برگزیدگان جشنواره ملی فیلم فناوری و نوآوری در قم معرفی شدند
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری قم، آیین اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه نوآوری و فناوریشامگاه پنجشنبه ۲۲ دیماه در سالن همایشهای شهید آوینی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد.
در ابتدای این جلسه پس از قرائت قرآن کریم و پخش سرود ملی، حمیدرضا شوشتری دبیر جشنواره فیلم کوتاه نوآوری و فناوری اظهار کرد: برای برپایی این جشنواره بیش از ۶ ماه در کمیسیونهای مختلف تلاش شده است.
وی با اشاره به گزارش روند برگزاری جشنواره، مطرح کرد: پس از برگزاری نخستین جشنواره فیلم نوآوری و فناوری در سال ۱۳۹۸، ایده برگزاری این جشنواره در سطح ملی در سال ۱۴۰۱ اعلام شد.
دبیر جشنواره فیلم کوتاه نوآوری و فناوری با بیان اینکه دبیرخانه دائمی این جشنواره در پارک علم و فناوری استان قم برپا شد، عنوان کرد: فراخوان نخستین جشنواره نیز در تاریخ ۱۸ مهرماه ۱۴۰۱ انجام و مهلت ارسال آثار تا ۲۷ آذرماه ادامه داشت.
وی با اشاره به اینکه ۳۱۷ اثر از ۲۹ استان کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲۱۳ اثر از پارکهای علم و فناوری کشور بوده است.
شوشتری با بیان اینکه ۱۰۸ اثر به مرحله نهایی داوری راه یافت، تصریح کرد: در نهایت برگزیدگان در ۷ بخش اصلی، جنبی و ویژه حائز رتبه شدند.
وی در پایان تأکید کرد: امیدواریم برگزاری این جشنواره به توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری کشور کمک کند.
در ادامه نیز امید رضاییفر مدیرکل دفتر سیاست و برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اظهار کرد: در این جشنواره شاهد بروز یک رویداد مفید و شایسته بودیم.
وی با اشاره به اینکه حوزه سینما و فیلمسازی در راستای ترویج نوآوری و فناوری نقش مکمل دارد، مطرح کرد: در دهه گذشته تلاش زیادی شده است تا فناری و نوآوری به عنوان یک ارزش و اولویت در کشور معرفی شود.
مدیرکل دفتر سیاست و برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سالی که به نام دانش بنیان مزین است تلاش کردیم شعار نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری را در مراکز مختلف سرلوحه اقدامات قرار دهیم.
وی با بیان اینکه باید تلاش کنیم فناوریهای امروز به عنوان یک سند به آیندگان معرفی شود، عنوان کرد: باید تلاش کنیم در تاریخ یک اثرگذاری ویژه داشته باشیم و در این راستا نیازمند ثبت برخی فعالیتها هستیم و در این مسیر حوزههای فرهنگی و فیلمسازی میتوانند اثرگذار باشند.
رضاییفر با اشاره به اینکه باید اهداف بلندپروازانه خود را به تصویر بکشیم، خاطرنشان کرد: این موضوع میتواند در مسیر سیاستگذاریها و برنامهریزیهای مجموعههای مختلف نیز تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه باید به سطحی از مردمیسازی فناوری برسیم، تصریح کرد: برای تحقق این هدف باید با جامعه اهداف فضاهای دانشگاهی، صنعتی و … ارتباط ویژه برقرار کنیم.
مدیرکل دفتر سیاست و برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: امیدواریم با همکاری و همراهی مجموعههای مختلف این مسیر را ادامه داده تا در آینده به دستاوردهای بهتری برسیم.
سپس مادر شهید صفریان در آئین اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه نوآوری و فناوری تجلیل شد.
و در ادامه این آیین، مادر شهید محمدعلی صفریان خاطرهای از زمان اعزام این شهید به جبهه و رسیدن خبر شهادت این شهید بزرگوار تعریف کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنوری نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار کرد: امیدواریم این جشنواره شروع خوبی برای رقم زدن اتفاقات بزرگتری در آینده باشد.
وی با اشاره به اینکه در آیات و روایات نیز به اهمیت علم تاکید شده است، مطرح کرد: در بحث نوآوری نیز باید توجه ویژهای داشته باشیم تا اتفاقات خوبی را در کشور رقم بزنیم.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی از تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی شده است یاد کرد و گفت: اگر بتوانیم با استفاده از زیست بوم فناوری در کشور به نوآوری و فناوریهای جدید دست پیدا کنیم به ما برتری را اهدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه امروز پیشرفتهای مختلفی را در حوزه نوآوری و فناوری کسب کردهایم، عنوان کرد: اگرچه اتهام فروش پهباد به روسیه را نمیپذیریم ولی اینکه دشمن از این موضوع هراس دارد باعث افتخار است.
