تربیت بیش از هزار هنرجوی خوشنویس در قم
علی اصغر نظری حائل امروز در گفتوگو با خبرنگار «شهر بیست»، با بیان اینکه ترویج و معرفی هنر خوشنویسی از وظایف انجمن خوشنویسان استان است، اظهار کرد: انجمن همواره با ادارات و سازمانهای فرهنگی و مذهبی استان در تعامل بوده و خوشبختانه در سالهای اخیر با رویکردی که اعضای شورای مدیریتی انجمن داشتند، بیش از هر زمان دیگر در اجرای برنامههای مختلف تخصصی و عمومی در تعامل با نهادهای فرهنگی و مذهبی استان پرداخته است.
وی تصریح کرد: انجمن خوشنویسان در سال گذشته همکاری متعددی با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و سازمان زیباسازی و سازمان فرهنگی هنری شهرداری قم در برگزاری برنامههای خوشنویسی در استان داشت.
رئیس انجمن خوشنویسان قم در بخش دیگری از این گفتوگو یکی از رسالتهای مهم انجمن را برگزاری دورههای آموزشی و تربیت هنرجویان خوشنویس عنوان کرد و گفت: در سال گذشته سه دوره آموزشی در فصول تابستان، پاییز و زمستان در رشتههای نستعلیق، شکسته نستعلیق، نسخ، ثلث و تحریری برگزار شد و به طور میانگین در هر ترم، ۳۵۰ هنرجو حضور داشتند.
وی افزود: هنرجویان انجمن خوشنویسان قم از اقشار مختلف جامعه شامل دانشآموزان، دانشجویان، کارمندان، بازنشستگان، خانمهای خانهدار، روحانیون و … هستند.
رئیس انجمن خوشنویسان قم، یکی از ویژگیهای دورههای آموزشی انجمن را حضور استادان مطرح خوشنویسی عنوان کرد و گفت: حدود ۴۰ مدرس خوشنویسی با انجمن همکاری دارند که بیشتر آنها از پیشکسوتان درجه یک این هنر محسوب میشوند.
نظری حائل در خصوص محل برگزاری دورههای آموزشی انجمن، عنوان کرد: در حال حاضر عمده کلاسهای انجمن در خانه فرهنگ و هنر ملل واقع در خیابان جمهوری اسلامی برگزار میشود و چند کلاس محدود نیز در تالار فرهنگ و هنر واقع در میدان شهید نواب صفوی و ساختمان شهید ربانی واقع در پردیسان پذیرای علاقهمندان است.
وی تصریح کرد: با توجه به وسعت و جمعیت ساکنان شهرک پردیسان، باید یک شعبه مستقل برای برگزاری کلاسهای خوشنویسی در این منطقه راهاندازی کرد اما به دلیل محدودیت منابع مالی و عدم تمکن مالی انجمن برای اجارهنشینی، تاکنون این دغدغه به نتیجه نرسیده است.
رئیس انجمن خوشنویسان قم در بخش دیگری از این گفتوگو به برگزاری کارگاهها و نمایشگاههای خوشنویسی در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: نخستین رویدادی که انجمن در سال گذشته مشارکت داشت، برپایی نمایشگاه و کارگاه خوشنویسی نوروز در تالار فرهنگ و هنر بود.
نظری حائل همچنین به حضور فعال انجمن خوشنویسان در نمایشگاه قرآن کریم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در این نمایشگاه که در بلوار بهار برپا شد، استادان انجمن به تولید ۵۰۰ اثر قرآنی پرداختند و به بازدیدکنندگان نمایشگاه اهدا کردند.
وی افزود: برگزاری کارگاه خوشنویسی و نشست تخصصی درباره «گنجینه خطوط عتبه سیدالشهدا(ع)»، اعلام فراخوان جشنواره خوشنویسی «کرامت» و نشست تخصصی «فرصتهای درآمدزایی از هنر خوشنویسی در فضای مجازی» از دیگر برنامههای انجمن خوشنویسان قم در سال ۱۴۰۱ بود.
رئیس انجمن خوشنویسان قم ادامه داد: بازدید اعضای انجمن از موزه آثار خوشنویسی حرم عبدالعظیم و نمایشگاه «سیر تحول خوشنویسی از گذشته تا معاصر در گالری دیهیم تهران» و برپایی کارگاه خوشنویسی به مناسبت نیمه شعبان در برج میلاد تهران، بخش دیگری از فعالیتهای انجمن به شمار میرود.
نظری حائل تصریح کرد: از دیگر اقدامات انجمن خوشنویسان میتوان به برپایی نمایشگاه خوشنویسی «غدیر»، برگزاری کارگاه خوشنویسی «خط فیروزهای» در مسجد جمکران ویژه خوشنویسان نوجوان، برگزاری اردوی هنری به منظور حضور در جشنواره ملی خوشنویسی «غدیر» و مشارکت در مراسم بزرگداشت «استاد حسن آهنگران» در فرهنگسرای گلستان اشاره کرد.
وی به برپایی نمایشگاه آثار عاشورایی خوشنویسان قم با عنوان «تکیه نی» در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه ۴۱ اثر برگزیده عاشورایی از ۳۰ خوشنویس مطرح استان قم در خطوط مختلف ثلث، نسخ، نستعلیق، شکسته، رقاع و تحریری اکران شد.
رئیس انجمن خوشنویسان قم در ادامه به اجرای برنامههای مشارکتی انجمن با موضوع کنگره ملی شهدای قم اشاره کرد و گفت: دهمین دوره جشنواره خوشنویسی نسیم مهر ویژه دانشآموزان استان با موضوع نگارش وصایای شهدای قم در دو مرحله برگزار شد. در مرحله غیر حضوری، آثار نزدیک به ۳۰۰ نفر از دانش آموزان با استعداد استان توسط داوران بازبینی و برای شرکت در مرحله حضوری نویسی انتخاب شد.
نظری حائل ادامه داد: در مرحله حضوری این دوره از جشنواره خوشنویسی نسیم مهر با همراهی کنگره شهدای استان قم، حدود ۳۰۰ نفر از هنرجویان دانش آموز شرکت کردند و در مراسم اختتامیه از برگزیدگان این جشنواره تجلیل شد.
وی همچنین به برپایی نمایشگاه «خط سرخ» اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه که به محوریت آثار هنرمندان خوشنویس با موضوع شهدا در نگارخانه اشراق برگزار شد، ۵۳ اثر از ۴۳ هنرمند خوشنویس استان قم به نمایش درآمد و یاد ۱۳ شهید خوشنویس استان نیز گرامی داشته شد.
رئیس انجمن خوشنویسان قم اضافه کرد: برپایی کارگاه خوشنویسی در حاشیه برگزاری کنگره ملی شهدای قم در مسجد مقدس جمکران و برگزاری کارگاه قطعهسازی آثار خوشنویسی و نگارگری از دیگر فعالیتهای انجمن در سال گذشته بود.
نظری حائل در بخش پایانی این گفتوگو به درگذشت استاد حسن آهنگران پیشکسوت برجسته هنر خوشنویسی استان اشاره کرد و گفت: یکی از حوادث تلخ سال گذشته برای جامعه خوشنویسان کشور، درگذشت استاد آهنگران مؤسس انجمن خوشنویسان قم بود که سالها در انجمن برای تربیت شاگردان و تولید آثار فاخر تلاش کرد و حق بزرگی بر گردن هنر خوشنویسی داشت.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 21 April , 2025