بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی در قم

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: قم نخستین شهری است که تمام پسماندهای پزشکی را بی‌خطرسازی و سپس دفن می‌کند.
پایگاه خبری شهر بیست (shahr20.ir) :
بی‌خطرسازی پسماندهای پزشکی در قم
شناسه : 55603 | انتشار : 08 مرداد 1401 - 17:58   پرینت

به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی شهرداری قم، سید عبدالله میرابراهیمی با اشاره به فعالیت‌های صورت گرفته در سایت البرز ، اظهار کرد: تمام پسماندهای خانگی شهر به اضافه پسماندهای بیمارستانی به مجموعه سایت البرز انتقال پیدا می‌کند و فراوری و تولید کود کمپوست هم در این مجموعه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه روزانه ۵ تا ۶ تن پسماند پزشکی در شهر تولید می‌شود، ادامه داد: ۵۰ درصد این میزان پسماندها توسط ۱۰ بیمارستان موجود در شهر تولید می‌شود که پس از اتوکلاو، به ناوگان جمع‌آوری که به‌صورت مستقل فعالیت کرده، تحویل داده می‌شود و سپس به مجموعه سایت البرز انتقال می‌یابد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم خاطرنشان کرد: اتوکلاو دستگاهی است که بخار آب با فشار بالا، میکروارگانیزهای موجود در پسماندهای پزشکی را از بین می‌برد و یا به حداقل می‌رساند و با استفاده از این دستگاه بی‌خطر سازی و کم‌خطر سازی انجام می‌شود .

وی با تأکید بر اینکه مطب‌ها، درمانگاه‌ها و پلی کلینیک‌ها که پسماند کمتری دارند و امکانات و زیرساخت برای امحا و بی‌خطرسازی ندارند، توسط دو شرکت بخش خصوصی با نظارت دانشگاه علوم پزشکی و نظام پزشکی جمع‌آوری می‌شود ابراز کرد: این پسماندها روزانه به مرکز امحا پسماندهای عفونی انتقال پیدا می‌کنند.

به گفته میرابراهیمی، روزانه ۲ و نیم تن پسماند پزشکی از پلی کلینیک‌ها، مطب و درمانگاه به مرکز امحا پسماند واقع در مجموعه سایت البرز انتقال پیدا می‌کند.

وی با اشاره به فرآیند امحا پسماندهای عفونی گفت: پسماندها پس از ورود به دستگاه در ابتدا خرد شده و سپس در دمای ۱۶۰ درجه با بخار آب مرطوب می‌شوند و در ادامه با اشعه ماکروویو بی‌خطرسازی و کم‌خطرسازی انجام می‌شود و در نهایت پسماند خرد شده و بی‌خطر شده با دیگر پسماندهای پزشکی که در بیمارستان‌ها بی‌خطر شده‌اند، برای دفن منتقل می‌شوند.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم ادامه داد: قم اولین شهری بوده که تمام پسماندهای پزشکی را بی‌خطرسازی و سپس دفن می‌کند.

وی اضافه کرد: هیچ‌گونه نگرانی بابت تماس شیرابه پسماندها با آب‌ها زیرزمینی وجود ندارد چراکه پسماندهای پزشکی به‌صورت کامل بی‌خطر سازی و سپس دفن می‌شود و از طرفی مجموعه سایت البرز با آب‌های زیرزمینی تا عمق ۹۰ متر فاصله دارد.

نوشته های مشابه
جواد افشار عزادار پدر شد
گویش قمی ثبت ملی می‌شود
راهیابی دو فیلم از قم به جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان
۴ هزار تخت به ظرفیت گردشگری قم اضافه می‌شود
نگاهی به سوابق هنری و سینمایی علی ثقفی/ از همکاری با «نود» تا کارگردانی «پرویزخان»
مراسم بزرگداشت فرمانده اسبق لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) برگزار شد +تصاویر
ثبت دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.