ذوالنوری با اشاره به اینکه امروز در صنایع دریایی در دنیا حرف برای گفتن داریم، خاطرنشان کرد: فرزندان این خاک مرزهای علم را جابجا کردهاند و اتفاقات بزرگی را در عرصههای مختلف ازجمله نانو رقم زدهاند.
وی ادامه داد: امروز در زمینه نوآوری باید نظام و دولت ورود جدی داشته باشد چراکه مخترعین و نوآوران گاهی چنان در پیچ و خمهای اداری گرفتار میشوند که حاضرند دستاوردهای خود را نابود کنند و از کرده خود پشیمان میشوند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نوآوری فرشته نجات مشکلات اقتصادی است، تصریح کرد: فرشتگان نجات افرادی هستند که در مسیر پرورش ایده هزینه میکنند تا ایده به اختراع تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه امروز نیازداریم به مراکزی برای پرورش ایده مخترعین تشکیل شود، یادآور شد: باید مخترعین در زمینه مطالبهگری از دولت و مجلس پیشگام باشند.
همچنین در این مراسم شاهد رونمایی از پوستر دومین جشنواره ملی فیلم کوتاه نوآوری و فناوری نیز بودیم.
لازم به ذکر است، جوایز جشنواره نیز به شرح زیر تقدیم نفرات برگزیده شد.
در بخش شهدای فناوری نفر سوم سرکار خانم عارفه ولایی برای اثر فیلم مستند اهل آسمان، نفر دوم سلمان ابوترابی برای اثر نبرد مهندسی شهید رضوی و نفر اول سید مسعود امامی برای اثر وقتی خدا لبخند میزند تجلیل شدند.
در بخش فیلمنامه از نفر سوم لیلا قربانی، نفر دوم محمدحسین سعادتی و نفر اول محسن راستخانه و روح الله یارمحمدی تجلیل به عمل آمد.
همچنین در بخش رویش خلاقیت شاهد تجلیل از سرکار خانم سیده زهرا انصار محمدی به عنوان نفر سوم، حسن رسولی به عنوان نفر دوم و محمد متین الله یاری به عنوان نفر نخست بودیم.
سپس در بخش داستان موفقیت از نفر دوم شهرک علمی تحقیقی اصفهان و نفر اول پارک علم و فناوری استان همدان تجلیل شد.
همچنین بخش توسعه زیست بوم نوآوری استانها با تجلیل از مجموعههای مختلف ازجمله پارک علم و فناوری استان گیلان با عنوان شایسته تقدیر، پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با عنوان شایسته تقدیر، پارک علم و فناوری استان مرکزی با عنوان مقام سوم، پارک علم و فناوری استان قزوین با عنوان مقام دوم و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان با عنوان مقام نخست همراه شد.
در بخش جایزه ویژه نیز از سرکار خانم زهره ملامحمدی و سرکار خانم سمیه حاجی احمدی تجلیل شد.
در بخش انیمیشن و موشنگرافی نیز رضا محمودی نفر پنجم، محمدباقر محقق نفر چهارم، مهدی ابتهاج نفر سوم، محمد فلاحیان نفر دوم و مهدی بدوی به عنوان نفر نخست معرفی شدند.
گفتنی است، در بخش وقف فناوری نیز هیچ کدام از آثار دریافتی حایز رتبه نشدند.
در بخش تیزر تبلیغاتی و رپورتاژ آگهی نیز وحید فقیهی مقام سوم، صندوق پژوهش و فناوری کریمه استان قم مقام دوم و شرکت باسلام رتبه نخست را کسب و ۵ جایزه شایسته تقدیر نیز در این بخش تقدیم شد.
همچنین در بخش مستند نیز از سرکار خانم معصومه مهرنوروزی به عنوان شایسته تقدیر، عباس مرادیان به عنوان شایسته تقدیر، پارک علم و فناوری استان گیلان رتبه سوم، احمد همتیان و سید مهدی شمس الدینی رتبه دوم و پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بختیاری به عنوان رتبه نخست تقدیر شد.
در پایان خاطرنشان میشود جایزه ویژه حامی مالی جشنواره نیز به شرکت ارزش آفرینان توسعه فناوری پارسیان تقدیم شد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Monday, 6 January , 2025