دومین دوره تابستانه مدارس شبانهروزی فیلمسازی در قم برگزار شد +تصاویر
به گزارش «شهر بیست» به نقل از مهر، آیین افتتاحیه دومین دوره تابستانه مدارس شبانهروزی فیلمسازی در کشور با حضور امیرعلی عموزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم، ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم، جواد افشار کارگردان سینما و تلویزیون، جمعی از فیلمسازان قمی و علاقهمندان به هنر هفتم در تالار فرهنگ و هنر ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد.
جواد افشار در سخنان خود اظهار داشت: عنصر اصلی خلق آثار توسط هنرمندان خیال پردازی است و این امر نیازمند تربیت و آموزش دارد.
کارگردان سینمای ایران بیان داشت: تربیت افراد و آموزش در عرصه فیلمسازی بسیار سخت و مهم است و خوشحالیم که مدارس شبانه روزی فیلمسازی فعالیت خود را آغاز کرده و در این مجموعه توجه به قرآن ملاک بوده چرا که قرآن ریشههای انسانی را تقویت میکند و توجه به قرآن در حقیقت بهار دلها است که میتواند شکوفایی ایجاد کند و در برابر سیل حوادث انسان را مستحکم کند.
وی گفت: سیر در تاریخ نیز بسیار مهم است که باید بدانیم که مبانی فکری و ریشههای اندیشه ورزی در ایرانیان بسیار قوی بوده است و بسیاری از آداب ادبی و هنری ایرانیان در جهان شناخته شده است که در راستای تعالی بشر میتوان از آن بهره برد.
افشار در ادامه با بیان اینکه امروز در جنگ روایتها هستیم که باید روایتهای ریشهدار و دست اول را به مخاطب ارائه داد، بیان داشت:. در این زمینه ضعفهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی در توصیه به نوجوانان علاقهمندی که پا در عرصه فیلمسازی گذاشتند، گفت: داشتن دوست صمیمی که درک مشترکی از مسیری که میخواهند در آینده طی کنند بسیار مهم است.
وی افزود: تأثیراتی که دوست خوب بر روی همدیگر میتوانند داشته باشد بسیار مهم و با ارزش است و انسان در زندگی نیازمند یک همراهی است که در شرایط سخت انسان را یاری دهد و به همدیگر تکیه کنند.
قم در تولید محتوا و فرم در عرصههای هنری ریشهدار است
افشار عنوان کرد: شهر قم در حوزه تئاتر ظرفیتهای خوبی دارد و در عرصه فیلمسازی نیز باید حرف برای گفتن داشته باشد و این استان در تولید محتوا و فرم در عرصههای هنری ریشهدار است.
کارگردان تلویزیون در ادامه عنوان داشت: در جنگ روایتها عقب هستیم و رهبر معظم انقلاب نیز به این امر اشاره کردند و امروز در عصر رسانه کسانی که اولین روایت را داشته باشند موفق تر هستند.
وی با بیان اینکه در حوزههای تربیتی کم کاریهایی صورت گرفته است افزود: رهبر معظم انقلاب توصیه دارند که باید در حوزههای فرهنگی آتش به اختیار عمل کرد که ایجاد این مدارس فیلمسازی برای تربیت افراد متعهد و متخصص از جمله آنان است.
ویگفت: امروز در جنگ رسانهای نباید عقب باشیم و باید بتوانیم لحظه به لحظه در چالشهای مختلف حاضر شویم و باید خودمان در رسانههای داخل، حرف مردم را بزنیم نه اینکه مردم از رسانههای خارجی مسائل خود را دنبال کنند.
افشار گفت: دامنههای مطالعات هنرمندان باید گسترده شود و انسان هنرمند باید دائماً در حال مطالعه باشد و بر بار علمی خود را در عرصههای مختلف بیفزاید.
وی تاکید کرد: از خروجیهای مدارس شبانه روزی فیلمسازی باید استفاده کرد و این استعدادها در حقیقت آینده سینمای ایران را باید بسازند.
*نیازمند تربیت فیلمسازان متعهد هستیم
همچنین ابوالقاسم مقیمی معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم بیان داشت: راه اندازی مدارس فیلمسازی اقدام لازمی بوده چرا که در این مدارس توانمندی و استعدادهای افراد شناسایی میشود و در آینده میتوانند موفق عمل کنند.
وی افزود: امروز نیازمند فیلمسازان متعهد هستیم، ما فیلمسازانی داشتهایم که در گذشته فیلمهای انقلابی و جنگی میساختند ولی امروز علیه جمهوری اسلامی حرف میزنند.
مقیمی ادامه داد: تنوع در تولیدات نیز باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که برخیها تصور میکنند فقط باید فیلم بلند بسازند که باید دید آیا نیاز امروز جامعه و کشورمان اینگونه است در حالی که ساخت فیلمهای بلند هزینههای بسیاری در بر دارد.
وی گفت: ۸۰ درصد دیتای فضای مجازی دست اول در قم تولید میشود و باید دید چقدر این اطلاعات ماهیت هنری دارد که به نظر میرسد درصد کمی باشد.
*ظرفیتهای خوبی در عرصه فیلمسازی قم وجود دارد
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم بیان داشت: در استان قم ظرفیتهای خوبی در عرصه فیلمسازی وجود دارد که در صورت فراهم آوردن بستر و ظرفیت سازی برای کار، تولیدات خوبی را شاهد خواهیم بود.
مقیمی افزود: تولیداتی در راستای شناسایی شهر مقدس قم به عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی باید دنبال شود که در گذشته اقداماتی صورت گرفته است تا این شهر در تراز بین المللی معرفی شود که متأسفانه در جستجوی فضای مجازی و اینترنت، چهره مطلوبی از شهر قم به مخاطب ارائه نمیشود و این همان جنگ رسانهای دشمن است.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم عنوان داشت: امروز نیازمند تولید در لحظه هستیم و در حوادث سال گذشته شاهد بودیم که فاصله بین وقوع رویداد تا انعکاس آن ۱۰ دقیقه بوده و شبکههای ضدانقلاب و معاند در طی یک روز تولیدات انبوه در قالبهای مختلف از اتفاقات را منتشر و فکر و ذهن مخاطبان را درگیر میکردند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 29 November , 2024