نمایشگاه کتاب حوزه دین در قم برگزار میشود
به گزارش «شهر بیست» به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، یاسر احمدوند در دیدار با آیتالله اعرافی ضمن اراِئه گزارشی از وظایف و اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ و چاپ و نشر، اظهار کرد: همه آنچه که در قانون مقرر شده تولید و مصرف فرهنگی است که در این راستا در تلاش هستیم تا تولید فرهنگی در مسیر انقلاب باشد و مصرف فرهنگی نیز در مسیر شایسته انجام شود.
وی با اشاره به فرایند مجوز چاپ و نشر بیان کرد: در مسیر فرهنگی ناشران باید برای دریافت مجوز اقدام کنند که یکی از نکات مورد توجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محتوای چاپ و نشر است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مهمترین بازار محتوایی در این حوزه را میتوان دین و کودک دانست که در این راستا لازم است احصای محتوایی انجام شود که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه مأموریت دارد.
وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب در تهران اظهار کرد: این نمایشگاه امسال برای نخستین بار ظرفیت فروش مجازی نیز داشت که مورد استقبال خوبی قرار گرفت.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کتب عرضه شده در نمایشگاه تولید ۱۰ سال اخیر است به همین دلیل همه کتب با افزایش قیمت مواجه نشده است.
وی با اشاره به اینکه در پاییز سال جاری نمایشگاه کتاب دین در قم برگزار خواهد شد گفت: امیدواریم حوزه نیز در این راستا پای کار بیاید تا بتوانیم بازخورد مناسبی از برگزاری این نمایشگاه را داشته باشیم.
احمدوند بیان کرد: در حال حاضر در قم برنامههای فرهنگی خوبی در حال رخ دادن است که میتوان به افتتاح دبیرخانه شعر آیینی اشاره کرد که قطعاً نقش موثری در تدوین و رشد اشعار آیینی دارد.
وی اضافه کرد: توجه به زیرساختهای ناشران در حوزه کاغذ از دیگر برنامههایی است و حمایتهای خوبی نیز در این زمینه صورت دادهایم.
*لزوم عرضه گفتمانهای جدید دینی
همچنین آیتالله اعرافی مدیر حوزههای علمیه به ظرفیتهای پویای قم در حوزه فرهنگ و هنر اشاره و با بیان اینکه تمام ظرفیتهای نظام اسلامی باید در مسیر ارتقا و تعالی جامعه اسلامی قرار گیرد، اظهار داشت: در همگرایی و همافزایی فعالیتها، ضمن عقد تفاهمنامه همکاری، رویکردها و شرح وظایف در قالب تأسیس دبیرخانه مشترک و تدوین برنامه پنجساله پیگیری و عملیاتی میشود.
وی با تأکید بر این که لازم است ظرفیتهای قم به معنای عام و حوزه به طور خاص در ارتباط با جامعه و نهادها فعال شود، اظهار داشت: توسعه ارتباط با شبکه علمی و فرهنگی حوزههای علمیه قطعاً تأثیرات بسزایی بر ارتقای فرهنگ دینی در کشور خواهد داشت؛ حوزه در مباحث فرهنگی و هنری از ظرفیتهای بسیار برجستهای برخوردار است؛ متأسفانه بیشتر رویه تدافعی را در فعالسازی استعدادها در پیش گرفتهایم.
مدیر حوزههای علمیه خاطرنشان ساخت: با ابزار هنر، رسانه و فیلم میتوان نگاه عمیق و جدید مبتنی بر گفتمانهای نوی دینی را به جامعه جهانی عرضه کرد.
آیتالله اعرافی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از فرایند برگزاری گرامیداشت یکصدمین سالگشت احیای حوزه علمیه قم ارائه و به موضوع شورای اعطای مجوز حوزههای علمیه اشاره کرد و ابراز داشت: از منظر بینالملل ایران اسلامی آثار فاخر بسیار ارزشمندی دارد که بازتولید آن به زبانهای دیگر نیازمند حمایتهای جدی است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Friday, 10 January , 2025