برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی «داستان قم» معرفی شدند

برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی داستان قم در تالار فرهنگ و هنر معرفی شدند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
برگزیدگان چهارمین جشنواره ملی «داستان قم» معرفی شدند
شناسه : 73621 | انتشار : 28 مرداد 1402 - 18:59   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، آیین اختتامیه چهارمین جشنواره ملی داستان قم با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، نویسندگان و برگزیدگان این جشنواره برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، سید محمود میرصانعی مدیر انجمن ادبی پیرنگ با تأکید بر اینکه نقش و جایگاه انجمن‌ها و تشکل‌های ادبی در حفظ و ترویج زبان و ادبیات فارسی و از همه مهم‌تر تثبیت باورهای مذهبی و ملی و نیز مبارزه با هجوم فرهنگی بر اهل قلم پوشیده نیست، گفت: انجمن ادبی پیرنگ با تأسیس دبیرخانه جشنواره ملی داستان قم و برگزاری چهار دوره جشنواره برای رسیدن به این مهم تلاش کرده و خداوند متعال را سپاس‌گزاریم که این فرصت را به ما ارزانی داشت تا بتوانیم چهارمین جشنواره ملی«داستان قم» را هم با اعلام اسامی برگزیده‌ها به پایان برسانیم.

وی در ادامه به اهمیت ادبیات روستایی که یکی از محور‌های هرساله جشنواره داستان قم است اشاره کرد و گفت: روستا پیشینه ماست و تحولات روستا در ساخت جامعه و غنای ادبیات داستانی ایران مؤثر است.

 وی از ارسال ۲۷۷ اثر داستانی از شهرهای مختلف به دبیرخانه جشنواره چهارمین جشنواره ملی داستان قم خبر داد و گفت: در ابتدا، این آثار دسته‌بندی شده و سپس در دو بخش عمومی و ویژه (کودک و نوجوان) تفکیک و در ادامه توسط اساتید و داوران گرامی، آقایان عماد شالیکاریان، سید مرتضی حسینی شاهترابی، سید محمود میرصانعی و خانم فاطمه نصیری در دو مرحله داوری و آثار برگزیده مشخص شدند.

مدیر انجمن ادبی پیرنگ در پایان سخنان خود از اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، شرکت‌کنندگان، داوران و عوامل اجرایی این جشنواره قدردانی کرد.

در ادامه امیر علی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در سخنانی اظهار کرد: رشته‌ای در جهان با عنوان فلسفه برای کودکان وجود دارد که بدون هیچ تعصبی اگر به خاستگاه این علم اشاره کنیم، مشرق زمین است و در آثار افرادی مثل جناب شیخ اشراق، ابن‌سینا، ابن‌رشد و ابن‌طفیل وجود دارد.

وی ادامه داد: بعدها دانشمندان مغرب زمین با انسجام بیشتری رشته‌ای را با همین عنوان فلسفه برای کودکان تدارک دیدند.

عموزاده تصریح کرد: رهبر انقلاب سال‌ها به این مساله اشاره داشتند و فرمودند به این موضوع بپردازید و چند روز پیش اساتید تعلیم و تربیت کودکان که شرفیاب شدند، تأکید کردند فلسفه برای کودکان را جدی بگیرید.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، اضافه کرد: ذهن کودک یک ذهن خالی، پاک و مستعد است. هر کسی در این مزرعه محصول بکارد، ثمره‌اش برای او خواهد شد.
 
این مسئول فرهنگی بیان کرد: کودک و نوجوان هنوز به عالم عقل پا نگذاشتند و قبل از عالم عقل، عالم خیال است. مسیری که می‌شود کودک را تربیت کرد، خیال و ذهن است و بهترین وسیله که می‌توان کودکان نوجوان را تربیت داد داستان، تمثیل، استعاره و تشبیه است. ان‌شاءالله مسئولان انجمن پیرنگ توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.

وی تأکید کرد: اگر آموزش منجر به تولید نشود ابتر است. اگر هر هفته دورهمی داشته باشید خیلی خوب است، ثمرات و برکاتی دارد اما خوب‌تر این است که این جلسات منجر به تولید شود و باعث رشد تعالی جامعه شود.

محمود پوروهاب، نویسنده و شاعر، در بخش دیگری از این برنامه، گفت: نویسنده‌ای که اثر خلق می‌کند، می‌خواهد دیده شود و خودش را اثبات کند. همان‌طور که تشویق‌ها مهم است، وقتی به نویسنده بی‌اعتنایی می‌شود، انگیزه او از بین می‌رود. بی‌اعتنایی ناشران و برخی ارگان‌ها باعث می‌شود نویسنده بی‌انگیزه شود و معنای هنر و ادبیات در نظر او خدشه پیدا کند. اگر به فکر هنرمندان جوان‌ نباشیم هنر برایشان ضد ارزش می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره‌ها و سفارش‌ها تحت عنوان یک موضوع، عنوان کرد: تک موضوعی خیلی بد است. برخی ناشران یا جشنواره‌ها می‌خواهند تک موضوعی کار کنند و به نویسنده می‌گویند همین‌ها را کار کنید. اثر در زمان خلق می‌شود و بازتاب اتفاق که زمان رخ می‌دهد در زبان است.

پوروهاب تصریح کرد: نویسنده در هر برهه زمانی با موضوع احساسمند است و با آن محاکات دارد و این امر زمان خاصی دارد. وقتی شما موضوع خاصی به او می‌دهید او نمی‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.
 
در پایان این مراسم، اسامی برگزیدگان در بخش‌های مختلف جشنواره براساس آرای هیئت داوران اعلام شد:

بخش عمومی:

(بزرگسال) با موضوع: تاثیر مدرنیته بر زندگی و آداب و رسوم در روستا.

نفر اول: شقایق دهقان نیری از استان یزد (شهرستان نیر) با داستان «سپیدارهای سبز»

نفر دوم: طاهره مشایخ از استان گیلان (رشت) با داستان «زمانی برای بودن»

نفر سوم: محمد حاجی پورباقری از استان قم با داستان «دستگاه صوت»

نفر چهارم: سید رضا کوشالشاهی از استان تهران با داستان «اژدهای کمیدان»
 
بخش ویژه:
(گروه سنی ۸تا۱۷سال) داستان اولی‌ها(به قلم کودک و نوجوان) با موضوع سفر به قم و زیارت حضرت فاطمه معصومه(س) و موضوع آزاد.

برگزیده بخش نوجوان دنیا اسکندزاده  با داستان «سوت پایان» از استان تهران و کسری دکاندار با داستان «تاریخ مقلوب نمی‌شود» از استان آذربایجان غربی.

برگزیده بخش کودک بهاره منتطری با داستان «بی‌بی» از استان قم و زهرا جبلی با داستان «نذر کبوتر» از استان تهران.

نوشته های مشابه
تبیین عناصر اساسی مشارکت در نظام مردم‌سالاری دینی
«روز قم» ثبت ملی شد
ضرورت رسیدگی به وضعیت سایت‌های نخاله‌های ساختمانی شهرداری قم
محور قدیم سلفچگان ساوه بهسازی می‌شود
برگزاری ششمین مرحله اردوی «فکر و ذکر» در قم
یازدهمین دوسالانه نگارگری استان قم برگزار می‌شود
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.