مدیرعامل مؤسسه صراط مبین:

۸۵درصد طلاق‌ها در ۵ سال نخست زندگی است/ قم رتبه نامناسبی در جدول طلاق دارد

شهر بیست/ مدیرعامل مؤسسه صراط مبین با اشاره به آمار بالای طلاق در قم، گفت: در سال 83 در استان قم به ازای هر 100 ازدواج، 13 مورد به طلاق منجر شده است که این رقم در سال 96 به 35 مورد طلاق افزایش یافته که نرم کشوری 28 است و این نشان می دهد که رتبه قم خوب نیست.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
۸۵درصد طلاق‌ها در ۵ سال نخست زندگی است/ قم رتبه نامناسبی در جدول طلاق دارد
شناسه : 6460 | انتشار : 11 اردیبهشت 1398 - 14:30   پرینت

به گزارش «شهر بیست»، محمدتقی دشتی امروز در مراسم رونمایی از کتاب‌های «بررسی وضعیت طلاق در کشور با تأکید بر استان قم» و «تعامل حوزه و نظام» در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: کشور دچار بحران بلوغ شده است، اگر این بحران به خوبی مدیریت شود یک جهش تمدنی را خواهیم داشت و رشد خوبی را در پی دارد.

وی ادامه داد: اگر نتوان به درستی این بحران را مدیریت کرد باید منتظر پرخاشگری ها، انزوا و افسردگی در جامعه بود؛ بنابراین همه نخبگان، مصلحان، مؤسسات و … باید به سیستم اداری، سیاسی و مذهبی کمک کنند تا این رشد مطلوب اتفاق بیفتد.

مدیرعامل مؤسسه صراط مبین گفت: این مؤسسه برای خود رسالت کمک به نظام و جامعه را برای حل مسئله دینی فرهنگی قائل است و در این راستا به دنبال پژوهش های کاربردی و عملی در جامعه هستیم.

دشتی افزود: یکی از وظایف خود را پر کردن خلأ بین پژوهش و اجرا تعریف کرده ایم و نهاد پژوهش، علم، و فهم را به نهاد اجرا متصل می کنیم.

وی با اشاره به آثار متعدد این موسسه در طی سال های فعالیت خود، به سراغ کتاب «بررسی وضعیت طلاق در کشور» رفت و گفت: در میان نظام های اجتماعی موجود، خانواده، ابتدایی ترین و بنیادی‌ترین و تنها نظام اجتماعی است که همه اجتماعات بشری آن را پذیرفته است و لازمه هر نظام متمدن است.

مدیر عامل موسسه صراط مبین بیان کرد: اگر خانواده با این مشخصات تضعیف شود بسیاری از اهداف نظام از بین می رود و این یکی از همان اهدافی است که دشمن در پی دستیابی به آن است.

به گفته دشتی، آمارها نشان می دهد از هر ۳ یا ۴ ازدواج در مناطق مختلف کشور، یکی به طلاق منجر می شود، هرچند آمار کشور ما به نسبت جهان وخیم نیست اما برای جامعه اسلامی که خانواده برای آن امری مقدس است آمار خوبی نیست.

وی گفت: در سال ۸۳ در استان قم به ازای هر ۱۰۰ ازدواج، ۱۳ مورد به طلاق منجر شده است که این رقم در سال ۹۶ به ۳۵ مورد طلاق افزایش یافته که نرم کشوری ۲۸ است و این نشان می دهد که رتبه قم خوب نیست.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد طلاق ها در ایران در ۵ سال نخست زندگی رخ می دهد، افزود: نکته نگران کننده میانگین زندگی مشترک در بین زوج هایی است که طلاق گرفتند، میانگین زندگی مشترک در ایران ۸ سال است در حالی که در کشورهای مشابه ما، میانگین زندگی مشترک بالاتر است و بیشتر باهم زندگی می کنند.

 مدیر عامل مؤسسه صراط مبین تصریح کرد: در کتاب «بررسی وضعیت طلاق در کشور با تاکید بر استان قم»، پژوهش های کمی و کیفی بسیاری در این کتاب استخراج و طبقه بندی شده است.

دشتی افزود: در مسئله طلاق پرخاشگری زن و مرد، دخالت اقوام و خانواده ها، و مواردی این چنین روبنای مشکلات زوجین است و در لایه های زیرین باید نادانی، ناآگاهی، عدم مهارت، ناتوانی، نافرمانی از قوانین و مقررات و اخلاق مورد بررسی قرار گیرد.

وی لایه نهادهای اجتماعی (به عنوان نهاد متولی امر ازدواج)، و سپس لایه گفتمان (تغییر بنیادین ارزش‌های جامعه) را از عوامل اساسی طلاق برشمرد و گفت: همه این مشکلات در کتاب به صورت مبسوط بحث و بررسی شده است.

مدیر عامل موسسه صراط مبین گفت: برای کاهش طلاق و مشکلات پس از ازدواج، باید به چند سال قبل از ازدواج توجه کرد و آگاهی دختران و پسران را نسبت به این امر افزایش داد، همچنین ۵ سال نخست ازدواج بسیار با اهمیت است و بیشتر طلاق ها در همین مدت صورت می گیرد، به همین دلیل مراقبت‌های ویژه‌ای در این دوران لازم است.

 

نوشته های مشابه
حضرت فاطمه(س) محدود به یک عصر و زمان نیست/ تجمل‌گرایی نسبتی با سبک زندگی فاطمی ندارد
«داریوش مودبیان» به قم می‌آید
دسته عزای شهادت حضرت زهرا(س) در قم برگزار می‌شود
مدرسه استثنایی باغچه‌بان در قم افتتاح شد
جزئیات تشییع سه شهید گمنام در قم
تحقیق و تفحص از شهرداری قم به تصویب شورا رسید
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.