انتظاری شیرین برای تحقق عدالت جهانی/ وظیفه شیعیان در دوران غیبت

شهر بیست/ استاد حوزه علمیه قم گفت: هر فردی به اندازه توان و ظرفیت خود زمینه‌های اجتماعی را برای ظهور منجی عالم بشریت را فراهم کند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
انتظاری شیرین برای تحقق عدالت جهانی/ وظیفه شیعیان در دوران غیبت
شناسه : 5998 | انتشار : 31 فروردین 1398 - 20:08   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از مهر قم، انتظار به معنی چشم به راه بودن است شاید برای همه ما پیش آمده باشد که برای رسیدن یک مسافر عزیزی لحظاتی را منتظر باشیم هرچند زمانی هم در فراق این عزیز را پشت سر گذاشته‌ایم ولی با دیدار و رسیدن مسافر اشک شوق زده و با دیدار با این مسافر بعد از انتظار شوق و امیدواری جای آن را می‌گیرد.

در زندگی روزمره مفهوم انتظار را درک کرده‌ایم انتظار مادری بعد از ۹ ماه سختی بارداری و به دنیا آمدن فرزند، انتظار برای بزرگ شدن فرزند و یا انتظار به سرانجام رسیدن رویدادی همه با آن روبرو هستیم؛ انتظار ساعاتی در پشت شیشه‌های جایگاه انتظار برای رسیدن به مسافر در فرودگاه و یا انتظار مادر شهید گمنامی که بعد از سال‌ها به گم شده خود خواهد رسید.

حال همه ما در یک مفهوم کلی چشم انتظار رویداد مهم دیگری هستیم که قرار است با این رویداد مهم جهان دگرگون شده و همه ناامیدی‌ها و پست و بلندی‌ها و مشکلات حل شود انتظار برای رسیدن به یک عدالت جهانی از سوی یک منجی که قرار است عدالت را در جهان کنونی ما که آکنده از ظلم و ستیز و برادرکشی است به جهانی آکنده از صلح و دوستی تبدیل کند.

شاید تا حدودی مفهوم انتظار را فهمیده باشیم و می‌دانیم برای پایان انتظار فرد بهترین لباس‌ها را پوشیده و خانه و زمینه را برای دیدار با مسافر آماده می‌کند حال اگر مسافر ما فرد مهم و منجی عالم بشریت باشد به نظر چگونه باید زمینه را برای ظهور و رسیدن این مسافر عزیز آماده کنیم؟

ما که منتظر این لحظه موعود هستیم چه تدبیری باید داشته باشیم؟ آیا با دست در دست گذاشتن فردی منتظر هستیم و یا بدون زمینه سازی می‌توان منتظر تغییر و تحول و انتظار یک منجی عادل باشیم.

نیمه شعبان نقطه عطف شیعیان است

نیمه شعبان نقطه عطف ما شیعیان است و در این روز برای ولادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (ع) برنامه‌های معنوی و فرهنگی را تدارک دیده و روز شادی ما و شادی اهل بیت (ع) به شمار می‌رود و برای شادی اهل بیت (ع) رقابت می‌کنیم اکنون این منجی سالیانی است غایب است و همه برای رسیدن این مسافر سال‌هایی را در انتظار دیدار و ظهور این منجی پشت سرگذاشته‌ایم.

با ظهور این منجی عدالت در زمین اجرا و مستصعفان جهان به تغییر و دگرگونی امیدوار خواهند شد این مهم را در مفهوم این آیه می‌توان بیشتر درک کرد «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ» در آیه ۵ سوره قصص گفته شده که بر مستصعفان زمین منت گذاشته و آنان را پیشوا و وارثان روی زمین قرار خواهیم داد پس چه شیرین است انتظاری طولانی برای رسیدن به عدالت جهانی و دیدار با یک منجی که دنیا را نجات خواهد داد.

آماده سازی جامعه برای ظهور

یکی از طلاب جامعه المصطفی می‌گوید: انتظار برای منجی عالم بشریت تنها مربوط به دین اسلام و تشیع نیست بلکه سایر ادیان هم در انتظار منجی عادلی هستند تا دنیا را از ظلم و تباهی نجات دهد ولی باید برای رسیدن به این امر زمینه را برای ظهور فراهم کنیم.

