کتابت اشعار عاشورایی محتشم کاشانی توسط خوشنویسان قمی
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، کتابت ترکیببند عاشورایی «باز این چه شورش است» توسط صابر عظیمی، علیرضا یوسفی، سید محمد کاظمی و سید محمد مژگانی از استادان خوشنویسی کاشان و محمدحسن عزیزی، محمدحسین رزاقی، هادی پناهیمنش و علیاصغر نظری حائل از استادان خوشنویسی قم در محل مقبره محتشم کاشانی صورت گرفت.
در آیین حجتالاسلام سید احمد طباطبایینژاد سرپرست سازمان فرهنگی شهرداری قم، نرجس نیازمند رئیس کمیسیون زنان و خانواده شورای شهر قم و کوروش زارعی از هنرمندان تئاتر استان قم حضور داشتند.
همچنین مهدی زاهدی و جواد مزروعی معاونان فرماندار کاشان، محمدرضا قنبری سرپرست شهرداری کاشان، محمدعلی فرجی رئیس سازمان فرهنگی شهرداری کاشان و اعضای شورای شهر کاشان در این مراسم حاضر بودند.
این مراسم با مشارکت سازمانهای فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداریهای قم و کاشان، شهرداری کاشان و شورای اسلامی شهر کاشان برگزار شد.
«کمالالدین علی مُحْتَشَم کاشانی» (۹۹۶ – ۹۰۵ هجری قمری) شاعر فارسیسرای سده دهم در عهد صفوی است. معروفترین اثرش، ترکیب بند اوست که در ایام عزاداری سید الشهدا(ع) مساجد، تکایا و مجالس سوگواری را با کتیبههای منقوش به این اشعار، سیاهپوش میکنند. این ترکیببند در ۱۲ بند سروده شده است و پس از وی شاعران بسیاری در استقبال از این ترکیببند شعر سرودهاند. او در کاشان به بزازی یا شَعربافی مشغول بوده است. محتشم کاشانی در ۹۱ سالگی درگذشت و در زادگاهش، کاشان دفن شد.
مقبره محتشم کاشانی در شهر کاشان، خیابان محتشم، کوچه باغبان با مساحتی بیش از ۸۰ متر مربع واقع شده و سنگ مرمرین مزار محتشم در وسط بقعه قرار گرفته است. گنبدی فیروزهای شکل و کاشیکاری شده به ارتفاع ۱۴ متر روی بقعه قرار دارد و دور تا دور دیوار بقعه آجری و مُقَرنَس کاشیکاری شده و ابیات این شاعر روی آن نوشته شده است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Thursday, 28 November , 2024