(جوب شور) هر یکی، دو ماه یک بار میدیدیم که حجلهای نصب میشد و یکی از بچههای محله ما که تا چند روز قبل با آنها گپ و گفت داشتیم و فوتبال بازی میکردیم، به فیض شهادت نائل شده و این اتفاق تکرار میشد و الان میتوان گفت حدود ۱۲-۱۰ شهید در این محله وجود دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم تصریح کرد: از برادر ۱۵ سال و نیمه خودم تا سایر دوستانمان، حال و هوای عجیبی داشتند، در جهاد شرکت کردند و به افتخار شهادت رسیدند.
حسینیکاشانی به بیان خاطرهای از روند ساخت فیلم اخراجیها پرداخت و گفت: زمانی که من در دفتر هنری ارتش جمهوری اسلامی بودم، آقایان دهنمکی و کاسهساز برای ساخت اخراجیها پیش ما آمدند و دیدیم که نخستین بار است که میخواهد فیلمی با آن حال و هوا ساخته شود؛ بعد از آن بحثی با آقای شرف الدین داشتم که آیا از این فیلم حمایت شود یا خیر؛ پس از آنکه فیلمانه را خواندم، به آقایان دهنمکی و کاسهساز گفتم این «مجید سوزوکی» شما، همان «شهید مجتبی بطحایی» محله ما است؛ معمولا در فیلمها بزرگنمایی میشود ولی داستان زندگی «شهید بطحایی» نیز در همان حال و هوای «مجید سوزوکی» در فیلم اخراجیها بود.
وی یادآور شد: کمک و حمایت جدی از ساخت فیلم اخراجیها داشتیم و بیشتر مباحث کاری این فیلم با کمک شهرک دفاع مقدس انجام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم عنوان کرد: سن ما طوری است که آن حال و هوای زمان جنگ را درک کردیم و شاید فضای آن زمان برای ما قابل درک باشد ولی برای نسلی که آن فضاها را ندیدند و تجربیات ما را نداشتهاند، نیاز است تا ما آن فضا را برای آنها ترسیم کنیم.
حسینیکاشانی ابراز کرد: الان یک فریم عکس میتواند خاطره عجیبی پشت سر خود داشته باشد؛ فیلمها، عکسها، خاطرات و … فضایی را برای نسل حاضر فراهم میکند که میتواند کاملا تاثیرگذار باشد و در کل وقتی در یک عرصه رزم نگاه میکنیم و آن صحنهها به تصویر کشیده و یاد میشود، ارزشمند است.
وی ادامه داد: از قدیم تعاریفی از برنامه روایت فتح بود و تاثیرگذاری آن صحنههای خاص را میدیدیم، اما خودم این حال و هوا را تجربه نکرده بودم تا اینکه مستند «برای نبل، برای الزهراء» را دیدم و تقریبا به حال و هوای آن دوران رفتم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم به حمایت جدی از فعالان رسانهای در عرصه مقاومت تاکید کرد و افزود: جایگاه ویژهای که برای مستندسازان و عکاسان خبری در عرصه دفاع متصور باشیم، از آنها تجلیل لازم را داشته باشیم و سعی کنیم داشتههایشان را به نسل جدید منتقل کنیم تا از این گنجینه بزرگی که حضرت آقا به استفاده از آن تاکید داشتند، استخراج کنیم.
حسینیکاشانی اظهار کرد: دست عزیزانی که در آن صحنهها بودند را میبوسم؛ زحماتی که در آن زمان با نیت خالصانه کشیدند و الان استمرار دارد، ارزشمند است؛ فعالیت این بزرگواران را اکنون هم میبینم و امیدوار هستم روز به روز شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم و آثار ماندگاری را از مجموعه آن دوران به مخاطب خود هدیه کنیم.
وی یادآور شد: مطمئن باشید شما اصحاب رسانه هم اگر بتوانید یک معرفی خوب و شناخت خوبی به نسل حاضر داشته باشید، در ثواب شهدا شریک خواهید بود؛ شما هستید که این عرصه را حفظ میکنید و دنباله روی شهداء خواهید بود.
خاطرنشان می شود در انتهای این نشست، از میثم آقاجان پور تصویربردار مستند «برای نبل برای الزهرا»، بیطرفان مستندساز و رزمنده واحد تبلیغات، جعفری تنها مستندساز در دوران دفاع مقدس و انقلاب و حسن عنایتی از رزمندگان و پیشکسوت رسانه تجلیل شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 25 November , 2024