تلاش پژوهشگران دینی برای انتشار نسخه واحد از نهجالبلاغه
به گزارش «شهر بیست»، حجتالاسلام والمسلمین دینپرور مدیر اجرایی بنیاد نهج البلاغه با اشاره به حضور انتشارات این بنیاد در ششمین نمایشگاه کتاب دین اظهار کرد: بنیاد و انتشارات نهجالبلاغه در سال ۱۳۵۳ با هدف نشر معارف نهج البلاغه تأسیس شده است و مبانی فکری این بنیاد محصول جلسات آیتالله دینپرور با مرحوم علامه امینی است و بعد از تأسیس نیز همفکری و مشارکتهای معنوی و فکری مرحوم شهید مطهری و شهید بهشتی نیز در فعالیت این مرکز تاثیرگذار بوده است.
وی اضافه کرد: شرایط امروزی که ایران اسلامی در حوزه کتاب و کتابخوانی دارد با شرایط سال ۱۳۵۳ بسیار متفاوت است و در آن دوران کار در این عرصه بسیار سخت بود اما در مجموع تا به امروز ۲۵۰ عنوان کتاب تخصصی در مورد نهج البلاغه از مؤلفین مختلف در بنیاد نهج البلاغه منتشر شده که بیشتر آنها به زبان فارسی است اما به زبانهای خارجی نیز کتبی منتشر شده است.
مدیر اجرایی بنیاد نهجالبلاغه از برگزاری کنگرههای بینالمللی و ملی نهجالبلاغه در راستای ترویج استفاده از نهج البلاغه یاد کرد و گفت: به برکت انقلاب اسلامی بعد از برگزاری کنگرهها و همایشها شاهد افزایش کتب، مقالات و دستاوردهای پژوهشی در حوزه نهج البلاغه هستیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ عنوان کتاب در غرفه بنیاد نهجالبلاغه در ششمین نمایشگاه کتاب دین گردهم آورده شده است، ادامه داد: بیشتر حرکتهایی که در حوزه نهجالبلاغه انجام شده همانند دستاوردهای بنیاد نهجالبلاغه خودجوش بوده و حمایتهای جدی دولتی را به همراه نداشته است.
دینپرور از اختصاص ۱۰ تا ۲۰ درصد تخفیف به کتب ارائه شده در غرفه بنیاد نهج البلاغه در نمایشگاه کتاب دین یاد و عنوان کرد: کتاب منشور جاودانه شرح نهجالبلاغه که نوشته آیت الله دین پرور است در سه جلد منتشر شده و در این اثر با استفاده از آموزههای نهجالبلاغه، فرازهای آن تفسیر شده است، این اثر در سال جاری به چاپ رسیده و از جمله آخرین دستاوردهای بنیاد است.
وی قشربندی و نابرابریهای اجتماعی از منظر نهجالبلاغه و مدیریت در نهجالبلاغه را به عنوان دیگر آثار جدید این بنیاد فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: دستاوردهای علمی و پژوهشی نهجالبلاغه بیش از ۲۰ سال است که با مشارکت اساتید حوزوی و دانشگاهی منتشر میشود و تا به امروز ۷۴ شماره در این موضوع به چاپ رسیده است.
مدیر اجرایی بنیاد نهجالبلاغه با بیان اینکه ترجمه نهج البلاغه نوشته آیتالله دین پرور نیز با ویرایش جدید منتشر میشود، گفت: دایرهالمعارف نهجالبلاغه یکی دیگر از دستاوردهای بنیاد نهجالبلاغه است که این مجموعه با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه درحال تهیه است و اساتید مختلف میتوانند در این عرصه مشارکت کنند.
دینپرور از تصحیح و تطبیق نسخ خطی نهجالبلاغه و رسیدن به یک نسخه واحد به عنوان یکی از مهمترین اقدامات پیشروی بنیاد نهجالبلاغه نام برد و گفت: تلاش ما این است که منابع مطلوبی در حوزه نهج البلاغه در اختیار مخاطبان قرار گیرد.
خاطرنشان میشود ششمین نمایشگاه کتاب دین از ۲۶ بهمن تا اول اسفند ۱۴۰۱ صبحها از ساعت ۱۰ تا ۱۳ و عصرها ۱۶ تا ۲۱ پذیرای علاقهمندان به حوزه کتاب و کتابخوانی است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Wednesday, 1 January , 2025