یک کارشناس تغذیه عنوان کرد:

لزوم پرهیز از مصرف چای «کهنه دم»/ چای همراه با مواد شیرین مصرف نشود

یک کارشناس تغذیه مصرف چای کهنه دم را برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مضر دانست.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
لزوم پرهیز از مصرف چای «کهنه دم»/ چای همراه با مواد شیرین مصرف نشود
شناسه : 639 | انتشار : 09 آذر 1397 - 19:57   پرینت

به گزارش پایگاه خبری شهر۲۰به نقل از ایسنا، فرزاد بابایی کارشناس تغذیه با اشاره به وجود انواع چای، گفت: انواع چای از جمله چای سیاه، سبز و سفید در سطح بازار عرضه می‌شود که چای سیاه به صورت معمول بیشترین مصرف کننده را دارد.

وی، چای تازه‌دم را عنوان یکی از سالم‌ترین نوشیدنی‌ها دانست و افزود: چای، نوشیدنی سالمی است که مصرف آن در جامعه ما طرفداران زیادی هم دارد اما اگر این نوشیدنی به شکل صحیح مصرف نشود، می‌تواند برای سلامتی مضر باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به وجود اسید تانیک و اگزالات در چای، گفت: این دو ماده در چای باعث عدم جذب آهن می شوند و مقدار آنها در چای کهنه و پررنگ بیشتر است.

وی افزود: در همین راستا افراد باید از مصرف چای کهنه و نیز چای پررنگ که حاوی مقدار زیادی اسید تانیک و اگزالات است خودداری کنند.

بابایی تصریح کرد: همچنین برای جذب بهتر آهن توصیه می‌شود، افراد از مصرف چای بلافاصله بعد از وعده غذایی خودداری کنند.

وی در خصوص نحوه مصرف چای هم یادآور شد: طبق مطالعات انجام شده چای داغ یکی از عوامل ایجاد سرطان معده و مری است، بنابراین افراد باید اجازه دهند چای کمی خنک شده و بعد آن را مصرف کنند.

بابایی افزود: همچنین مصرف زیاد چای کهنه باعث ایجاد ریفلاکس می‌شود، بنابراین زیاده روی در مصرف چای داغ و کهنه دم می تواند اثرات مخربی بر دریچه معده و مری داشته باشد.

وی با تأکید بر اینکه چای که در اثر کهنه‌دم بودن غلیظ شده باشد اصلاً قابلیت مصرف ندارد، گفت: چای پررنگ یا کهنه می تواند موجب کم خونی های شدید شده و مشکلات دستگاه گوارش ایجاد کند که توصیه مؤکد می شود از مصرف آن خودداری شود.

این کارشناس تغذیه، مصرف چای را برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند مضر دانست و اظهار کرد: افرادی که بیماری‌هایی مانند زخم معده دارند لازم است مصرف چای را محدود کنند، همچنین افرادی که مبتلا به کم خونی هستند و انواع سرطان‌های دستگاه گوارش را دارند و نیز برای زنان باردار مصرف چای توصیه نمی‌شود.

بابایی مصرف مواد شیرین همراه با چای را عامل خطری برای سلامتی دانست و افزود: برخی افراد عادت دارند چای را با مواد دیگر مخلوط کنند یا اینکه چای را همراه با مواد شیرین مصرف ‌کنند که این کار علاوه بر ازبین بردن خواص چای، موجب افزایش قند و چربی خون می‌شود، بنابراین توصیه می شود در حد امکان، از مصرف مواد شیرین همراه چای خودداری کرده و چای را همراه با تعداد کمی توت خشک، مویز یا خرمای خشک مصرف شود.

نوشته های مشابه
استاد حسین نوروزیان درگذشت
«رویداد ملی قهرمان» در قم برگزار شد
برپایی سوگواره نمایشی «کوچه‌ بنی‌هاشم» در قم
افزایش ۷۵ درصدی تماشاگران سینماهای قم
رشد ۳۶ درصدی اعضای فعال کتابخانه‌های عمومی قم
انتقاد «روانبخش» از کمبود سرانه آموزشی در قم
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.