یاسین منشاوی می‌افزاید: اگر کسی حقیقت امام عصر را بشناسد و معنای امامت را به درستی درک کند این فرد با اصلاح خود در فکر اصلاح جامعه افتاده و حقیقت انتظار را بهتر درک می‌کند لذا انتظارش عبادت است.

به گفته وی، روحانیون در جامعه نقش مهمی در تفهیم مفهوم انتظار دارند و افراد را برای انتظار فرج ترغیب کنند؛ روز نیمه شعبان نباید به گرفتن مجالس شادی ختم شود بلکه باید با دعا و نیایش زمینه ظهور را فراهم کنیم.

روز نیمه شعبان نباید به گرفتن مجالس شادی ختم شود بلکه باید با دعا و نیایش زمینه ظهور را فراهم کنیم

مهدی رجایی، یک سالمند قمی نیز بیان می‌کند: در جامعه همه می‌گویند منتظر منجی هستیم ولی قدمی برنمی‌دارند باید ابتدا از خود شروع کنیم و با اصلاح خود و پاک سازی درون زمینه را برای ظهور آماده کنیم با دستگیری از نیازمندان، قدم در سیره و زندگانی اهل بیت (ع) زمینه را آماده کنیم شاید ندائی از آسمان شنیده شود و گفته شود منجی این جمعه ظهور خواهد کرد آیا برای این ظهور آمادگی داریم؟

یک بانوی فرهنگی قمی نیز اظهار می‌کند: روحانیون، مراجع عالی قدر ما مردم را با مفهوم انتظار آشنا کنند تا درک کنند اگر زمینه را برای منجی فراهم کنند زندگی امروز ما دگرگون شده و امیدواری و عدالت جایگزین آن خواهد شد.

سیده طاهره میرطاهری می‌افزاید: همه خود را منتظر آن حضرت می‌دانیم ولی آیا شده برای آماده‌سازی زمینه ظهور قدمی برداریم؟ مگر می‌شود منتظر مسافری بود ولی زمینه را برای رسیدن او و دیدار با او فراهم نباشد.

به گفته وی، نه تنها ما منتظر ظهور هستیم حضرت مهدی (عج) هم برای ظهور انتظار می‌کشند ولی به قدری غریب هستند و ما از این امر غفلت کردیم و تنها منتظریم رویدادی رخ دهد و ما دست روی دست گذاشته و تنها منتظر بمانیم.

مهیا شدن و آمادگی برای ظهور

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه می‌گوید: انتظار به معنای ضعف و ناتوانی نیست بلکه آمادگی جسمی و روحی برای ظهور منجی کل است و کسی که منتظر است باید خود صالح باشد به طور کلی یک عاشق دلباخته و منتظر حقیقی باید بداند محبوبش چه صفاتی دارد و برای رسیدن به او چاره‌ای جز قدم نهادن در سیره و زندگانی او ندارد.

حجت‌الاسلام محسن غرویان می‌افزاید: باید برای ظهور اشتیاق داشته باشیم و همیشه آمادگی برای ظهور داشته باشیم شاید همین جمعه امام زمان (عج) ظهور کنند پس باید با خودسازی و اصلاح خود زمینه را برای این امر آماده کنیم.

به گفته وی، بعضی‌ها برای ظهور قدمی برنمی‌دارند باید زمینه ظهور آماده باشد و با دست روی دست گذاشتن این امر اتفاق نخواهد افتاد یکی از اهداف ظهور برقراری عدالت است باید پذیرای عدالت باشیم و بر این باور باشیم که این مکتب‌ها عدالت را نمی‌توانند اجرا کنند و باید منتظر فردی برای اجرای عدالت باشیم.

این استاد حوزه علمیه قم اظهار می‌کند: با مطالعه سیره و زندگانی حضرت حجت (عج) و قدم گذاشتن در مسیر آن حضرت، برائت از دشمنان اسلام، اصلاح ذاتی و اصلاح دیگران و هم‌چنین دعا برای فرج و سلامت حضرت این زمینه را فراهم کنیم.

نوشته های مشابه
شهرداری قم سهم نیم‌درصد نهاد کتابخانه‌های عمومی را پرداخت کند
پوستر دهمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر قم رونمایی شد
پوستر مسابقات معارفی قرآن کریم رونمایی شد
کتابخانه «شهدای خدمت» روستای لنگرود قم افتتاح شد
استاد حسین نوروزیان درگذشت
«رویداد ملی قهرمان» در قم برگزار شد
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.