ناهمگونی قوانین با رونق کسب و کارهای فناورانه
به گزارش «شهر بیست» به نقل از مهر قم، بهنام طالبی قبل از ظهر سهشنبه در نشست سالانه خانواده پارک علم و فناوری استان قم که به مناسبت هفتمین سالگرد تأسیس این مرکز برگزار شد، گفت: خوشبختانه همراهی و همدلی خوبی میان اعضای ستادی و واحدهای فناور مستقر در پارک قم برقرار است.
وی که در جمع بیش از ۵۰ شرکت فناور در محل پارک علم و فناوری قم سخن میگفت، با تقدیر از رویکرد خدماتی و حمایتی پارک قم ادامه داد: در شرایط کنونی فعالیت در عرصه فناوری پر مخاطره و سخت است.
معاون برنامهریزی و سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم با اذعان به اینکه بروکراسی اداری و قوانین نانوشته شرکتهای فناور را دچار مشکل کرده است، گفت: اشتغالزایی و کسب و کارهای فناورانه درگیر سیاستهای ناهماهنگ و ناهمگون موجود کشور است.
ضرورت تقویت روحیه مطالبهگری
وی با بیان اینکه شرکتهای فناور باید روحیه مطالبهگری و سوال از متولیان را حفظ کنند، گفت: واقعیت این است که برخی از درخواستهای شرکتها از عهده دولت هم خارج است.
طالبی با بیان اینکه شرکتهای فناور باید بتوانند خودجوش باشند و روی پای خود بایستند، گفت: حضور و حمایت دستگاههای متولی دولتی شرط لازم نه کافی برای فعالیت شرکتهای فناور میباشد و آنها باید مستقل و قدرتمند عمل کنند.
افزایش بودجه پارکهای علم و فناوری
وی با تأکید بر اینکه وزارت علوم نگاه مثبت و خوشایندی نسبت به مجموعه فعالیتهای پارک قم دارد، گفت: متأسفانه برخی از پارک و مراکز رشد علم و فناوری کشور از استانداردهای لازم برای ادامه فعالیت برخوردار نیستند.
معاون برنامهریزی و سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم بر نظارت و رصد پارکها و مراکز رشد عضو وزارت علوم تأکید کرد و گفت: متأسفانه سیاست نادرست متولیان در ارائه مجوزهای بی مورد به برخی از مراکز رشد الان خود را نشان داده است.
طالبی از افزایش ۷۰ درصدی بودجه پارکها و مراکز رشد کشور خبر داد و گفت: این بودجه در سال ۹۶ چیزی حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بود که با تلاشها و پیگیریهای دفتر برنامهریزی و سیاست گذاری امور فناوری وزارت علوم به ۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۷ رسیده است.
وی با بیان اینکه رویکرد سال جدید توسعه تجاری سازی و بازار شرکتهای فناور مستقر در پارکها و مراکز رشد است، گفت: توجه به صادرات محصولات فناورانه، اولویت حل مسئله مسائل مهم و حیاتی کشور، حمایت از هستهها و واحدهای فناور نوپا و… از جمله برنامههای مهم ما خواهد بود.
تجاری سازی اولویت اصلی شرکتهای فناور
در بخش دیگری از این مراسم، رئیس پارک علم و فناوری استان قم با بیان اینکه سال ۹۷ سال پربار و پر رویدادی برای پارک قم بود، گفت: این حسن اتفاق فقط با همراهی و دلسوزی و همفکری میان نیروهای ستادی و مدیران شرکتهای فناور عضو پارک امکان پذیر شد.
سید حسین اخوان علوی از افزایش توان بودجهای پارک در سال ۹۸ خبر داد و گفت: با توجه به پیگیریهای صورت گرفته و حمایت مسئولان استان و نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی ردیف بودجهای خوبی برای پارک تعریف شده که امیدواریم این بودجهها به موقع و به اندازه تخصیص یابد.
در این نشست برخی از مدیران واحدهای فناور مشکلاتی مانند، افزایش اعتباری اداری مجوزهای فناوری، رفع مشکلات بیمه تأمین اجتماعی و مالیات، ایجاد اماکن مناسب برای واحدهای فناور کارگاهی و… مطرح شد که معاون برنامهریزی و سیاستگذاری امور فناوری وزارت علوم به هرکدام از این سوالات به صورت جداگانه پاسخهای لازم را ارائه کرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در پایگاه منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
Saturday, 23 November , 2024